Tehlikeli madde faaliyet belgesine sahip olan işletmelerin Bakanlığın yayınladığı Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ gereğince TMGD hizmeti alması yasal bir zorunluluktur. Söz konusu yönetmelik kapsamında TMGD olarak çalışacak kişilerin ise birtakım şartları sağlaması gerekiyor. Tehlikeli madde güvenlik danışmanı olabilmek için gerekli olan kriterlerin en önemlilerinden biri de kuşkusuz konu ile ilgili eğitim almaktır. Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı mesleği doğrudan doğruya insan ve çevre güvenliği ile ilgili bir konu olduğundan meslekte çalışacak kişilerin iyi bir eğitim alması gerekiyor. Bu bağlamda biz de TMGD eğitimleri, bu eğitimlerin nasıl yapıldığı ve detayları ile ilgili bir içerik hazırladık. Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı konusunda iyi bir kariyer ve yüksek bir maaş getirisi bekliyorsanız içeriğimizi dikkatlice okumanızı tavsiye ediyoruz.
Hangi Bölüm Mezunları TMGD Eğitimlerine Katılabilir?
Tehlikeli madde güvenlik danışmanı olabilmek için iyi bir eğitim kurumundan eğitim alınması gerektiğinden bahsetmiştik. Peki bu eğitimlere kimler katılabilir? Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimlerine katılabilmek için üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olunması gerekiyor. Ancak yönetmelik gereğince her lisans mezununun TMGD eğitimlerine katılması gibi bir durum söz konusu değil. Yalnızca belirli bazı bölümlerden mezun iseniz bu eğitimlere katılma hakkınız bulunuyor. O halde hangi bölümlerin TMGD eğitimi alma hakkı bulunuyor?
Mühendislik Fakültesi
Fen Fakültesi
Tehlikeli Madde Güvenlik Bölümü Ön Lisans Mezunları
Yukarıdaki bölümlerden mezun iseniz siz de TMGD eğitimi alarak Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı mesleğine adım atabilirsiniz. Eğitim sonunda kursiyerlere Bulut Akademi TMGD katılım belgesi verilmekte olup açılacak sınavda başarılı olan adaylar TMGD sertifikası almaya hak kazanmaktadır.
Kimler TMGD Eğitimlerine Katılabilir?
TMGD eğitimlerine katılabilmek için yukarıda belirttiğimiz bölümlerden mezun olma şartının yanında adaylardan istenen bir diğer kriter de adli sicil kaydının temiz olmasıdır. İlgili tebliğe göre Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olmak isteyen kişilerin yüz kızartıcı suç olarak nitelendirilen suçlardan hürriyeti engelleyici bir ceza almamış olması gerekiyor. Tebliğde belirtilen Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı olmaya engel suçlar şunlardır;
Kaçakçılık,
Dolandırıcılık,
Dolanlı İflas,
Sahtecilik,
İnancı Kötüye Kullanma,
Uyuşturucu,
Silah Kaçakçılığı,
İnsan Kaçakçılığı,
İnsan Ticareti,
Hırsızlık,
Rüşvet
TMGD Eğitimleri Nasıl Yapılıyor | Online Eğitim Bitti mi?
Bilindiği üzere yeni tip Koronavirüs sebebiyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de salgının önlenmesi için bir dizi çalışma yapılmış ve bu kapsamda Ulaştırma Bakanlığı da Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı eğitimlerinde birtakım değişikliklere gitmişti. Bu doğrultuda normal şartlarda yüz yüze olarak gerçekleştirilen eğitimler bir süredir bilgisayar, tablet, telefon gibi iletişim teknolojileri vasıtasıyla eğitimci ve kursiyerin eşzamanlı olarak iletişim kurabileceği şekilde online olarak gerçekleştiriliyordu. Bakanlık konu ile ilgili yeni bir duyuru yayınlamıştır. Buna göre 31.12.2021 tarihine kadar geçerli olacağı duyurulan TMGD online eğitim sistemi sonlandırılmış ve eskiden olduğu gibi yüz yüze eğitim sitemine dönülmüştür. Dolayısıyla Bulut Akademi Eğitim Kurumları da TMGD online eğitim uygulamasını Bakanlık kararınca bitirmiş bulunmaktadır.
O halde yüz yüze eğitimlerimiz nasıl gerçekleştiriliyor konu hakkında bilgiler verelim. Tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı eğitimlerimiz 64 saat olarak uygulanmaktadır. Eğitim sonunda sınava girmek için istenen Yangın Söndürme Eğitimi de verilmektedir. Toplam eğitim günlük maksimum 8 saat olacak şekilde 8 gün boyunca sürmektedir. Her bir kurs dönemimiz en fazla 20 kursiyer olacak şekilde planlanmaktadır. Yüz yüze eğitimlerde ders süresi 50 dakikadır. Eğitimde devam zorunludur.
Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;
12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,
81 İlde, binlerce referans ile
Gururla eğitimlerine devam eden
Kariyer Enstitüsü A.Ş. İştirakidir.
Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,
Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)
+90 532 238 12 50
+90 532 359 12 50
+90 532 720 68 32
İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06
Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14
Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58
Comments