İş sağlığı ve güvenliği çalışanların meslek hayatları boyunca iş güvenliklerinin sağlanması ve meslek hastalıklarına yakalanmalarının önüne geçebilmek için birinci derecede öneme sahip bir disiplindir. İş sağlığı ve güvenliğinin sağlanabilmesi için konuyla ilgili tüm birimlerin ortak bir şekilde çalışması şarttır. İş güvenliğinin bir tarafını işverenler oluştururken diğer tarafını OSGB'ler, iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve işyeri hemşireleri oluşturur. İSG uzmanı, iş güvenliği hekimi ve işyeri hemşiresi olarak görev yapmak isteyenlerin ise Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında İSG sertifikası eğitimi almaları gerekiyor. 2020 yılında başlayan ve halen devam eden pandemi süreci iş akış süreçlerini değiştirmiş dolayısıyla bu durum kaçınılmaz olarak İSG eğitimlerine de yansımıştır. Bu yeni dönemde örgün olarak sürdürülen eğitimler online yani uzaktan eğitim şekline dönüştürmüştür. Online iş güvenliği kursu hakkında merak ettiklerinizi yazımızın detayında bulabilirsiniz. Konuyla ilgili son gelişmelerden haberdar olmak için iletişim kanallarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.
İSG Uzaktan Eğitim Nasıl Oluyor?
İSG uzmanı olmak isteyen kişilerin son dönemde en çok sorduğu soruların başında İSG uzaktan eğitim nasıl oluyor? sorusu geliyor. Özellikle herhangi bir işyerinde halihazırda çalışmakta olanlar bir yandan çalışırken bir yandan da İSG sertifikası eğitimi almak istiyor. Hal böyle olunca uzaktan eğitimlerin önemi de bir kat daha artıyor. Online eğitim sürecini anlatmadan önce normal şartlarda iş güvenliği eğitimlerinin nasıl yapıldığından bahsedelim. Pandemi ile birlikte dünyada pek çok şey değişti. Bundan en çok payı ise eğitim sistemi aldı. Yüz yüze eğitimler yerini online eğitimlere bıraktı. Bu bağlamda pandemi öncesi yapılan İSG eğitimleri ile pandemi sonrasında yapılan eğitimler arasında birtakım farklılıklar bulunuyor. Pandemi öncesinde eğitimler 90 saat uzaktan, 90 saat örgün ve 40 saat staj eğitimi şeklinde gerçekleşiyordu. Yeni dönemle birlikte iş sağlığı ve güvenliği kursları online olarak verilmeye başlanmıştır. Buna göre eğitimin 90 saati uzaktan ve senkron, 90 saati uzaktan ve a-senkron, 40 saati ise staj şeklinde gerçekleştirilmektedir. Görüldüğü üzere online iş güvenliği kursu ile eğitim saati ve içeriğinde herhangi bir değişiklik olmamış yalnızca eğitim yöntemi değişmiştir. İlerleyen zamanlarda kurslar ile ilgili yeniden bir değişiklik gündeme gelebilir. İSG kurslarıyla ilgili yapılan değişikliklerden anında haberdar olmak için sayfamızı güncel olarak takip etmenizi öneriyoruz.
İş Güvenliği Eğitimi Ücretleri
Online olarak gerçekleştirilen iş güvenliği eğitimlerinin yanı sıra eğitim ücretlerinin ne olduğu da merak edilen konular arasında yer alıyor. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası eğitimi her sene günün getirdiği koşullara göre revize edilmektedir. Ücretlerin belirlenmesinde kursun bulunduğu şehir, eğitmen kadrosunun kalitesi, eğitim esnasında kullanılan araç gereç ve ekipmanlar ayrıca ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum etkilidir. İSG kurs fiyatları 2021 hakkında bilgi almak için kurumumuz Bulut Akademi ile irtibata geçiniz. Kurs ücretleri konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının politikaları doğrultusunda hareket eden Bulut Akademi yarınların kapısını güvenle açabilmeniz için uygun fiyata kaliteli bir eğitim sunmaktadır. Ödemelerinizi taksitler halinde yapabilirsiniz. Kurumumuzdan eğitim alan tüm kursiyerlere çalışmalarınızı güçlendirecek hediye kitap ve online eğitim programı verilmektedir. Sözün özü kurs ücretlerini dert etmeyin siz yeter ki başarılı olun.
İş Güvenliği Eğitimi Almak Zorunda mıyım?
İş güvenliği uzmanı olmak istiyorsanız Bakanlık tarafından yetkili bir eğitim kurumundan eğitim almanız gerekmektedir. Meslekte görev yapmak istiyorsanız eğitim almanız zorunludur. Özel sektör ve kamu kuruluşlarında iş güvenliği uzmanı olarak görev alabilmeniz için öncelikle üniversite mezunu olmanız sonrasında iş sağlığı ve güvenliği sertifikası eğitimlerine katılarak sınava girmeniz gerekmektedir. Her üniversite mezununun eğitimlere katılma hakkı bulunmamakta olup kimler İSG eğitimlerine katılabilir sorusunun cevabı aşağıda açıklanmıştır.
Mühendislik Bölümü Mezunları
Mimarlık Bölümü Mezunları
İSG Bölümü Ön Lisans Mezunları
Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik, Kimya, Biyoloji Bölümleri
Teknik Personel Mezun eden Bölümler
İSG alanında yüksek lisans yapanlar ile İSG bölümü lisans mezunlarının eğitime katılma zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu kişiler direkt olarak sınav başvurusu yapabilirler ancak B ve A sınıflarına yükselmek istiyorlarsa eğitimlere katılmak zorundadırlar.
Eğitim Sonunda Belge Veriliyor mu?
Kurumumuz tarafından düzenlenen eğitimlerini başarıyla tamamlayan adaylara "Eğitim Katılım Belgesi" verilmektedir. Katılım belgesi alan kursiyerlerin isimleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sistemine kaydedilmekte ve sınava girmeye hak kazanmaktadırlar. Sınavlar yılda iki kez ÖSYM tarafından düzenlenmektedir. İş sağlığı güvenliği sertifikası almak için 100 puan üzerinden 70 puan almak gerekiyor.
Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;
12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,
81 İlde, binlerce referans ile
Gururla eğitimlerine devam eden
Kariyer Enstitüsü A.Ş. İştirakidir.
Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,
Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)
+90 532 238 12 50
+90 532 359 12 50
+90 532 720 68 32
İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06
Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14
Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58
Comments