top of page

Uzaktan İş Güvenliği Eğitimi


Uzaktan İş Güvenliği Eğitimi
Uzaktan İş Güvenliği Eğitimi

İş sağlığı ve güvenliği son yıllarda adını sıkça duyduğumuz bir kavram. Çalışma hayatının en önemli yapı taşlarından biri olarak nitelendirebileceğimiz iş güvenliği uygulamaları artık yasalarla da zorunlu hale gelen bir disiplin olarak karşımıza çıkıyor. İş sağlığı güvenliği çalışmalarının ana amacı çalışan güvenliğini sağlamaktır. Bilimsel tekniklere dayalı olarak yapılan bu çalışmalar personeli iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı korumanın en etkili yoludur. İş güvenliği bir ekip işidir. Konuyla ilgili olan herkesin koordineli bir şekilde çalışmasını gerektirir. Uygulamaların etkin bir şekilde yürütülmesinden işverenler birinci derecede sorumludur. İşverenler bu süreçte iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personelinden destek alırlar.



 

İSG Personelinin Online Eğitimi


İSG Personelinin Online Eğitimi
İSG Personelinin Online Eğitimi

İSG personeli kapsamında yer alan İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve işyeri hemşirelerinin Bakanlığın istemiş olduğu şartlara uygun olarak görev yapabilmeleri için İSG eğitimi almaları zorunludur. Eğitim sürecini tamamlayan adaylar yetkinliklerini teyit etmek için sınava tabi tutulmaktadır. İSG sınavı hakkında bilgi almak için vermiş olduğumuz linke tıklayabilir veya Bulut Akademi web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Pandemi dönemi öncesinde İSG uzmanlarının eğitimi 90 saat uzaktan, 90 saat örgün ve 40 saat staj şeklinde uygulanmaktaydı. Pandemi dönemiyle beraber kanun ve yönetmeliklerde yapılan değişiklik sonucunda eğitimler 90 saat uzaktan (senkron), 90 saat uzaktan (a-senkron) ve 5 gün uygulama eğitimi olacak şekilde yeniden düzenlenmiştir. Bulut Akademi olarak hazırlamış olduğumuz uzaktan eğitim programı ile siz de bulunduğunuz ilden eğitimlerimize katılabilir ve geleceğin mesleğine ilk adımınızı sağlam bir şekilde atabilirsiniz.

 

Uzaktan Senkron ve A-Senkron Eğitimler


İçeriğimizin bu bölümünde yukarıda bahsetmiş olduğumuz online senkron ve a-senkron eğitimler hakkında bilgiler vereceğiz. İSG ile ilgilenenlerin bildiği üzere Bakanlığın yayınladığı son yönetmeliğe göre İSG eğitimi almak isteyen adaylar eğitimlerini online olarak tamamlayabilmektedir. İş güvenliği eğitimlerini vermekle yetkili olan kurumlar da yaşanılan bu gelişmeye paralel olarak uzaktan eğitim programlarını tamamlamış ve faaliyete geçmişlerdir. İSG uzaktan eğitim a-senkron ve senkron şekilde gerçekleştirilmektedir. Peki a-senkron eğitimler ve senkron eğitimler arasında ne gibi farklılıklar bulunuyor? Gelin şimdi söz konusu eğitimleri inceleyelim.



Uzaktan Senkron ve A-Senkron Eğitimler
Uzaktan Senkron ve A-Senkron Eğitimler

A-Senkron Eğitimler: Kurumumuz tarafından düzenlenen uzaktan a-senkron eğitimlere katılımcılar diledikleri saatte girebilmektedir. Günün her saatinde yayında olan a-senkron eğitimlerimize katılarak kayıtlı olan dersleri rahatlıkla takip edebilirsiniz. Toplamda 90 saatten oluşan a-senkron eğitimler günlük maksimum 6 saat olarak planlanmıştır. Online eğitimlerin en güzel özelliği istediğiniz kadar ders tekrarı yapabilme imkanınızın olmasıdır. Uzaktan eğitim modülüne giriş yaparak sistemde kayıtlı olan dersleri dilediğiniz sıklıkta yeni baştan tekrarlayabilirsiniz.


Uzaktan İş Güvenliği Eğitimi - 1

Senkron Eğitimler: Bulut Akademi'nin saha deneyimi olan uzman eğitmenleri eşliğinde uzaktan yapılan senkron eğitimlerinizi tamamlayabilirsiniz. Senkron eğitimlerin süresi 90 saattir. Günde maksimum 6 saat olarak uygulanır. Senkron eğitimler a-senkron eğitimlerden farklı olarak devam zorunluluğu olan derslerdir. Önceden bildirilen eğitim gün ve saatinde internet üzerinden senkron eğitimleri takip etmeniz gerekiyor. Senkron şeklinde yapılan eğitimlerde kursiyerler eğitmen ile doğrudan iletişime geçebilir ve soru sorabilir. Pandemi ile birlikte örgün eğitimlerin İSG uzaktan eğitim şeklinde verilmesi hem kursiyerlerin sağlıklarının korunması hem de işlerini aksatmadan bulundukları yerden eğitimlere katılabilmeleri açısından son derece faydalı olmuştur.

 

İSG Uzaktan Eğitimlere Kimler Katılabilir?


İSG Uzaktan Eğitimlere Kimler Katılabilir?
İSG Uzaktan Eğitimlere Kimler Katılabilir?

İş Sağlığı ve güvenliği sertifikası eğitimleri İSG profesyonellerini yetiştirmek üzere yapılan eğitimlerdir. Adaylar eğitim süresi boyunca iş güvenliği ile ilgili tüm süreçlere hakim olmayı öğrenirler. Çalışma hayatında kalıcı bir güvenlik kültürünün oluşturulmasında iş sağlığı ve güvenliği sertifikası eğitimlerinin payı büyüktür. İş güvenliği kurslarına katılarak İSG alanında uzman olarak çalışabilmek için kanun ve yönetmeliklerde belirtilen üniversite bölümlerden mezun olmanız gerekir. Bu bölümler şunlardır;

  • Mühendislik Fakültesi Mezunları

  • Mimarlık Fakültesi Mezunları

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Ön Lisan Mezunları (Lisans Mezunlarının Eğitime Katılım Mecburiyeti Bulunmuyor)

  • Fizik, Kimya, Biyoloji Bölümü Mezunları

  • Teknik Eleman Yetiştiren Bölümler

 

Bulut Akademi Online İSG Kursları


Bulut Akademi Online İSG Kursları
Bulut Akademi Online İSG Kursları

Bulut Akademi iş sağlığı güvenliği alanındaki başarısını uzaktan eğitimlerle bir üst noktaya çıkarmıştır. Akademimiz eğitimlerini online platforma taşıyarak Türkiye'nin her yerine ulaşmayı başarmış ender kurumlardan biridir. Eğitimlerimize kayıt yaptıran kursiyerlere 169 TL değerinde sınava hazırlık kitabı ayrıca 350 TL değerinde uzaktan soru-cevap şeklinde gerçekleştirilecek olan kazandıran sınav kampı paketimiz hediye edilecektir. Yarınlara güvenli bir şekilde bakabilmek için İSG eğitimlerinizi online kurslarımızla tamamlayın. Kurumumuz yalnızca İSG sınavı hazırlık kursu değildir. Katılımcılara olan desteğimiz sınavdan sonra da aynı şekilde devam etmektedir. İş ilanları ve İSG haberleri ile ilgili son gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilir sitemizde bulunan ders notları ve soru bankalarından yararlanabilirsiniz.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comments


bottom of page