top of page

İş Güvenliği Uzmanlığı Kursuna Kimler Katılabilir? | BULUT AKADEMİ


İş Güvenliği Uzmanlığı Kursuna Kimler Katılabilir? | BULUT AKADEMİ
İş Güvenliği Uzmanlığı Kursuna Kimler Katılabilir? | BULUT AKADEMİ

İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak isteyen kişilerin öncelikle bu iş için Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından birinde eğitim alması gerekiyor. İş güvenliği eğitimleri tüm aşamaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından denetlenen ciddi bir eğitim sürecidir. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası eğitimi sonucunda adaylar C, B ve A sınıfı iş güvenliği uzmanı olmaya hak kazanır. Yazımızın içeriğinde kimlerin iş güvenliği sertifikası kursuna katılabileceği ve eğitim süreci hakkında detaylı bilgiler vereceğiz. Kariyerini bu meslek dalında ilerletmek isteyen arkadaşların yazımızı baştan sona okumasının faydalı olacağına inanıyoruz.


 
 

İş Sağlığı ve Güvenliği Kursunu Nerelerden Alabilirim?



İş Sağlığı ve Güvenliği Kursunu Nerelerden Alabilirim?
İş Sağlığı ve Güvenliği Kursunu Nerelerden Alabilirim?

İSG uzmanı olmak isteyen adaylar Türkiye'nin hemen hemen her ilinde bulunan isg kurslarından birine başvuruda bulunabilirler. İstenilen şartları sağlayarak başvurusu kabul edilen adaylar eğitimlere katılarak iş güvenliği uzmanlığına ilk adımlarını atarlar. Siz de günümüzün gözde mesleklerinden biri olan iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak istiyorsanız yaşadığınız yerde bulunan isg kurslarından birine müracaat edebilirsiniz. İş güvenliği kursu konusunda tarafımıza sıkça sorulan sorulardan birisi de bulunduğum yerde isg kursu yoksa ne yapmalıyım sorusudur. Çağımızın teknoloji dünyası bu konuda da bizlere yardımcı oluyor. Bu bağlamda bulunduğu yerde isg kursu olmayan adayların endişe etmesine gerek bulunmuyor. Bu pozisyonda olan adaylar uzaktan online eğitim ile derslere katılabiliyor. Uzaktan online eğitim veren kurumların arasında Bulut Akademi olduğunu bilmenizi isteriz. 2020 yılında yaşamış olduğumuz pandemi her ne kadar insanlığa büyük acılar yaşatsa da bir yanıyla iş güvenliği uzmanı olmak isteyen kişilere bir kolaylık sunmuştur. Yaşadığı yerde isg sertifikası kursu olmayan veya çalışma saatleri kursa katılmaya elverişli olmayan adaylar 2020 yılına kadar katılım zorunluluğu bulunan dersleri de online olarak almaya başlamıştır. Bu durum ülkemiz açısından da son derece faydalı olmuş tüm derslerin online olarak verilebilmesiyle daha fazla sayıda isg uzmanı yetişme imkanı bulmuştur. Ancak bir konuyu hatırlatmakta fayda görüyoruz. Devam zorunluluğu olan derslere online olarak katılım sağlanması pandemi nedeniyle gerçekleşen bir durumdur. Pandeminin bitmesi durumunda tekrar eski sisteme geçilebilir. Bu nedenle online eğitim fırsatını kaçırmadan isg kurslarına en kısa sürede kayıt olmakta fayda var.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Toplam Kaç Saat Sürüyor?



İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Toplam Kaç Saat Sürüyor?
İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Toplam Kaç Saat Sürüyor?

Temel İSG eğitimi olan C sınıfı eğitimler toplam 220 saatten oluşur. Eğitimlerin 90 saati uzaktan yapılmaktadır. 90 saatlik olan diğer kısım ise yüz yüze gerçekleşmektedir. Eğitim sürecinin 40 saatinde ise öğrenciler staj eğitimlerini tamamlarlar. Devamsızlık hakkı 6 saat olup kurslara düzenli katılım sağlamak ve dersleri aksatmamak gerekir. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası kurslarında devam mecburiyeti bulunmaktadır. İster C sınıfı iş güvenliği uzmanı olun, isterseniz de C sınıfından B sınıfına, B sınıfından da A sınıfına geçmek isteyin kurslara katılım sağlamanız esastır.


İş güvenliği sertifikası eğitim sürecinde dersleri çok dikkatli bir şekilde dinlemeniz önemlidir. Sonuçta çalışanların can ve mal güvenliğinden sorumlu olacaksınız. Bunun bilincinde olarak kurslara katılmanız ileride başarılı bir çalışma hayatı geçirmenizi sağlar.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Kurslarına Kimler Katılabilir?



İş Sağlığı ve Güvenliği Kurslarına Kimler Katılabilir?
İş Sağlığı ve Güvenliği Kurslarına Kimler Katılabilir?

Yazımızın bu kısmına kadar isg kursu hakkında işinize yarayacak bilgiler verdik. Sıra geldi isg sertifikası kurslarına kimlerin katılabileceği konusuna. Mesleğe yoğun talep olduğu için pek çok kişi eğitime kimlerin katılabileceğini merak ediyor. Kurslara katılabilmek için öncelikle üniversite mezunu olmak gerekiyor. Peki hangi bölümlere isg uzmanı hakkı verilmiş derseniz, mühendislik, mimarlık, fizik, kimya, biyoloji, iş sağlığı ve güvenliği bölümü ve teknik eleman yetiştiren bölümler isg uzmanı olmak için kurslara katılma hakkına sahiptir. Başta da söylediğimiz gibi iş sağlığı güvenliği uzmanı olmak çok ciddiye alınması gereken bir iştir. Bu nedenle eğitim almak için seçeceğiniz kurumun eğitmenlerine, eğitim esnasında öğrencilere sunulan materyallere ve geçmiş dönemdeki başarısına çok dikkat ediniz.


Eğitim süresi sonunda katılımcıları isg sınavı beklemektedir. İSG sınavı ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır. Yılda 2 sefer yapılan isg sınavı 50 sorudan oluşur. Sınavda başarılı olmak için 70 puan almak, 70 puan almak için ise 35 soruya doğru yanıt vermek gereklidir. Şayet iyi bir kurumdan eğitim alır, devamsızlık yapmaz, uzman olmanız halinde üzerinize yüklenecek olan sorumluluğun bilincinde olursanız isg uzmanlık sınavını başarıyla geçersiniz.


 


Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comments


bottom of page