top of page

İsg Sınavı Hakkında Merak Ettikleriniz


İsg Sınavı Hakkında Merak Ettikleriniz
İsg Sınavı Hakkında Merak Ettikleriniz

İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavı yani kısaca İSG sınavı mesleğe olan talebin artmasıyla birlikte son yıllarda üniversite mezunlarının oldukça rağbet ettiği bir sınav. Kurum ve işletmelerde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak çalışabilmek için sertifika alma zorunluluğu bulunduğundan bu alanda kariyer yapmak isteyen herkesin İSG sınavlarına girme zorunluluğu bulunuyor. Sınava katılacak olan adaylar İSG sınavı ne zaman, 2021 ISG sınavına kimler girebilir? gibi soruların yanıtlarını arıyor. O halde İSG sınavı ile ilgili tüm sorularınızın yanıtlarını öğrenmek için buyurun sizin için oluşturduğumuz içeriğimize geçelim.



 

2021 ISG Sınavına Kimler Girebilir?



2021 ISG Sınavına Kimler Girebilir?
2021 ISG Sınavına Kimler Girebilir?

İşyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yürütülmesi kapsamında iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli görevlendirmesi yapması veya Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinden İSG hizmeti satın alması gerekiyor. İSG uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli olmak için ise her yıl ÖSYM tarafından düzenlenen İSG sınavlarına katılmak şart. Peki 2021 ISG sınavına kimler girebilir? İSG uzmanı, işyeri hekimi veya diğer sağlık personeli olmak için hangi bölümden mezun olmak gerekiyor? Sorularınızın yanıtı şu şekilde;

  • Fen, Mühendislik, Mimarlık Fakültesi mezunları, teknik öğretmenler ve iş sağlığı ve güvenliği bölümü ön lisans ve lisans mezunları İSG sınavına girerek iş güvenliği uzmanı olabilirler. Sınava girebilmek için ayrıca Bakanlığın yetkilendirdiği İSG eğitim kurumlarında içinde staj eğitiminin de bulunduğu toplamda 220 saat eğitim görmek gerekiyor. Burada bir hatırlatma yapalım. Üniversitelerin İSG bölümlerinden mezun olanların bu eğitimi almalarına gerek yoktur. Bu gruptaki mezunlar doğrudan İSG sınavına katılabilirler.

  • Üniversitelerin Tıp Fakültelerinden mezun olanlar yukarıda bahsetmiş olduğumuz eğitim kurumlarında işyeri hekimliği kursu aldıkları takdirde işyeri hekimi olmak için İSG sınavına girebilirler.

  • Diğer sağlık personeli olmak için 2021 ISG sınavına kimler girebilir? Hemşire, sağlık memuru, acil tıp teknisyeni ve çevre sağlığı teknisyeni diplomasına sahip olanlar yetkili eğitim kurumlarında diğer sağlık personeli eğitimlerini tamamlayarak İSG sınavlarına girebilirler.


 

İSG Sınavı Hangi Konulardan Oluşuyor?



İSG Sınavı Hangi Konulardan Oluşuyor?
İSG Sınavı Hangi Konulardan Oluşuyor?

Her yıl iki defa gerçekleştirilen iş sağlığı ve güvenliği sınavları geleceğin İSG profesyonellerinin hazırlandığı önemli bir sınav. İSG sınavı, A sınıfı iş güvenliği uzmanlığı testi, B sınıfı iş güvenliği uzmanlığı testi, C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı testi, İş yeri hekimliği testi ve Diğer sağlık personeli testi olmak üzere 5 ayrı grupta soruların olduğu çoktan seçmeli bir sınavdır. Her bir testte 50 soru bulunur. Test gruplarında ortak sorular olabileceği gibi farklı sorular da yer alabilir. Sınavda İSG kavram ve terimleri, dünyada ve ülkemizde isg uygulamaları, genel hukuk, iş hukuku, sağlık ve mevzuat konularından soru gelmektedir.


 

2021 İş Güvenliği Sınavı Ne Zaman?



2021 İş Güvenliği Sınavı Ne Zaman?
2021 İş Güvenliği Sınavı Ne Zaman?

İSG sınavı ne zaman? İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli olmak isteyen adaylar 2021 yılında yapılacak olan İSG sınavını heyecanla bekliyor. İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi olmak isteyen adayların sınavda 100 puan üzerinden 70 puan almaları gerekirken diğer sağlık personeli sınavına gireceklerin başarılı olmaları için 60 puan almaları gerekiyor. 2021 iş güvenliği sınavı ne zaman? İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli olmak isteyenlerin gireceği İsg sınavı bu yıl 12 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecektir. Başvurular 22 Ekim tarihinde başlayacak ve 01 Kasım 2021 tarihinde sona erecektir. Geç başvuru tarihi ise 11 kasım 2021 tarihinde yapılabilecektir.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comments


bottom of page