top of page

İşyeri Hemşireliği Kursu | BULUT AKADEMi

Yapılan yasal düzenlemelere göre işyerinde çalıştırılması zorunlu olan mesleklerden bir tanesi de işyeri hemşireliğidir. İşyeri hemşiresi, işyeri hekimi ile birlikte çalışarak çalışma ortamında birçok görevi üstlenir. İşyeri hemşiresi olarak çalışabilmek için eğitim ve sertifika sürecini tamamlamak gerekir. İşyeri hemşireliği eğitimi yetkili kurumlarda verilir. Eğitimi tamamlayan kişilerin sınava girerek başarı elde etmesi gerekir. Bu yazımızda işyeri hemşireliği kursu hakkında bilgi vereceğiz. Ayrıca işyeri hemşireliği sınavı ve sertifika süreci konusunda bilgi vererek merak ettiğiniz konuları açıklayacağız. Siz de tüm merak ettiğiniz soruların cevabını Bulut Akademi üzerinden iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

 

İşyeri Hemşireliği Kursuna Kimler Katılabilir?

İşyeri Hemşireliği Kursu

İşyeri hemşireliği sertifikası alabilmek için kurs sürecine tabii olmak gerekir. İşyeri hemşireliği Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa şehirleri olmak üzere birçok şehirde verilen eğitim sürecini zorunlu kılar. İşyeri hemşireliği eğitimi Bakanlık tarafından yetkilendirilen kurumlarda verilir. Eğitim sürecine katılabilmek için ilgili üniversite bölümlerini bitirme şartı vardır. Buna göre işyeri hemşireliği belgesi alabilecek üniversite bölümleri şunlardır:

  • Hemşirelik ve sağlık memurluğu bölümleri

  • Acil tıp teknisyenliği

  • Çevre sağlık teknisyenliği

  • Ambulans ve acil bakım teknikerliği.

Yukarıda bahsi geçen üniversite bölümleri kurumumuz üzerinden eğitimlere kayıt olarak ve sınavdan başarı elde ederek birçok kurumda çalışma şansı elde edebilir.

 

İşyeri Hemşireliği Kursu Ne Kadar Sürer?

İşyeri hemşireliği kursu 90 saat sürer. Eğitimler 45 + 45 olmak üzere iki periyotta gerçekleşir. Online ve teorik olmak üzere gerçekleşen eğitimlerde devam zorunluluğu bulunur. Online eğitimlere katılabilmek için internet bağlantısı olması gerekir. Kayıt olduğunuz kurumun size vereceği link üzerinden gereken bilgileri girerek eğitim sürecine katılabilirsiniz. Diğer 45 saatlik kısımda ise kurumun belirlediği gün ve saatlerde yüz yüze yapılan derslere katılım sağlamanız gerekir. İşyeri hemşireliği belgesi alabilmek için tüm süreç ciddiyetle takip edilmeli, eğitim programı sürecine uyum sağlanmalıdır. Eğitim programı ile ilgili belirtmemiz gereken bir nokta daha var. Buna göre; her sene işyeri hemşireliği, işyeri hekimliği, İSG uzmanlığı gibi sınavlara girebilmek için eğitimlere zamanında katılmak gerekir. Eğitim sürecine zamanında katılmamanız o dönemki sınava girmenizi engeller.

 

İşyeri Hemşireliği Sertifikası Nasıl Alınır?

İşyeri hemşireliği kimler alabilir sorusu kadar sertifika süreci de merak edilir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi üniversite eğitiminin ardından kurs programına kayıt olmak gerekir. Kurs sürecinin ardından yılda 1 ya da 2 defa gerçekleşen sınavlara katılım sağlanmalıdır. İşyeri hemşireliği sınavı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleşir. Sınavdan başarı elde eden kişiler işyeri hemşireliği belgesi almaya hak kazanır. Belgesi olan kişiler “çok tehlikeli” işyerinde çalışma şansına sahiptir. İşyeri hemşirelerinin çalışma süresi ise şu şekildedir:

  • 10 - 49 çalışanın olduğu işyerlerinde: Çalışan başına 10 dakika

  • 50 -249 kişinin çalıştığı işyerinde: Çalışan başına 15 dakika

  • 250 ve üzeri kişinin çalıştığı işyerlerinde: 20 dakika.

 

İşyeri Hemşireliği Belgesi

İşyeri hemşireliği belge ücreti her sene değişiklik gösterir. Makam olurunca belirlenen belge ücretini Ziraat Bankası üzerinden ödeyebilirsiniz. 2021 yılı için belirlenen sertifika ücreti 162,25 TL’dir. Son olarak işyeri hemşiresi görevleri hakkında bilgi vermek istiyoruz. İşyeri hemşiresi, işyeri hekimi başta olmak üzere iş ortamındaki kişilerle işbirliği içinde çalışır. İşyeri hekimi ile ortak çalışmalar yaparak çalışma ortamında sağlık konularında hizmet yürütür. Sürecin her alanında rapor düzenleyerek, değerlendirme çalışmalarına katılır.

Siz de kariyerinize işyeri hemşiresi olarak devam etmek için Bulut Akademi üzerinden kayıt olabilir, hem sınav hem de meslek hayatında başarı elde edebilirsiniz


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 






12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden


Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32


İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS+90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:306520 | Çankaya | ANKARA+90 312 911 94 14

Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd.Bilim Tower 30/75 Kat:1034775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58



Comments


bottom of page