top of page

Nevşehir İSG Kursu | 2024

2024 Nevşehir İSG Kursu: İş Güvenliği Uzmanlığı Yolunda Adım Adım


Nevşehir İSG Kursu eğitim faaliyetlerimiz, 2024 yılında da tüm hızıyla devam ediyor. Bu yazımızda, Nevşehir İSG Kursu eğitimine dair merak ettiğiniz konulara detaylı cevaplar bulacaksınız. Eğer Nevşehir ilinde ikamet ediyor ve lisans/ön lisans bölümlerinden birinden mezunsanız, bu eğitim programı sayesinde İş Güvenliği Uzmanı olma yolunda adım atabilirsiniz.



Nevşehir İSG Kursu Eğitimlerine Kimler Katılabilir?


6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) kanunu kapsamında, İş Güvenliği Kursu Eğitimlerine katılabilmeniz için aşağıdaki üniversite bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir:


  • Mühendislik fakültesi bölümleri,

  • Mimarlık fakültesi bölümleri,

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü lisans/ön lisans programları,

  • Teknik personel yetiştiren bölümler,

  • Fen Edebiyat fakültesi; fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinden mezun olma şartı aranmaktadır.


Eğitim programımıza katılarak, İş Güvenliği Uzmanları arasında yerinizi alabilirsiniz.



Nevşehir İSG Kursu Kaç Saattir?


Nevşehir İSG Kursu eğitim programı toplamda 220 saat sürmektedir. Bu süre içerisinde adaylar, 90 saatlik asenkron (offline) eğitim, 90 saatlik yüz yüze (örgün) eğitim ve 40 saatlik uygulamalı (staj) eğitim alacaklardır. Yüz yüze eğitimde altı (6) saatlik devamsızlık hakkı bulunmaktadır ve eğitim süresi 15 gündür. 220 saatlik eğitimin ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ÖSYM işbirliği ile gerçekleştirilen İSG sınavına katılma hakkı elde edilecektir.


İSG Sınavı Nedir?


İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, Sertifika sahibi olabilmek için İş Sağlığı ve Güvenliği sınavından en az 70 puan almalıdır. Sınavda toplam 50 soru bulunmakta olup, adayların 35 soruya doğru cevap vermesi gerekmektedir. Sınavlar, her yıl iki defa olmak üzere ÖSYM tarafından çeşitli illerde düzenlenmektedir. Sınav süresi 75 dakika olarak belirlenmiştir ve test grupları A, B ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı, İşyeri Hekimliği ve İşyeri Hemşireliği olarak ayrılmaktadır.


Nevşehir İSG Kursu | 2024 konulu yazımızı okuyarak, İş Güvenliği Uzmanlığı yolculuğunuzda önemli bilgiler edinebilirsiniz. Eğitimlerimize katılmak ve daha fazla bilgi almak için iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiştir. Türkiye’nin İSG Kursu sloganıyla 14 yıldır binlerce kişiye İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, İşyeri Hekimliği Eğitimi ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi sunmaktadır.




Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page