top of page

İşyeri Hekimliği Sertifikası İstanbul


İşyeri Hekimliği Sertifikası İstanbul
İşyeri Hekimliği Sertifikası İstanbul

Her biri kendi alanında tecrübeli uzman eğiticileri ve uzaktan eğitim sistemi ile düzenlemiş olduğumuz işyeri hekimliği kursu başvurularımız devam ediyor. Eğer siz de Tıp Fakültesi mezunu iseniz işyeri hekimliği kurslarımıza katılarak bu alanda kariyerinizi inşa edebilirsiniz. İşyeri hekimliği sertifikası İstanbul ve diğer illerden zaman ve mekan kısıtlamasından bağımsız canlı uzaktan eğitimlerimize bir an önce katılmanız sizlerin avantajına olacaktır. Bildiğiniz üzere pandemi süreci ile birlikte ülke çapında online eğitim sistemine geçilmiştir. Bu bağlamda örgün ve uzaktan eğitimlerimiz birleştirilerek toplamda 220 saat olan işyeri hekimliği kursunun 180 saati online eğitim şekline dönüştürülmüştür. Pandemi döneminin sona ermesi ile birlikte Bakanlığın vereceği karara göre yeniden normal eğitim sistemine geçilebilir. Bu nedenle son dönemde işyeri hekimliği sertifikası İstanbul kurslarımıza yoğun talep bulunmaktadır. Sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyacağız.



 

İşyeri Hekimliği Nedir? Amacı Nedir?


İşyeri Hekimliği Nedir?
İşyeri Hekimliği Nedir?

İşyeri hekimliği, işyerlerinde sağlık ile ilgili ortaya çıkan problemlere anında ve yerinde müdahale etmek, çalışma sahalarının sağlık standartlarına uygun hale getirilmesini sağlamak ve çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği bilincini aşılamak için Bakanlığın zorunlu tuttuğu bir meslek dalıdır. İşyeri hekimliği ülkemizde yeni sayılabilecek bir meslek grubudur. Çalışanların sağlığı ve çalışma sahalarının güvenliği açısından son derece önemli görevleri bulunan işyeri hekimliği iş güvenliği yasasında yapılan değişikliklerle işletmeler için zorunlu hale getirilmiştir. İşyeri hekimliği uygulamaları ile çalışma koşullarının çalışan kesim üzerindeki olumsuz etkilerinin önüne geçilmesi planlanıyor. İşyeri hekimliğinin zorunlu hale getirilmesi ile birlikte işyerlerinde sağlıkla ilgili yapılan tüm çalışma ve denetimler yasal prosedürlere göre yapılmakta ve kayıt altına alınmaktadır. İşyeri hekimlerinin görevlerinden bir tanesi de işçi ve işverenlere danışmanlık hizmeti vermektir. Bunu gerçekleştirebilmek için hekimler belirli periyodlarla eğitim faaliyetleri düzenlerler.

 

Nasıl İşyeri Hekimi Olunur?


Nasıl İşyeri Hekimi Olunur?
Nasıl İşyeri Hekimi Olunur?

İşyeri hekimliği sertifikası nasıl alınır sorusu işyeri hekimi olmak isteyenlerin en çok öğrenmek istediği konuların başında geliyor. Bu anlamda birincil öncelik olarak üniversitelerin 6 yıllık Tıp Fakültesi eğitimi veren programlarından mezun olarak hekim unvanı almak geliyor. Bu yeterliliğe sahip olan kişiler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında işyeri hekimliği kursu programına katılıp sınavda başarılı oldukları takdirde işyeri hekimliği sertifikasına sahip olabiliyorlar. Hem eğitim sonrasında ÖSYM tarafından yapılan sınavda başarılı olmak hem de meslek hayatınızı sağlam temeller üzerine inşa etmek için seçeceğiniz eğitim kurumu büyük önem taşıyor. 12 yıllık eğitim deneyimi ve sektöre kazandırdığı işyeri hekimleri ile bu alanda öncü kuruluşlardan biri olan Bulut Akademi İSG profesyonellerinin en çok tercih ettiği kurumların başında geliyor. İşyeri hekimliği sertifikası İstanbul olarak % 100 başarı ve uygun fiyat garantisi verdiğimizi adaylarımıza hatırlatmak isteriz.

 

İşyeri Hekimliği Kursları


İşyeri Hekimliği Kursları
İşyeri Hekimliği Kursları

İşyeri hekimliği kursu saati ve eğitimin içeriği her dönem Bakanlığın onayı sonucunda belirlenmektedir. Eğitim 180 saat teorik ve 40 saat uygulama eğitimi olmak üzere programlanmaktadır. Toplamda 220 saatlik yoğun bir eğitim sürecinin ardından işyeri hekimliği sertifikası İstanbul sınavına girme hakkı elde ediliyor. İşyeri hekimliği sınavı her yıl 2 sefer düzenlenen bir sınav. Adaylara sınavda 50 soru sorulacak. Sınavda başarılı olmak için işyeri hekimi adaylarının 70 puan alması gerekiyor. Sınava giriş hakkı sınırsızdır. Yani bir kez İSG eğitimi aldığınız takdirde sınavlara başarılı oluncaya kadar girebilirsiniz. Yeri gelmişken sınavlarla ilgili çok sorulan bir sorunun da yanıtını verelim. İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin sonunda verilen katılım belgesi ile işyeri hekimliği veya iş güvenliği uzmanlığı yapabilir miyim konusu çokça gündeme geliyor. Sorunun cevabı Hayır olacaktır. Yani işyeri hekimi veya iş güvenliği uzmanı olabilmek için sınavdan 70 puan alarak Bakanlığın vermiş olduğu sertifikaya sahip olmanız gerekiyor.

 

Bulut Akademi | İstanbul İşyeri Hekimliği Kursları


Bulut Akademi | İstanbul İşyeri Hekimliği Kursları
Bulut Akademi | İstanbul İşyeri Hekimliği Kursları

İşyeri Hekimliği Sertifikası İstanbul kurslarımızın 180 saatlik teorik kısmı Bakanlığın talimatları doğrultusunda pandemi kuralları nedeniyle online üzerinden senkron ve a-senkron olmak üzere yeniden düzenlenmiştir. Kursiyerlerimizi ailemizin bir parçası olarak görüyor ve bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Kursiyerlerimiz ile olan bağımız eğitimin bitmesiyle birlikte sonlanmaz. Katılımcılarımızın tüm meslek hayatları boyunca yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bulut Akademi Sosyal medya sayfalarımız aracılığıyla işyeri hekimliği ile ilgili son gelişmeleri takip edebilir ve iş ilanlarına ulaşabilirsiniz.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comments


bottom of page