top of page

Van İSG Kursu | 2024

Van İSG Kursu | 2024: İş Güvenliği Uzmanlığına Adım Atın!


Van İSG Kursu eğitim faaliyetlerimiz, İş Sağlığı ve Güvenliği alanında kariyer yapmak isteyenler için harika bir fırsat sunmaktadır. Bu yazımızda, Van İSG Kursu hakkında merak ettiğiniz sorulara detaylı cevaplar bulacaksınız. Eğer Van ilinde ikamet ediyorsanız ve ilgili lisans/ön lisans bölümlerinden birinden mezunsanız, geleceğin mesleklerinden biri olan İş Güvenliği Uzmanlığı için adım atabilirsiniz.



Van İSG Kursu Eğitimlerine Kimler Katılabilir?


6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) kanunu kapsamında, İş Güvenliği Kursu Eğitimlerine katılabilmeniz için aşağıdaki üniversite bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir:


  • Mühendislik fakültesi bölümleri,

  • Mimarlık fakültesi bölümleri,

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü lisans/ön lisans programları,

  • Teknik personel yetiştiren bölümler,

  • Fen Edebiyat fakültesi; fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir.


Eğer yukarıdaki bölümlerden birinden mezunsanız, Van İSG Kursu eğitim programımıza katılarak İş Güvenliği Uzmanı olma yolunda önemli bir adım atmış olacaksınız.



Van İSG Kursu Kaç Saattir?


Van İSG Kursu eğitim programı toplamda 220 saat sürmektedir. Bu süreçte alınacak eğitimler şu şekildedir:


  • 90 saat Asenkron (offline) Eğitim,

  • 90 saat Yüz yüze (örgün) Eğitim,

  • 40 saat Uygulamalı (staj) Eğitim.


Yüz yüze eğitimlerde 6 saatlik devamsızlık hakkınız bulunmaktadır. Yüz yüze eğitim süresi 15 gün olarak planlanmıştır. 220 saatlik eğitimin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ÖSYM işbirliği ile gerçekleştirilen İSG sınavına girecek ve İş Güvenliği Uzmanı Sertifikası almaya hak kazanacaksınız.


İSG Sınavı Nedir?


İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, İş Sağlığı ve Güvenliği sınavında minimum 70 puan alarak sertifikalarını elde ederler. Sınavda 50 soru bulunmaktadır ve adaylar 35 soruya doğru cevap vermelidir. Sınavlar, her yıl iki defa olmak üzere ÖSYM tarafından belirlenen illerde düzenlenmektedir. Sınav süresi 75 dakikadır ve test grupları, A, B ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı, İşyeri Hekimliği ve İşyeri Hemşireliği olarak kategorize edilmiştir.


Kaliteli Eğitim, Başarılı Kariyer


Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup, Türkiye’nin İSG Kursu olarak 14 yıldır binlerce kişiye İş Güvenliği Uzmanlığı, İşyeri Hekimliği ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi vermektedir. Siz de uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında detaylı bilgi almak için iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.



Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page