İSG Eğitimi Nasıl Alınır İşte Detayları
Merhaba, bugünkü yazımızda, sıkça karşılaşılan bir soru olan "İSG Eğitimi Nasıl Alınır?" konusuna detaylı bir şekilde değineceğiz. Aynı zamanda İSG Eğitimi Nedir? Sorusunun cevabı da yazımızda yer almaktadır.
İSG Eğitimi Nedir?
İSG Eğitimi Nasıl Alınır? sorusunun cevabını yanıtlamadan önce İSG Eğitimi Nedir? Sorusunu yanıtlamak gerekmektedir.
İş sağlığı ve güvenliği konusu ülkemizde değerini her geçen gün artırmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği alanı, işyerlerinde bulunan çalışanların ve işverenlerin sağlıklarını ve güvenliklerini korumayı hedeflemektedir. İş sağlığı ve güvenliği ülkemizde yeni bir istihdam alanı yaratmıştır.
İş sağlığı ve güvenliği mesleğini yapan ve işyerinde kişilerin sağlığını ve güvenliğini tehdit eden unsurları tespit ederek önlem almak için politikalar yürüten kişi İş Güvenliği Uzmanıdır.
İş Güvenliği Uzmanı olarak görev yapmak isteyen kişilerin İSG Eğitimini tamamladıktan sonra İSG Sertifikasını alması gerekmektedir.
İSG Eğitimi yaşanan pandemi nedeniyle Uzaktan Eğitim şeklinde verilmeye başlanmıştı ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı onayı ile eğitimler yüz yüze şekilde devam etmektedir.
İSG Uzak Eğitim Sistemi
90 saat (15 gün) asenkron eğitim
90 saat (15 gün) yüz yüze eğitim
40 saat (5 gün staj) uygulama eğitimi
İSG Eğitimi Nasıl Alınır?
İSG Eğitimi Nasıl Alınır? Sorusu özellikle iş sağlığı ve güvenliği konusu ile ilgilenen kişiler tarafından merak edilmektedir.
İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi (İSG), Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumları tarafından verilmektedir. İSG Eğitimi iş hayatı ve İSG sınavı için önemlidir.
İSG Eğitimi'ni almak isteyen kişilerin belirli özellikleri bulundurması gerekmektedir. Bu özelliklerden biri üniversitelerin bazı bölümlerinden mezuniyet belgesi almaktır.
Bunlar bölümler şu şekildedir:
Mühendislik Fakültesi bölümleri
Mimarlık Fakültesi bölümleri
İş Sağlığı ve Güvenliği Lisans ve Ön Lisans bölümleri
Fen-edebiyat fakültesi; biyoloji, kimya ve fizik bölümleri,
Teknik bölümlerdir.
İSG Eğitimi almak isteyen kişilerin bakanlık tarafından yetkilendirilmiş Kariyer Enstitüsü eğitim kurumlarına başvurarak belirli belgeleri teslim etmesi gerekmektedir. İSG Eğitimi için gerekli belgeler şunlardır:
Kariyer Enstitüsü tarafından PDF olarak gönderilen Başvuru formu,
Kimlik kartı fotokopisi,
Mezuniyet belgesidir.
Belgelerini teslim eden kişiler, Kariyer Enstitüsü eğitim danışmanları tarafından sabah ya da akşam eğitim gruplarına yerleştirilmektedir. Eğitim gruplarının eğitime başlama tarihi, Kariyer Enstitüsü tarafından oluşturulan akademik takvim çerçevesinde belirlenir.
İSG Eğitimi Nasıl Alınır? | 2024 Konulu yazımız umarız yeterince açıklayıcı olmuştur. Fakat bu konu ve aklınıza takılan tüm diğer konular hakkında sorularınızı bize sorabilirsiniz. Uzmanlarımız sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaklardır.
Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiştir. Kariyer Enstitüsü, “Türkiye’nin İSG Kursu” sloganı ile tam 14 yıldır binlerce kişinin İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, İşyeri Hekimliği Eğitimi ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi almasını sağlamıştır.
Sizler de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak için hemen aşağıdaki iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Comments