top of page

İşyeri Hekimliği 2. Dönem Sınavı Ne Zaman?


İşyeri Hekimliği Sınavı Ne Zaman?
İşyeri Hekimliği Sınavı Ne Zaman?

İşyeri hekimliği sınavı 2. dönem için geri sayım başladı. Sınava başvurular elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri, ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulaması veya https://ais.osym.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecektir. Peki işyeri hekimliği sınavı ne zaman yapılacak? İşte sınav ve başvuru tarihleri ile ilgili tüm bilgiler.


İşyeri hekimliği sınavlarının da içinde bulunduğu İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavları her yıl belli dönemlerde gerçekleştirilen bir sınavdır. Sınav sonunda işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı ve diğer sağlık personeli adayları başarılı oldukları takdirde uzmanlık sertifikalarını alarak mesleğe adım atmaktadırlar. Son dönemin en çok talep gören mesleklerinden biri olan işyeri hekimi olabilmek için belirli eğitimleri almak ve ardından yapılacak İSG sınavında yeterli puanı almak gerekiyor.



 

İşyeri Hekimliği Sınavı 2. Dönem Nerede Yapılacak?



İşyeri Hekimliği Sınavı 2. Dönem Nerede Yapılacak?
İşyeri Hekimliği Sınavı 2. Dönem Nerede Yapılacak?

İşyeri hekimliği sınavları her yıl belirtilen illerde yapılmaktadır. Bu yıl yapılacak olan işyeri hekimliği sınavı 2. dönem sınav yerleri açıklanmıştır. Buna göre işyeri hekimi, diğer sağlık personeli ve iş güvenliği uzmanı olmak isteyen adayların sınav yerleri Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kayseri, Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, Konya, Malatya, Samsun, Gaziantep, Antalya, Van, Adana, Eskişehir ve Sivas olarak belirlenmiştir.


 

İsg/2 Sınavı Ne zaman 2021


Sınav tarihi yaklaştıkça adayların internet üzerinde yapmış olduğu İsg/2 Sınavı ne zaman 2021 sorgulamaları sıklaştı. O halde işte İsg/2 Sınavı ne zaman 2021 ile ilgili tarihler;


İsg/2 Sınavı Ne zaman 2021
İsg/2 Sınavı Ne zaman 2021


İşyeri hekimliği sınavı 2. dönem bu yıl 12 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınav her yıl olduğu gibi 10:15'te başlayacaktır. Cevaplama süresi 75 dakikadır. Sınavda işyeri hekimi, diğer sağlık personeli, A sınıfı iş güvenliği uzmanı, B sınıfı iş güvenliği uzmanı ve C sınıfı iş güvenliği uzmanı için 5 ayrı test grubu olacaktır. Her aday kendisiyle ilgili olan testin sorularını cevaplayacaktır. Soruların hepsi temel eğitim konularından çıkacak olup işyeri hekimi adayları için sağlık ve mevzuat konuları ağırlıklı olarak sorulacaktır. İsg sınav başvurusu ne zaman? İşyeri hekimi, diğer sağlık personeli ve iş güvenliği uzmanı olmak için sınava girecek adayların başvuruları 22 Ekim-1 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. ÖSYM İsg sınav başvurusu ne zaman konusuyla ilgili olarak geç başvuru tarihini de açıklamıştır. Buna göre adayların bu yılki geç başvuru tarihi 11 Kasım 2021 olarak belirlenmiştir. Sınav sonuçları 6 Ocak 2022 tarihinde açıklanacaktır.


 

İşyeri Hekimliği Sınavı 2. Dönem Sınava Giriş Belgesi



İşyeri Hekimliği Sınavı 2. Dönem Sınava Giriş Belgesi
İşyeri Hekimliği Sınavı 2. Dönem Sınava Giriş Belgesi

İşyeri hekimliği sınavı ne zaman konusunda son olarak sınava giriş belgelerinden bahsetmek istiyoruz. Her adayın sınava giderken sınav giriş belgesini yanında bulundurması gerekir. Bu belge olmadan sınava giremezsiniz. Sınav giriş belgeleri eskiden olduğu gibi adayların adreslerine gönderilmiyor. Peki giriş belgenizi nasıl alacaksınız? Sınava giriş belgenizi T.C kimlik numaranız ve şifrenizle birlikte https://ais.osym.gov.tr adresinden çıkartabilirsiniz. Belgenizin üzerinde fotoğrafınız, sınava gireceğiniz bina ve salon bilgileri bulunmaktadır. Burada belirtilen yerden başka bir yere sınava giremezsiniz. Eğer farklı bir salonda sınava girerseniz sınavınız geçersiz sayılacaktır. Sınav tarihinden önce sınav yerinizi önceden görmenizi tavsiye ediyoruz. Bu sınav günü gereksiz telaş yapmanızı önleyecek ve size kolaylık sağlayacaktır.


Sınava giriş belgesini çıkartmadan önce sınav ücretini mutlaka yatırmalısınız. Sınav ücretini yatırmazsanız sınav giriş belgenizi çıkartamazsınız. Belgesini kaybeden adaylar tekrardan internet üzerinden belgelerini çıkartabilirler. Burada önemli bir hatırlatma yapalım. Sınava giriş belgenizin hem renkli hem de siyah beyaz çıktısını sınava girerken yanınızda bulundurunuz. Kapıdan giriş esnasında belgeniz her iki suretinin de ibraz edilmesi gerektiğini unutmayınız. İşyeri hekimliği sınavı ne zaman konusuyla ilgili hazırlamış olduğumuz içeriğimizde son hatırlatmamız belge üzerinde yer alan fotoğrafınız ile ilgili olacak. Özellikle belgenizin renkli çıktısını alırken fotoğrafınızın net ve görülebilir şekilde olmasına dikkat ediniz. Görüntü açısından net olmayan fotoğraflı giriş belgeleri sınava giriş esnasında adaylara problem çıkartabilmektedir.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Commenti


bottom of page