top of page

Temel İş Güvenliği Eğitimi Nedir?

İş sağlığı ve güvenliği uygulamaları işyerlerinde ortaya çıkabilecek risklerden korunmak için yapılan çalışmalardır. Temel iş güvenliği ise işletmeler ve içindeki çalışanların her türlü tehlikeye karşı korunmasını sağlamak için alınan tedbirlerin tamamıdır. Ülkemiz iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili özellikle son 10 yılda büyük aşama kaydetmiş ve uluslararası standartlara yaklaşmayı başarmıştır.


Temel İş Güvenliği Eğitimi Nedir?
Temel İş Güvenliği Eğitimi Nedir?
 


 

Temel İş Güvenliği Eğitimi Yönetmelik


Temel iş güvenliği eğitimi yönetmeliği işyerlerinde ortaya çıkabilecek sağlık ve güvenlik alanındaki risklerin önlenmesi, konuyla ilgili eğitim verilmesi ve tedbir alınması gibi birçok konuyu içine alan bir kapsamlı bir yönetmeliktir. İşveren çalıştırdığı personelin temel iş güvenliği eğitimi almasını sağlar. Bu yasal bir zorunluluktur. Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi işe girişlerde, başka bir işyerine geçildiğinde, iş akış süreçlerindeki teknoloji değişimlerinde ve mevcut personele verilmesi gereken bir eğitimdir. Her işte olduğu gibi temel iş güvenliği eğitimleri de çağın gereklerine uygun olarak revize edilmektedir. Temel iş güvenliği eğitimlerini işverenler kendi bünyelerinden karşılayacağı gibi OSGB ve özel eğitim kurumlarından da bu hizmeti alabilmektedir. Bulut Akademi kişi ve kurumlara iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitimler veren bir özel eğitim kurumudur. Bünyesinde tecrübeli iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimlerini barındıran Bulut Akademi her yıl yüzlerce mezun vermektedir. Mezunlarımız Türkiye'nin çeşitli yerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi olarak çalışmaktadır. Temel iş güvenliği eğitimleri ile ilgili düzenlenen yönetmeliğe göre;


Temel İş Güvenliği Eğitimi Yönetmelik
Temel İş Güvenliği Eğitimi Yönetmelik
  • Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta olup mesleki eğitimin şart olduğu işletmelerde eğitim almayan personel çalıştırılamaz.

  • Herhangi bir iş kazası veya meslek hastalığı geçirmiş çalışanlara işe başlatılmadan önce konuyla ilgili eğitim verilmelidir. Bir işçi 6 aydan daha uzun süre meslekten ayrı kaldıysa dönüşünde mutlaka yenileme eğitimi almalıdır.

  • Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışan personele eğitim verildikten sonra bu eğitim belgelendirilmelidir. Belgesi olmayan personel çalıştırılmamalıdır.

  • İşverenler eğitimlerin verilebilmesi için her türlü koşulu sağlamalıdır.

  • Eğitim maliyeti çalışana yansıtılmaz. Eğitim süresi çalışma saatinden sayılır. Eğitimin normal mesai saatleri dışına taşması halinde bu süreler fazla mesai olarak yazılır.


 

Temel İş Güvenliği Eğitim Konuları


Temel İş Güvenliği Eğitim Konuları
Temel İş Güvenliği Eğitim Konuları

Yapılan çalışmalara göre anlaşılmıştır ki iş kazalarının % 90'dan fazlası önlenebilir kazalardır. Bu bağlamda çalışanlara verilen eğitimlerin yetkin eğitim kurumlarından alınması son derece önemlidir. Kurumumuz iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini sektöre uzun yıllar hizmet vermiş iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleriyle beraber yürütmektedir. Eğitimi başarıyla tamamlayan kursiyerlere temel iş güvenliği eğitimi sertifikası verilir. Çalışanlara verilen iş güvenliği eğitimlerinin belirli aralıklarla tekrar edilmesi gerekiyor. Buna göre çok tehlikeli sınıfta yer alan işletmelerde yılda bir, tehlikeli sınıfta yer alan işletmelere 2 yılda bir ve az tehlikeli sınıfa mensup işyerlerinde 3 yılda bir eğitimler yenilenir. Temel İSG eğitimlerinde çalışanlara;

  • Genel kavramlar

  • Yasal mevzuat

  • Sağlık ile ilgili konular öğretilir.

Personelin almış olduğu temel iş güvenliği eğitimi sertifikası özlük dosyasında saklanır. Personel başka bir işyerine başvurduğu takdirde sertifika belgesi en kısa sürede temin edilerek çalışana verilir. İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri için Türkiye'nin birçok yerinde bulunan Bulut Akademi eğitim kurumlarını tercih edebiliriniz.


 

Temel İş Güvenliği Eğitimi Kaç Saat


Temel İş Güvenliği Eğitimi Kaç Saat
Temel İş Güvenliği Eğitimi Kaç Saat

Temel iş güvenliği eğitimi sertifikası alabilmek için çalışanların belirli bir süre eğitim alması gerekir. Buna göre çok tehlikeli işyerlerinde çalışanlar 16 saat, tehlikeli işyerlerinde 12 saat, az tehlike sınıfındaki işyerlerinde 8 saat eğitim alınmaktadır. Temel İSG eğitimlerini Bakanlık tarafından belirlenmiş olan kurum, kuruluş ve kişiler verebilmektedir. O halde temel iş güvenliği eğitimlerini kimler verebilir gelin hep beraber bakalım.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comments


bottom of page