top of page

Sakarya İSG Kursu | 2024

Sakarya İSG Kursu | 2024 İş Güvenliği Eğitimine Adım Atın


Sakarya İSG Kursu eğitim programımız, şehrimizdeki yoğun talep üzerine büyük bir ilgiyle devam etmektedir. Bu makalede, Sakarya İSG Kursu eğitimine dair merak ettiğiniz konulara detaylı cevaplar bulacaksınız. Eğer Sakarya'da ikamet ediyorsanız ve belirttiğimiz lisans/ön lisans bölümlerinden mezunsanız, İş Güvenliği Uzmanı olma yolunda atılacak adımları öğrenerek kariyerinizi şekillendirebilirsiniz.



Sakarya İSG Kursu Eğitimlerine Kimler Katılabilir?


6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) kanunu, İş Güvenliği Kursu eğitimlerine katılabilmek için belirli üniversite bölümlerinden mezun olmayı şart koşmaktadır. Bu bölümler arasında:


  • Mühendislik Fakültesi,

  • Mimarlık Fakültesi,

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü (lisans/ön lisans),

  • Teknik personel yetiştiren bölümler,

  • Fen Edebiyat Fakültesi; fizik, kimya ve biyoloji bölümleri bulunmaktadır.


Eğer yukarıda belirtilen bölümlerden birinden mezun olduysanız, Sakarya İSG Kursu eğitim programımıza katılarak İş Güvenliği Uzmanı olma yolunda ilk adımınızı atabilirsiniz.



Sakarya İSG Kursu Kaç Saattir?


Sakarya İSG Kursu eğitim programı, toplamda 220 saatlik bir süreyi kapsamaktadır. Bu süre içinde adaylar, farklı eğitim yöntemleriyle donatılmış bir programı tamamlayacaklardır:


  • 90 saat Asenkron (offline) Eğitim,

  • 90 saat Yüz yüze (örgün) Eğitim,

  • 40 saat Uygulamalı (staj) Eğitim.


Yüz yüze eğitimlerde 6 saatlik bir devamsızlık hakkı tanınmaktadır ve bu eğitim süreci 15 gün sürmektedir. 220 saatlik eğitimin ardından, adaylar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ÖSYM işbirliği ile düzenlenen İSG sınavına katılma hakkı kazanacaklardır.


İSG Sınavı Nedir?


İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, Sertifika sahibi olabilmek için İş Sağlığı ve Güvenliği sınavından en az 70 puan almalıdır. Sınavda toplamda 50 soru sorulmakta olup, adayların 35 soruya doğru cevap vermesi gerekmektedir. İSG sınavları yılda iki kez düzenlenmekte olup, test grupları A, B ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı, İşyeri Hekimliği ve İşyeri Hemşireliği olarak belirlenmiştir.


Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları


Kariyer Enstitüsü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verme yetkisine sahip olan bir kurumdur. Tam 14 yıldır binlerce kişiye İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, İşyeri Hekimliği Eğitimi ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi sunan kurumumuz, "Türkiye’nin İSG Kursu" sloganıyla bilinir.

Eğitim programlarımıza katılan başarılı adaylarımız, her yıl düzenlenen sınavlarda yüksek başarı elde ederek İş Güvenliği Uzmanı Sertifikası almaya hak kazanmaktadır. Siz de bu şanslı adaylardan biri olmak ve kariyerinizi güvenli bir temele oturtmak için hemen iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sakarya İSG Kursu | 2024 konulu bu yazımız, İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki kariyer hedeflerinize ulaşmanızda size rehberlik etmek amacıyla kaleme alınmıştır. Sorularınız ve daha fazla bilgi için bize ulaşmaktan çekinmeyin. Kariyerinize güvenli bir adım atmak için biz buradayız!



댓글


bottom of page