top of page

İSG Uzaktan Eğitim

Çalışma hayatında iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları büyük önem taşır. Başta çalışanların sağlığını korumayı, iş kazası ve meslek hastalıklarını önlemeyi hedefleyen iş sağlığı ve güvenliği disiplini konusunda birçok kişiye önemli sorumluluklar düşer. Çalışma ortamında iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanabilmesi için ilk başta eğitim verilmesi gerekir. İSG eğitimleri birçok farklı kategoride incelenebilir. İSG uzaktan eğitim süreci de bunların en önemli aşamaları arasında yer alır. İSG uzaktan eğitim yönetmeliği çerçevesinde incelenebilecek eğitim süreci birçok farklı konu başlığından oluşur. İSG uzaktan eğitim nasıl oluyor? sorusunun cevabını araştıran kişilerin yazımızın tamamını okuması gerekir. Ayrıca Bulut Akademi üzerinden iletişime geçerek de birçok konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzaktan Eğitim Nedir?

İSG Eğitim Belgesi

İş sağlığı ve güvenliği eğitimleri arasında uzaktan eğitim süreci dikkatleri üzerine çeker. İSG uzaktan eğitimi Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’te de belirtilmiştir. İSG eğitimi uzaktan eğitim sürecinde iletişim teknolojileri kullanılır. Eğitimlere katılım sağlayabilmek için internet bağlantısı ve bilgisayar yazılımını destekleyen sistem olması gerekir. Uzaktan eğitimler, temel eğitimden hariç olarak değerlendirilir. Çalışanlara verilecek eğitimlerin uzaktan yönetim sistemiyle aktarılmasından işveren sorumludur. Uzaktan eğitim sisteminde bir takım kurallar bulunur. Buna göre; uzaktan eğitim yönetim sisteminin uluslararası standartlara uygun olması gerekir.




 

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Nedir?

Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi çalışanlara belirli periyotlarda verilen en önemli konular arasında yer alır. Eğitimler tehlike sınıfına göre değerlendirilir. Temel İSG eğitimlerin tekrarlanma şekli ise şu şekildedir:

  • Çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde eğitimler her sene tekrarlanır ve 16 saat sürer.

  • Tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde eğitimler 2 yılda bir tekrarlanır ve 12 saat sürer.

  • Az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde ise eğitimler 3 yılda bir tekrarlanır ve 8 saat sürer.

Temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine çalışanın katılması zorunludur. İşveren, çalışanların eğitimlere katılmasından sorumludur.

 

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Konuları Nelerdir?

Temel İSG eğitimi çalışanın iş hayatına uyum sağlaması, güvenli şekilde çalışması ve kazaların önüne geçilmesi gibi birçok önemli hedef doğrultusunda gerçekleşir. Çalışanlara verilen temel eğitimler ciddiyetle gerçekleşir. İşveren, çalışanın İSG temel eğitim sürecine katılım sağladığını belgeler. Ayrıca temel İSG eğitiminin ardından ölçme ve değerlendirme testi yapılır.

Eğitim konuları şu başlıklar altındadır:

  1. Genel konular

  2. Sağlık konular

  3. Teknik konular

  4. Diğer konular. (Bu maddede işyerinde bulunan fiziksel, kimyasal ve ergonomik riskler başta olmak üzere birçok faktör anlatılır)

Tüm eğitim başlıkları hakkında bilgi edinmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Nereden Alınır?

Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları her geçen gün daha fazla önem kazanır. Bu doğrultuda çalışanlara eğitimler verilerek sertifika ya da belge düzenlenir. Temel İSG eğitimi sunum şeklinde katılımcılara aktarılır. Konunun ilgi çekici olması için görsel materyallere sıklıkla yer verilir. Pratik ve teorik şekilde gerçekleşen eğitimlerin ardından ölçme ve değerlendirme yapılır. Temel İSG sınav soruları çalışanın eğitimlerde anlatılan konuyu anlayıp anlamadığını saptamak açısından büyük önem arz eder. Eğitim ve sınav sürecinin ardından katılımcılara belge düzenlenir. Hazırlanan belge çalışanın özlük dosyasında saklanır. Belge hazırlanması, eğitim düzenlenmesi ve belgenin saklanması gibi konulardan işveren sorumludur.

Bulut Akademi üzerinden iş sağlığı ve güvenliği, işyeri hekimliği, DSP ve TMGD başta olmak üzere birçok eğitim programlarına kayıt olabilir, hem sınavlarda hem de kariyer hayatınızda başarı elde edebilirsiniz.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comments


bottom of page