top of page

Mersin İş Güvenliği Kursu-2022

Mersin İş Güvenliği Kursu-2022 eğitim programımız olanca hızıyla devam ediyor. Eğer siz de Mersin'de ikamet ediyor ve bu yazımızın içeriğinde belirtmiş olduğumuz lisans/ön lisans bölümlerinden birinden mezunsanız Mersin İş Güvenliği Kursu-2022 eğitim programımıza katılarak geleceğin meslekleri arasında gösterilen iş güvenliği uzmanlarından biri olabilirsiniz.


Mersin İş Güvenliği Kursu-2022 eğitim programlarına katılabilmek için hangi bölümlerden mezun olunması gerekiyor hemen söyleyelim. Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olabilmek için üniversitelerin mühendislik, mimarlık, teknik öğretmenlik, fizik, kimya, biyoloji bölümleri ve iş sağlığı ve güvenliği bölümü lisans/ön lisans diplomasına sahip olmak gerekiyor. Şu an için bu hak yalnızca saymış olduğumuz bölüm mezunlarına verilmiştir.


Mersin İş Güvenliği Kursu-2022
Mersin İş Güvenliği Kursu-2022


Bahsi geçen bölümlerden mezun olanlar Mersin İş Güvenliği Kursu-2022 eğitim programımıza katılmakta ve 90 saat senkron uzaktan, 90 saat a-senkron uzaktan (Bunlar teorik eğitimlerdir) ve 40 saat sürecek olan uygulama eğitiminin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ÖSYM işbirliği ile gerçekleştirilen İSG sınavına girmeye hak kazanmaktadırlar. Kısaca söylemek gerekirse; iş güvenliği uzmanı olabilmek için belirtilen bölümlerden mezun olmalı, Bakanlıkça yetkilendirilmiş İSG kurslarında iş güvenliği uzmanlığı eğitimi almalı ve her yıl düzenlenen İSG sınavına girerek sertifika almalısınız. O halde iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı eğitimi nedir şimdi bu konudan bahsedelim.



 

Mersin İş Güvenliği Kursu Nedir?


Mersin İş Güvenliği Kursu Nedir?
Mersin İş Güvenliği Kursu Nedir?

İş güvenliği uzmanı olmak isteyen adayların Bakanlık tarafından İSG eğitimi vermeye yetkili eğitim kurumlarına müracaat ederek bu kurumlar tarafından düzenlenen iş güvenliği uzmanlığı sertifika eğitimlerine katılmaları ve ardından yapılacak sınavda başarılı olmaları gerekmektedir. Mersin İş Güvenliği Kursu-2022 ilk önce uzaktan eğitim süreciyle başlar. Uzaktan eğitim 90 saat süren bir eğitimdir. 15 gün sürmektedir. Uzaktan eğitimin tamamlanmasından sonra Bulut Akademi örgün eğitimleri başlamaktadır. Örgün eğitimler yüz yüze gerçekleştirilmektedir. Mersin İş Güvenliği Kursu-2022 yüz yüze eğitimlerinin süresi 90 saattir. Örgün eğitimi tamamlayan adaylar eğitimin son aşaması olan uygulama (staj) eğitimine katılırlar. Staj eğitimi 40 saat süren ve kursiyerlerin teorik eğitimlerde almış oldukları bilgileri sahada pratiği döndürmeyi amaçlayan bir eğitimdir. Staj eğitimi esnasında kursiyerlere en az 1 tane iş güvenliği uzmanı nezaret etmektedir. Eğitimlerin tüm bölümleri zorunlu olup devam mecburiyeti bulunmaktadır.


Pandemi Döneminde İSG Eğitimleri
Pandemi Döneminde İSG Eğitimleri

Bildiğiniz üzere uzunca bir zamandır Dünya Covid-19 pandemisi ve onun etkileri ile mücadele etmekte. Bu kapsamda çoğu sektörde iş akış süreçleri değişime uğradı. Bu değişimden iş sağlığı ve güvenliği sektörü de etkilendi. Pandemi döneminde Bakanlığın talimatları doğrultusunda İSG eğitimlerinde geçici birtakım düzenlemeler yapılmıştır. Buna göre; 90 saat uzaktan ve 90 saat yüz yüze olarak yapılan eğitimler birleştirilmiş böylece uzaktan eğitimin süresi 180 saate çıkarılmıştır. Kursiyerler teorik eğitimlerin tamamını online eğitim şeklinde alacak ve online eğitimin bitmesini müteakip uygulama eğitimlerine geçilecektir.


 

İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı



İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı
İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı

Yukarıda belirtmiş olduğumuz bölümlerin birinden mezun oldunuz, Mersin İş Güvenliği Kursu-2022 eğitim programını başarıyla tamamladınız. O halde iş güvenliği uzmanı olmak için aşmanız gereken yalnızca tek bir engel kaldı; o da iş güvenliği uzmanlığı sınavı. İş güvenliği eğitimini tamamlayan adayların iş güvenliği uzmanlık sertifikası alabilmek için iş güvenliği sınavına girmesi ve sınavdan 100 üzerinden minimum 70 puan alması gerekiyor. İş güvenliği sınavları her yıl açıklanan çeşitli illerde yapılmaktadır. Ancak bulunduğunuz ilde sınava girebilmeniz için katılımcı sayısının en az 1000 kişi olması gerekmektedir. Şayet bulunduğunuz ilde sınava girecek aday sayısı 1000 kişinin altındaysa bu durumda bulunduğunuz ile yakın bir ilde açılacak sınava iştirak edebilirsiniz.


Sınav süresi 75 dakikadır. 5 ayrı sertifika alanı için ayrı ayrı testlerin bulunduğu sınavda her bir sertifika alanı için belirlenen soru sayısı 50'dir. Test grupları, A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı, B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı, C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı, işyeri hekimliği ve diğer sağlık personeli olmak üzere düzenlenmektedir. A, B ve C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sınavında soru dağılımları şu şekildedir;

  • Genel İSG Konuları (%30),

  • Mevzuat (%20),

  • Teknik (%10),

  • Hukuk (%5),

  • Sağlık (%35)

Kurumumuz tarafından düzenlenen Mersin İş Güvenliği Kursu-2022 eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz her yıl sınavlarda yüksek puanlar alarak hayallerindeki mesleğe kavuşmaktadırlar. Bu kişilerden biri siz de olabilirsiniz. Mersin İş Güvenliği Kursu-2022 sertifika eğitimlerimizde sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız.




 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 


Comments


bottom of page