İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak isteyen kişilerin eğitime katılması gerekir. Eğitimler Bakanlık tarafından yetkili kurumlarda verilir. İş sağlığı ve güvenliği eğitimi sayesinde C, B ve A sınıfı tehlike sınıflarına görev alma hakkı ortaya çıkar. Bu yazımızda iş sağlığı ve güvenliği kursu hakkında bilgi vereceğiz.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu Veren Yerler
İSG uzmanı olabilmek için Türkiye’nin birçok yerinde bulunan kurumlardan birine kayıt olmak ve eğitim almak gerekir. İş sağlığı ve güvenliği kursu Ankara, İstanbul, Antalya, Bursa başta olmak üzere farklı noktalarda verilir. Yaşadığınız şehirde yetkili bir kurum varsa kayıt olarak İSG uzmanı olabilirsiniz. Fakat yaşadığınız şehirde eğitim kurumu yoksa ya da kursa gitmeye zamanınız yoksa online gerçekleşen eğitimlere de katılabilirsiniz. 2020 yılına kadar eğitimlerin bir kısmına katılım zorunluluğu bulunurdu. Bu durum birçok kişi için dezavantaj meydana getirirdi. Özellikle çalışan ya da kursa gitmeye zamanı olmayan kişiler hayallerini ertelemek zorunda kalırdı.
2020 yılında yaşanan pandemi eğitimlerin online şekilde yapılmasını sağladı. Bu sayede yaşadığınız şehir neresi olursa olsun İSG kursu için kayıt işlemlerini başlatabilirsiniz. Ancak ilerleyen yıllarda A, B ve C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği kursu yeniden teorik eğitimlere devam edebilir. Bu nedenle geç kalmadan kursa kayıt olmanız önemlidir.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu Kaç Saatten Oluşur?
C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği kursu 220 saatten oluşan bir süreçtir. Eğitimlerin 90 saati uzaktan şekilde yapılır. İnternet bağlantısı olan her yerden eğitimlere katılım sağlayabilirsiniz. Diğer 90 saatlik kısım ise yüz yüze gerçekleşir. Katılımcının düzenli olarak derslere gitmesi ve iş sağlığı ve güvenliği kursu devamsızlık hakkını aşmaması gerekir. Aksi takdirde eğitim geçersiz sayılır. Kalan 40 saatlik kısım ise stajdır.
Birçok kişi “İş sağlığı ve güvenliği kursuna katılmak zorunlu mu?” sorusunun cevabını merak eder. Evet uzman olabilmek için C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği kursu sürecine katılmak gerekir. Aynı şekilde C sınıfından B sınıfına, B sınıfından da A sınıfına geçiş yapmak için kursa katılım sağlanmalıdır. Ayrıca kurs süreci ciddiyetle takip edilmelidir. Online gerçekleşen eğitimlerde kamera açılmalı, eğitmen gerekli gördüğü takdirde mikrofon açarak ders ortamına uyum sağlanmalıdır.
Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Kursuna Katılabilir?
İş sağlığı ve güvenliği kursu başvuru şartları araştırma yapılan önemli konular arasında yer alır. İSG kursuna katılabilmek için: Mimarlık, mühendislik, fen - edebiyat, teknik personellik, iş sağlığı ve güvenliği bölümlerinden mezun olmak gerekir. İş sağlığı ve güvenliği kursu fiyatları ise değişiklik gösterir. Her sene belirli hususlar doğrultusunda belirlenen kurs sürecinde akademik başarı önemli rol oynar. Kurumun katılımcılarına sağladığı materyaller, başarı oranı, eğitimin alınacağı şehir fiyatlara etki eden faktörler arasında yer alır. İş sağlığı ve güvenliği kursu ücretleri hakkında bilgi almak için kurumumuz ile iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede kısa sürede hayallerinize doğru adım atabilir, kariyerinizi doğru yönde çizebilirsiniz.
Son olarak iş sağlığı ve güvenliği sınavı hakkında bilgi vermek istiyoruz. İSG sınavı her sene 2 defa gerçekleşir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınav 50 sorudan oluşur. 50 soru üzerinden başarılı olabilmek için en az 35 sorunun doğru yapılması gerekir. 35 sorunun doğru yapılması 70 puan almaya tekabül eder. Sınavdan başarılı olabilmek sağlam bir temel oluşturmak önemlidir. Bu doğrultuda iyi bir kurumdan eğitim almanız ve düzenli olarak konulara çalışmanız gerekir.
Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;
12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,
81 İlde, binlerce referans ile
Gururla eğitimlerine devam eden
Kariyer Enstitüsü A.Ş. İştirakidir.
Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,
Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)
+90 532 238 12 50
+90 532 359 12 50
+90 532 720 68 32
İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06
Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14
Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58
Comentários