Bakanlık adına yetkili olarak saha içinde denetleme, risk değerlendirme, iyileştirme ve eğitim çalışmalarını yürüten iş güvenliği uzmanlarının göreve başlayabilmesi için İSG sertifikası eğitimlerine katılması gerekiyor. Uzaktan iş güvenliği eğitimi ve stajını tamamlayan kursiyerler ÖSYM tarafından yapılan sınavda başarılı oldukları takdirde çeşitli özel sektör ve kamu kuruluşlarında uzman olarak çalışmaya başlıyorlar. İyi bir sonuç almak istiyorsanız iyi bir eğitim almalısınız. İyi bir eğitim almak için ise uzman ve tecrübeli bir ekiple hareket etmelisiniz. Yıllardır iş sağlığı ve güvenliği alanında eğitimler veren Bulut Akademi uzman olma yolunda sizin en büyük destekçinizdir. Bakanlık tarafından İSG eğitimlerini vermeye yetkili bir kuruluş olan Bulut Akademi çağımızın gereği uzaktan eğitimleri ile Türkiye'nin her ilinden katılımcılara hitap etmektedir. Uzaktan iş güvenliği eğitimi veren kurumların listesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın web sayfasından ulaşabilirsiniz. Kurslar her yıl belirli periyodlarla açılmaktadır. Kursların hangi tarihlerde açılacağı ile ilgili olarak whatsapp canlı destek hattından, sayfamızda yer alan canlı müşteri temsilcisi hattından, telefonlarımızdan ve mail adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz. Toplam 220 saatten oluşan eğitimlerin 180 saati uzaktan eğitim, 40 saati ise staj eğitimidir.
İş Güvenliği Sertifikası Kaç Yıl Geçerlidir?
İSG sınavı sonrasında başarılı olan öğrencilerimiz sertifikalarını alarak çalışma sahalarında uzman olarak çalışmaya başlayabilirler. İSG sertifikası geçerlilik süresi 5 yıl olarak belirlenmiştir. Sertifika sahibi uzmanlar herhangi bir yenilemeye gerek duymadan 5 yıl boyunca mevcut sertifikalarıyla çalışmaya devam edebilirler. 5 yılın sonunda çalışmaya devam edilebilmesi için yenileme eğitimi almak gerekiyor. Sertifikasını yenilemeyen iş güvenliği uzmanlarının çalışma izni iptal edilmektedir. Bulut Akademi İSG eğitimleriyle olduğu gibi yenileme eğitimleriyle de hizmetinizdedir. Sertifika eğitimlerini tamamlayan öğrencilerimiz 3 yıl boyunca İSG sınavı hakkı kazanmakta 2 kez başarısız olanların sınava giriş hakkı iptal edilmekte ve yeniden eğitim almak zorunda kalmaktadırlar. Toplam 50 sorudan oluşan sınavda 35 soruya doğru yanıt vererek 70 puan alan adaylar sınavda başarılı sayılmaktadır.
Online İş Güvenliği Eğitimi Veren Yerler
Bir eğitim kurumunun online iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini verebilmesi için Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş olması gerekiyor. Bakanlığın şart koştuğu hususları karşılayamayan kurumların iş güvenliği eğitimlerini vermesi suç teşkil etmektedir. Bu meslekte kariyer yapmak istiyorsanız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olan eğitim merkezlerimizde 180 saati uzaktan olmak üzere toplamda 220 saat süren eğitimlerimize katılabilir Bakanlığın açmış olduğu sınavlarda başarılı olarak iş sağlığı ve güvenliği sertifikanızı alabilirsiniz. Kurumumuz sınav başarısında alanında en iyi İSG kurslarından birisidir. İSG eğitimlerinin uzaktan verilmeye başlanması ile beraber tüm Türkiye çapındaki katılımcılardan yoğun talep gören kursumuz her yıl binlerce adayı mesleğe kazandırmaktadır. Bulut Akademi sınavlara sağlam bir şekilde hazırlanmak isteyen kursiyerlere ders notları ve online eğitim kampları desteği vererek başarıyı şansa bırakmamaktadır.
Kesin Kayıt İçin Hangi Belgeler Gereklidir?
Diploma: Kurslara kayıt olmak için diploma, mezuniyet belgesi (YÖK Barkodlu) veya süresi henüz dolmamış olan geçici mezuniyet belgesi ile başvuruda bulunabilirsiniz.
1 Adet vesikalık Fotoğraf
Kimlik Belgesi Fotokopisi (Diploma ve geçici mezuniyet belgeniz ile kimlik belgeniz arasında ad veya soyadı farklılığı bulunuyorsa değişikliğe dair nüfus kayıt örneği)
Kurum Tarafından Verilecek Olan Başvuru Dilekçesi
Sözleşme
Eğitim Ücretini Yatıranlar İçin Banka Dekontu
İSG Temel Eğitim Konuları ve Soru Yüzdelikleri
İSG temel eğitimlerine katılarak C sınıfı uzman olmak isteyen adaylar eğitimin içeriği ve sınavda gelecek soruların yüzdelik dilimlerini öğrenmek istiyor. Biz de bu istekten yola çıkarak aşağıda İSG temel eğitim konuları ve soru yüzdeliklerini gösteren bir açıklama hazırladık. Aşağıda maddeler halinde sıralamış olduğumuz konuları dikkatlice okuyarak kendinize bir çalışma programı oluşturunuz. Unutmayınız ki başarı sistemli çalışmanın bir eseridir.
Türkiye ve Dünyada iş güvenliği uygulamaları
İş Sağlığı ve Güvenliği kültürü
Uygun işe uygun eleman yerleştirme
Temel Hukuk Bilgileri
İş Hukuku
İSG Mevzuatı
İşyerlerinde sağlık ve güvenlik hizmetleri
İSG Katip
Tehlike Sınıfları
Fiziksel, Kimyasal, Biyolojik ve Psikososyal Riskler
Ergonomi
İş Hijyeni
Korunma Yaklaşımları
İlkyardım
Meslek Hastalıkları
Toksikoloji
Sağlık Eğitimi
Araştırma Yöntemleri
Etik Kurallar
Soru Yüzdeleri
Hukuk: %5
Genel İSG: %15
İSG Mevzuatı: %30
Sağlık Konuları: %10
Teknik Konular %40
Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;
12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,
81 İlde, binlerce referans ile
Gururla eğitimlerine devam eden
Kariyer Enstitüsü A.Ş. İştirakidir.
Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,
Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)
+90 532 238 12 50
+90 532 359 12 50
+90 532 720 68 32
İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06
Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14
Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58
Comments