top of page

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Yenileme Nasıl Yapılır? | 2024

2024 | İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Yenileme İşlemleri Nasıl Yapılır Detayları


İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Yenileme süreci, pek çok iş güvenliği uzmanının ilgi gösterdiği bir konu olarak karşımıza çıkıyor. Sertifika sahipleri, yenileme sürecini ve gerekliliklerini anlamak adına belge yenileme prosedürlerini takip etmek istiyorlar. Bu yazıda, İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Yenileme sürecinin detaylarına odaklanarak, belge yenileme adımlarını ve önemli bilgileri açıklamaya çalışacağız.



İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikasının Geçerlilik Süresi Ne Kadar?


İş Güvenliği Uzmanlığı sertifikaları, 5 yıl geçerliliğe sahiptir. Bu sürenin sonunda, sertifika sahiplerinin belgelerini yenilemek için vize işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Vize işlemlerini yapmayan kişilerin belgeleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü tarafından askıya alınmaktadır.

Vize işlemi için belirlenen süre 60 gündür. Belgelerin 5 yıllık süre dolmadan en az 60 gün önce vize işlemlerinin başlatılması gerekmektedir. Bu süreç ihmal edildiğinde belgeler askıya alınabilir ve bu durum mağduriyete yol açabilir.



İSG Sertifika Yenileme Süreci Nasıl İşler?


İş Güvenliği Uzmanları için sertifika yenileme işlemi zorunlu bir süreçtir. Bu süreci başarıyla tamamlamak için şu adımları izlemelisiniz:


  • Sertifika yenileme işlemleri İSG-Katibi sistemi üzerinden gerçekleştirilmektedir.

  • E-Devlet üzerinden giriş yaparak İSG-Katip sekmesinde bulunan "Sertifikalar" bölümünü seçin.

  • Yenilenecek belgeyi işaretleyin.

  • Belgeye ait bilgilerin görüntülendiği satırı işaretleyin ve "Mavi" renge dönüşünü bekleyin.

  • İSG-Katip'teki mevcut "Vizeler" kısmına girerek "Ekle" bölümüne erişin.

  • "Ekle" bölümüne giriş yaparak "Vize Başvuru Tarihi" bilgisini ekleyin ve kayıt işlemini tamamlayın.


İSG Sertifika Yenileme Ücreti Nedir?


İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Yenileme ücreti, 2024 yılı için 607,46 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret, Ziraat Bankası Şubeleri üzerinden Kurumsal Tahsilat Hesabına yatırılmalıdır. Başvurunuzu T.C. Kimlik Numaranızla gerçekleştirdiğinizde, işlemi yapan banka çalışanından dekont açıklama bölümüne sertifika türü/sınıfı bilgisini eklemesini isteyiniz.

Sertifika yenileme işlemleri ve güncel bilgilerin takibi için İSG-Katip "Sertifikalar" bölümünü kullanabilir, başvuru sürecinizi buradan takip edebilirsiniz.


İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika Yenileme konusunu detaylı bir şekilde ele almaya çalıştık. Ancak, bu konuyla ilgili ya da diğer sorularınızla ilgili olarak her zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz. Uzmanlarımız, size yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Kariyer Enstitüsü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ve Türkiye'nin İSG Kursu olarak 14 yıldır İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, İşyeri Hekimliği Eğitimi ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi sunmaktadır. İSG Sertifikası hakkında detaylı bilgi almak ve uygun fiyat avantajlarından faydalanmak için iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.




Comments


bottom of page