top of page

İsg Kursu Ücretleri | Bulut Akademi


İsg Kursu Ücretleri | Bulut Akademi
İsg Kursu Ücretleri | Bulut Akademi

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de iş sağlığı ve güvenliği sertifikası artık önem gösterilen ve günden güne son gelişmelere paralel olarak daha da iyileştirilen bir konu. İş güvenliği uygulamaları doğrultusunda isg uzmanı çalıştırmak uzun bir süredir yasal bir zorunluluk. İş sağlığı güvenliği uzmanı olmak için ise eğitim almak ve yapılacak sınavda başarılı olmak gerekiyor. İSG eğitimleri Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında veriliyor. İş güvenliği alanında kariyer yapmak isteyenlerin en fazla merak ettikleri konulardan biri ise haliyle İSG kurs ücretleri oluyor. Biz de bu yazımızı bu çok merak edilen konuya ayırdık.

 

 

Tehlike Sınıfına Göre İş Güvenliği Kursları


Tehlike Sınıfına Göre İş Güvenliği Kursları
Tehlike Sınıfına Göre İş Güvenliği Kursları

İş sağlığı ve güvenliğinde işyerleri sağlık ve güvenlik açısından birtakım sınıflara ayrılır. Bu sınıflar C, B ve A şeklinde olmaktadır. Her bir sınıf farklı bir çalışma sahasını tarif eder. C sınıfı az tehlikeli çalışma yerlerini tarif ederken, B sınıfı tehlikeli, A sınıfı ise çok tehlikeli işletmeler için kullanılan bir sınıflandırmadır. Mesleğe ilk defa atılacak kişiler C sınıfı temel iş güvenliği sertifikası eğitimlerine katılırlar. Şayet bir süre C sınıfı uzman olarak çalışıp sınavlarda başarılı olur ve B sınıfı uzman statüsüne geçerseniz hem C sınıfı hem de B sınıfı işyerlerinde çalışabilirsiniz. A sınıfı isg uzmanları ise hem B hem de C sınıfı işletmelerde çalışma hakkına sahiptir. İSG kursları katılımcıların iş hayatında zorlanmadan çalışabilmeleri için gerekli olan tüm eğitimleri veren kurumlardır. Bulut Akademi teorik ve uygulama eğitimlerini çeşitli materyallerle destekleyerek öğrencileri mesleğe en donanımlı şekilde hazırlayan kurumlar arasındadır. Bulut Akademi iş sağlığı güvenliği sertifikası konusunda her zaman için ayrıcalıklı bir yere sahiptir. Hayallerinizdeki mesleğe kavuşabilmek için gerek internet üzerinden isterseniz de kurumumuzu ziyaret ederek detaylı bilgi edinebilirsiniz.

 

İş Güvenliği Kurs Ücretleri


İş Güvenliği Kurs Ücretleri
İş Güvenliği Kurs Ücretleri

İş güvenliği uzmanı olabilmeniz için öncelikle üniversite mezunu olmanız sonrasında da İSG eğitimi veren bir kursa katılmanız şart. İSG kursu devam mecburiyeti olan bir eğitim sürecidir. Kursa başvuracak adayların bu durumu göz önünde bulundurarak karar vermelerini rica ederiz. Kurslara katılım şartı ile ilgili toplumda yaygın bir yanlış anlama mevcut. Yalnızca iş sağlığı ve güvenliği bölümünden mezun olanların iş güvenliği uzmanı olabileceği sanılıyor. Oysa ki durum böyle değil. Mühendislik fakülteleri, Mimarlık fakülteleri, Teknik personel yetiştiren fakülteler, Fizik, Kimya, Biyoloji bölümü mezunları gerekli eğitimleri alıp sınavlara girerek iş güvenliği uzmanı olabiliyorlar.


İş sağlığı ve güvenliği sertifikası kurs ücretleri hakkında net bir şey söylemek mümkün değil. Ekonomik şartlara, bulunduğunuz yere ve katıldığınız kursun kullandığı materyallere göre kurs ücretleri her sene değişiklik gösterebilir. İSG kurslarına başvurmadan önce iyi bir araştırma yapılmalı ve bu konuda gerçekten kaliteli ve de donanımlı kurumlardan eğitim alınmalıdır. Yeterli düzeyde olmayan isg kursu hem zaman hem de maddi açıdan zararınıza olacaktır. Sınavda başarılı olamayan adaylar gelecek dönem kursa katılmadan tekrar sınava girebilmektedir. Bu nedenle sınava girmek için kurslara bir kez devam etmeniz yeterli olmaktadır. İstisna olarak B veya A sınıfına geçmek istiyorsanız yeniden kursa katılmanız gerekiyor.


Peki İSG sınavı nasıl bir sınav. Bu konu hakkında da biraz bilgi verelim. İSG sınavı her yıl 2 kez yapılan bir sınavdır. Sınavlar ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Sınavda başarılı olmak için adaylar 70 puan almak zorundadır. 50 sorunun olduğu sınavda 70 puan almak için ise 35 sorunun doğru cevaplanması gerekiyor.

 

İSG Kursu Kayıt İçin Gerekenler


İSG Kursu Kayıt İçin Gerekenler
İSG Kursu Kayıt İçin Gerekenler

İSG sertifikası sınavının yılda iki kez yapıldığından bahsettik. Buna göre kursa katılacak adayların kayıt tarihlerini kaçırmayarak eğitim alacakları kurumla görüşmeleri gerekir. Başvurduğunuz eğitim kurumu kayıt esnasında sizden birtakım belgeler isteyecektir. Bu belgelerin şimdiden neler olduğunu bilirseniz zaman kaybının önüne geçmiş olursunuz. Aşağıda isg kursuna kayıt olurken sizden istenilecek evrakların neler olduğunu açıkladık.



  • Vesikalık fotoğrafınız

  • Diplomanızın fotokopisi veya geçici mezuniyet belgesi

  • Dilekçe

  • Kimliğinizin fotokopisi

Eğer C sınıfı iş güvenliği sertifikası eğitimine katılıyorsanız yukarıda saymış olduğumuz belgeleri hazırlamanız yeterli olmaktadır. B ve A sınıfı uzman olmak isteyen adaylar ise yukarıdakilerin haricinde aşağıda sıraladığımız evrakları da hazırlamak zorundadır.

  • B sınıfı uzman olmak isteyen adaylar C sınıfı isg uzmanlık belgesi ve bu görevde 3 yıl çalıştığını gösteren belge

  • A sınıfı uzman olmak isteyenler B sınıfı iş sağlığı güvenliği belgesi ve 4 yıl bu görevde çalıştığını gösterir belge

 

İSG Sınavı Hakkında


İSG Sınavı Hakkında
İSG Sınavı Hakkında

Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları yasalar kapsamında takip edilen ve büyük yaptırımları olan bir konudur. Çalışma koşullarının iyileştirilmesi, daha güvenli ve sağlıklı iş ortamları için hepimize büyük görev düşmekte. Sizler iş güvenliği uzman adayı olarak bu süreçte dersleri hiç kaçırmadan takip etmeye ve gireceğiniz sınava en iyi şekilde hazırlanmaya çalışmalısınız. İSG sınavında 50 soru sorulmakta, katılımcılardan minimum 70 puan almak için 35 soruya doğru yanıt vermeleri beklenmektedir. O halde sınavda hangi konulardan sorumlusunuz hep beraber inceleyelim.

  • İSG sınavı temeli teknik konulardan oluşur. Her sınavda ortalama 20 soruyu teknik konular oluşturmaktadır. Bu da sınavın % 40'ına tekabül etmektedir.

  • İş sağlığı güvenliği mevzuatı sınavda sorulan konular arasındadır. İş güvenliği yasal boyutu çok fazla olan bir meslek dalı olduğundan ileriki iş hayatınız için de mevzuata çok iyi hakim olmaya çalışmalısınız.

  • Sınavın % 15'lik kısmını genel İSG konuları oluşturur. İş güvenliği konusunda genel bilgilere çalışarak 7-8 soruya doğru cevap verebilirsiniz.

  • İş güvenliği meslek dalının bir de sağlık kısmı vardır. Bu nedenle sınavda sağlık konularından da sorumlusunuz. Genelde her sene sağlıktan 6 soru gelmektedir.

  • İsg sertifikası sınavında adayların hukuk bilgileri de ölçülmektedir. Bu bağlamda 2-3 soru hukuk konularından gelmektedir.


 


Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comments


bottom of page