İş sağlığı ve güvenliği bölümü son yılların en çok rağbet edilen meslek dalları arasında yer alır. Mesleğin iş imkanlarının ve maaş olanaklarının yüksek olması, İSG alanına yönelimi arttırır. Bu doğrultuda birçok kişi var olan kariyerine iş sağlığı ve güvenliği alanında yön vermek ister. İş güvenliği uzmanı olabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekir. Bunlardan bir tanesi de İSG kursuna katılım sağlamaktır. İSG kurs tavsiye denildiğinde akla ilk gelen kurum olan Bulut Akademi üzerinden hayallerinize ilk adımı atabilir, geleceğinizi en sağlam haliyle oluşturabilirsiniz.
İSG Kursuna Gitmek Zorunlu mu?
Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de iş sağlığı ve güvenliği uygulamalarına son derece önem verilir. Hiçbir işveren; çalışanının sağlığının riske atılmasını ve işyeri ortamının güvensiz olmasını istemez. Bu nedenle Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği her zaman önemini korur. İSG uzmanlığı ile alınması gereken kurs süreci, zorunlu olmakla beraber iş hayatına hazırlıkta da yeri yadsınamazdır. Bu nedenle iyi bir iş sağlığı ve güvenliği kursu bulunmalı, eğitim sonunda tüm konulara hakim olunmalıdır. Kurs süreci sadece sınavda başarı elde etmek için gerekli görülmemelidir. Kursta verilen bilgiler kariyer hayatına da ışık tutar.
İSG Kursu Kaç Saattir?
A, B ve C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı kursu 220 saatten oluşur. Eğitimler 90 saat online (uzaktan), 90 saat yüz yüze (teorik), 40 saat ise uygulamalı staj olarak yapılır. Eğitimlerde katılım zorunluluğu bulunur. Eğitimler sık sık denetlenir. Devamsızlık hakkını aşan kişilerin eğitimi geçersiz sayılır. Sıklıkla merak dilen konulardan bir tanesi de eğitimlerin hangi şehirlerde yapıldığıdır. C sınıfı iş güvenliği kursu İzmir, İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok şehirde verilir. Özellikle 2020 ve 2021 senesinde yaşanan pandemi nedeniyle eğitimlerin tamamen online gerçekleşmesi tüm şehirlerden katılım yapılabilmesine imkan sağlar. Ancak pandeminin geçmesi ile birlikte eğitimlerin işleyişi değişikliğe uğrayabilir. Bu nedenle iş güvenliği uzmanı sertifikası almak isteyen kişilerin kayıt olmakta geç kalmaması gerekir. İş güvenliği uzmanlığı kursu ücretleri değişiklik gösterir. Eğitim kurumu ile görüşerek fiyat hakkında bilgi alabilirsiniz.
Kimler İSG Kursuna Katılmak Zorundadır?
İş güvenliği uzmanı nasıl olunur sorusu sıklıkla merak edilir. İSG uzmanı olmak isteyen kişilerin ilk olarak ilgili üniversite bölümlerinden mezun olması gerekir. Ülkemizde İSG kursuna katılabilecek üniversite bölümleri şunlardır:
Mühendislik ve mimarlık fakültesi bölümleri
Teknik öğretmenlik bölümleri
İş sağlığı ve güvenliği bölümü
Fizik, kimya ve biyoloji bölümleri.
İlgili bölümlerden mezun olan kişilerin İSG kursuna katılması gerekir. İSG kursu yetkili kurumlarda verilir. Eğitim sürecinin ardından İSG sınavına girmek gerekir. İş sağlığı ve güvenliği sınavından da başarı elde eden kişiler iş sağlığı ve güvenliği sertifikası almaya hak kazanır.
İSG Sınavı Kaç Sorudan Oluşur?
İSG sınavı 50 sorudan oluşur. Sınavdan başarı elde edebilmek için 35 ve üzeri soruyu doğru şekilde yapmanız gerekir. Sınavdan başarılı olabilmek için 70 ve üzeri puan kazanmak şarttır. Sınav Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılır. Sınavda ağırlıklı olarak, teknik konular, mevzuat, sağlık ve hukuk konuları sorulur. Sınavda ilk girişte başarılı olmak isteyen kişilerin iyi bir eğitim kurumundan kurs alması, doğru kaynak seçmesi ve sistemli çalışması gerekir. İSG kurs tavsiye ve önerilerine dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Önceki yıllarda başarı elde eden adayların tavsiyelerini dikkate alarak başarılı olabilirsiniz. Ayrıca, sosyal medya üzerinden de İSG konulu paylaşımlar yapan sayfaları takip edebilirsiniz.
Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;
12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,
81 İlde, binlerce referans ile
Gururla eğitimlerine devam eden
Kariyer Enstitüsü A.Ş. İştirakidir.
Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,
Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)
+90 532 238 12 50
+90 532 359 12 50
+90 532 720 68 32
İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06
Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14
Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58
Comments