top of page

Kütahya İSG Kursu | 2024

2024 Kütahya İSG Kursu Detayları Sizlerle


Kütahya İSG Kursu, 2024 yılında da heyecan verici bir eğitim programıyla devam ediyor. Kütahya İSG Kursu eğitimine kimlerin katılabileceği, eğitim süresi ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı hakkında merak ettiğiniz her şey bu yazıda.



Kütahya İSG Kursu Eğitimine Kimler Katılabilir?


6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre, İş Güvenliği Kursu Eğitimlerine katılabilmek için belirli üniversite bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Bu kapsamda:


  • Mühendislik ve Mimarlık fakültesi bölümleri,

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü lisans/ön lisans programları,

  • Teknik alanda eğitim veren bölümler,

  • Fen Edebiyat Fakültesi; Fizik, Kimya ve Biyoloji bölümleri mezunları eğitim programına katılabilmektedir.


Eğer yukarıdaki bölümlerden birinden mezunsanız, İş Güvenliği Kursu eğitim programına Kütahya'da da katılabilirsiniz. Bu eğitim, İş Sağlığı ve Güvenliği sektöründe geleceğin mesleklerinden biri olan İş Güvenliği Uzmanı olma yolunda önemli bir adımdır.



Kütahya İSG Kursu Eğitim Süresi


Kütahya İSG Kursu eğitim programı toplamda 220 saat sürmektedir. Bu sürenin detayları şu şekildedir:


  • 90 saat asenkron (offline) eğitim

  • 90 saat yüz yüze (örgün) eğitim

  • 40 saat uygulamalı (staj) eğitim


Yüz yüze eğitimlerde, adaylar için 6 saatlik devamsızlık hakkı bulunmaktadır ve bu eğitim süresi 15 gün olarak planlanmıştır. Devamsızlık hakkını aşmamak önemlidir.


Kütahya İSG Kursu ve İSG Sınavı


220 saatlik eğitimden sonra, adaylar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ÖSYM işbirliği ile yapılan İSG sınavına girmeye hak kazanmaktadırlar. İş Güvenliği Uzmanı olabilmek için, bu sınavdan başarılı olmak gerekmektedir.

İSG sınavı, adayların İş Sağlığı ve Güvenliği alanındaki bilgi düzeyini ölçen ve her yıl düzenlenen bir sınavdır. Başarılı olmak, İş Güvenliği Uzmanı olma yolunda önemli bir adımdır.


Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları


Kütahya İSG Kursu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ve "Türkiye’nin İSG Kursu" sloganıyla sektörde 14 yıldır binlerce kişiye İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, İşyeri Hekimliği ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi sunmaktadır.

Detaylı bilgi almak ve kayıt için iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Uzmanlarımız sizlere her konuda destek olmaktan mutluluk duyacaktır.



Comments


bottom of page