top of page

Kırşehir İSG Kursu | 2024

Kırşehir İSG Kursu | 2024: İş Güvenliği Eğitimlerine Dair Detaylı Bilgiler


Kırşehir İSG Kursu eğitim faaliyetleriyle ilgili detayları merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Bu makalemizde, Kırşehir İSG Kursu'nun önemli başlıklarını ve eğitim detaylarını inceleyeceğiz. Eğitimimize kimler katılabilir, kaç saat sürmektedir, ve İSG sınavı hakkında neler bilmelisiniz? İşte tüm bu soruların cevapları.



Kırşehir İSG Kursu Eğitimlerine Kimler Katılabilir?


Kırşehir İSG Kursu, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) kanunu çerçevesinde belirli bölüm mezunlarına yönelik bir eğitim sunmaktadır. İşte bu bölümler:


  • Mühendislik fakültesi bölümleri,

  • Mimarlık fakültesi bölümleri,

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü lisans/ön lisans programları,

  • Teknik personel yetiştiren bölümler,

  • Fen Edebiyat fakültesi; fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinden mezun olanlar.


Eğer yukarıdaki bölümlerden birinden mezunsanız, Kırşehir İSG Kursu size İş Güvenliği Uzmanlığı yolunda önemli bir adım attırabilir.



Kırşehir İSG Kursu Kaç Saattir?


Kırşehir İSG Kursu, toplamda 220 saatlik bir eğitimi içermektedir. Bu süreç şu şekilde ayrılmıştır:


  • 90 saat Asenkron (offline) Eğitim,

  • 90 saat Yüz yüze (örgün) Eğitim,

  • 40 saat Uygulamalı (staj) Eğitim.


Yüz yüze eğitimlerde 6 saat devamsızlık hakkınız bulunmakta olup, toplam süre 15 gün olarak planlanmıştır. Bu süre içinde devamsızlık hakkını aşmamaya özen göstermelisiniz.


İSG Sınavı Nedir?


İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimini tamamlayan adaylar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ÖSYM işbirliği ile düzenlenen İSG sınavına girebilirler. Bu sınav 100 üzerinden minimum 70 puan almayı gerektirir. Sınavda 50 soru bulunmakta olup, adayların en az 35 soruya doğru cevap vermesi beklenir.

Sınavın süresi 75 dakika olup, A, B ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı, İşyeri Hekimliği ve İşyeri Hemşireliği olmak üzere farklı test gruplarına ayrılmıştır. Her yıl iki defa düzenlenen sınavlar çeşitli illerde gerçekleştirilmektedir.


Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları


Kırşehir İSG Kursu, Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları tarafından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiştir. 14 yıldır Türkiye'nin İSG Kursu olarak binlerce kişiye eğitim sağlayan kurumumuz, İş Güvenliği Uzmanlığı, İşyeri Hekimliği ve İşyeri Hemşireliği Eğitimleri konusunda uzmanlaşmıştır.


Eğer siz de uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız, iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kırşehir İSG Kursu | 2024 konulu yazımızın yeterince açıklayıcı olduğunu umuyor, diğer sorularınız için uzmanlarımıza başvurmanızı bekliyoruz. İş sağlığı ve güvenliği alanındaki kariyerinize bir adım atın!



Comments


bottom of page