top of page

Uzaktan İSG Kursu


Uzaktan İSG Kursu
Uzaktan İSG Kursu

Bir işyerinde işin yürütümü esnasında meydana gelebilecek kazalar ve bu kazaların sonucunda ortaya çıkabilecek sakatlanma, ölüm, meslek hastalıkları ve yaşanan iş kayıpları iş sağlığı ve güvenliğinin çalışma alanını oluşturur. Olası risklerin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması ve çalışanların daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için yönetmelik gereğince işyerlerinde iş güvenliği uzmanı görevlendirilmesi zorunludur. Bugüne kadar binlerce kişiyi iş sağlığı güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli olarak sektöre kazandıran Bulut Akademi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sertifikalandırılmış Türkiye'nin ilk İSG eğitim kurumlarından biridir. Kurumumuz geniş şube ağı ile Türkiye çapında hizmet vermektedir. Şayet siz de İSG eğitimlerimiz ile ilgileniyorsanız iş sağlığı ve güvenliği bilgi talep formumuzu doldurunuz. Kariyer uzmanlarımız sizi en kısa sürede arayacaktır.



 

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzaktan Eğitim


İş Sağlığı ve Güvenliği Uzaktan Eğitim
İş Sağlığı ve Güvenliği Uzaktan Eğitim

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda iş güvenliği eğitimlerine büyük önem verilmektedir. Eğitimler sonucunda çeşitli kurum ve işletmelerde istihdam edilen uzmanlar çalışma şartlarının iyileştirilmesi için çeşitli eylem planları oluşturur ve hayata geçirirler. Çalışma sahalarında iş güvenliği uzmanlarının görev almasıyla birlikte iş kazalarında ciddi anlamda düşüş yaşandığı bir gerçektir. İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri ile adaylar genel İSG konuları, mevzuatlar ve kazaların yaşanmaması için ne gibi çalışmaların yapılması gerektiğini öğrenir. Bu sayede uzmanlar çalışma hayatına başladıklarında sahada analizler yaparak gerekli çözüm önerileri sunabilmektedir.


Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik gereğince iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri gerekli şartlar sağlandığı takdirde uzaktan eğitim şeklinde verilebilmektedir.


Bulut Akademi uzaktan İSG kursu;

  • 90 saat uzaktan senkron

  • 90 saat uzaktan a-senkron

  • 40 saat uygulamalı staj eğitimi şeklinde gerçekleştirilmektedir. Uzaktan senkron eğitimlerin süresi 15 gün, uzaktan a-senkron eğitimlerin süresi 15 gün, staj eğitimin süresi ise 5 gündür. Belirtilen tarih aralığında uzaktan eğitimlerin tamamlanması zorunludur. Uzaktan senkron eğitimler canlı olarak gerçekleştirilecek olup adaylar eğitimin yapıldığı tarih ve saatte online eğitime katılmak zorundadır. Uzaktan yapılan a-senkron eğitimlerde ise belirtilen tarihler arasında olmak kaydıyla adaylar istediği zaman eğitimi tamamlayabilirler. Devamsızlık süresi 6 saattir. Uzaktan İSG kursu ile ilgili her türlü sorunuz için Kurumumuz Bulut Akademi ile iletişime geçebilirsiniz.

 

Temel İSG Eğitim Konuları


Temel İSG Eğitim Konuları
Temel İSG Eğitim Konuları

Temel iş güvenliği eğitimleri adaylara iş sağlığı güvenliği kurallarını öğretmek, kazalardan korunmak için gerekli tedbirleri almak, çalışanlara daha sağlıklı bir çalışma ortamı sağlamak için düzenlenen bir eğitimdir. Bir iş güvenliği uzmanı iş güvenliği disiplinin bir kültür olarak benimsenmesi için çalışanların bilgi düzeyini artırmakla mükelleftir.


Eğitimin İçeriği:

  • İş Sağlığı ve Güvenliği genel konular,

  • Mevzuat Bilgisi,

  • İş Güvenliği Alanındaki Modern Yaklaşımlar,

  • Organizasyonlar,

  • İşveren ve işçilerin görevleri, sorumlulukları,

  • Kaza Analizleri,

  • İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları sonucunda doğan yükümlülükler,

  • Güvenlik Ekipmanları ve Bunların Kullanımı,

  • Fiziksel ve Biyolojik Etmenler

İş sağlığı ve güvenliği sertifikası eğitimlerini tamamlayan öğrencilere kurumumuzca katılım belgesi verilmektedir. Katılım belgesi alan öğrencilerin isimleri Bakanlık sistemine kaydedilerek sınava girmeye hak kazanmaktadırlar. ÖSYM tarafından yapılan sınavda başarılı olanlar iş güvenliği uzmanı olarak istihdam edilmektedir.

 

Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerine Katılabilirler?


Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerine Katılabilirler?
Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerine Katılabilirler?

İş sağlığı güvenliği eğitimlerine katılabilmek için aşağıda belirtmiş olduğumuz bölümlerden lisans/ön lisans diplomanızın olması gerekmektedir. Söz konusu bölümler şunlardır;

  • Mühendislik Fakültesi Lisans Mezunları,

  • Mimarlık Fakültesi Lisans Mezunları,

  • Fizik, Kimya, Biyoloji Bölümleri Lisans Mezunları,

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Ön Lisans Mezunları (Lisans bölümü mezunları eğitimlere katılmadan direkt olarak sınava girebilirler)

  • Teknik Öğretmenlik Lisans Mezunları

Eğitim sonrasında adaylar her yıl ÖSYM tarafından yapılan İSG sınavına girerler. 50 sorudan oluşan sınavda minimum 70 puan alınması gerekir. 35 soruya doğru cevap veren adaylar 70 puan barajını aşarak İSG uzmanı olmaya hak kazanırlar. Uzman eğitim kadromuz ve uzaktan eğitim sistemiz ile zaman ve mekan sınırından bağımsız olarak iş sağlığı ve güvenliği sertifikası eğitimlerimize katılabilirsiniz. İş güvenliği uzmanlığı için Bulut Akademi doğru adrestir.


Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

コメント


bottom of page