top of page

İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi Ne Kadar Sürer?

Günümüzün popüler meslek dallarından biri haline gelen iş güvenliği uzmanı olmak için mutlaka bir sertifikaya ihtiyacınız bulunmakta. Sertifika alarak iş güvenliği uzmanı olmak isteyen kişiler bakanlıkça onaylı eğitim kurumlarından almış oldukları isg eğitimlerine istinaden girmiş oldukları sınavda başarılı olarak birer meslek sahibi olurlar. Katılımın zorunlu olduğu eğitimlere siz de müracaat ederek yepyeni bir kariyer fırsatı yaratabilirsiniz. Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği sertifikası denilince akla ilk gelen isimlerden olan Bulut Akademi eğitmenleri uzman eğiticilerdir. Yalnızca ders konuları değil tecrübelerini de kursiyerlere aktaran eğitmenlerimiz hem sınav için hem de sahada karşınıza çıkabilecek olaylar ile ilgili olarak sizleri gerçek hayata hazırlamaktadır. İş sağlığı güvenliği uzmanlığı çok yönlü bir iştir. Bundan kastımız normalde başka bir işi olanlar şartları sağlıyorlarsa iş sağlığı ve güvenliği sertifikası alabiliyorlar. Bu yazımızın konusu sıkça sorulan sorulardan biri olan iş güvenliği eğitimlerinin ne kadar sürdüğü ile ilgili. Çağımızda zamanın çok önemli olduğunu düşünürsek isg sertifikası eğitimlerinin süresinin merak edilmesini son derece doğal karşılıyoruz. Yazımızda ayrıca iş sağlığı güvenliği eğitimlerine katılmak için hangi koşulların taşınması gerektiğinden de bahsedeceğiz. İyi okumalar.

_____________________________________________________________________________________________________


Nereler İş Güvenliği Eğitimi Verebilir?

iş güvenliği uzmanı olmak

İş güvenliği uzmanı olmak için öncelikle üniversite mezunu olmanız gerekiyor. Üniversite mezunu olmayan kişiler ne yazık ki isg uzmanı olamıyorlar. Ülkemizde lisans ve ön lisans olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği bölümleri mevcut. Eğer bu bölümlerde okuyorsanız açılan sınavı kazanarak hemen mesleğe adım atabilirsiniz. Ancak bakanlık artan ihtiyaç sebebiyle bazı bölüm mezunlarına da bu hakkı vermiştir. Örneğin fizik, kimya, biyoloji mezunları, mühendisler, mimarlar ve teknik öğretmenler de isg kursu aldıktan sonra sınava girebilir iş güvenliği sertifikası alabilirler. Farklı bölümlerden mezun olan grupların 220 saat olan eğitime katılmaları zorunludur. Bu yazımızı okuduğunuza göre siz de iş güvenliği uzmanı olmak istiyorsunuz. O halde hiç vakit kaybetmeden Bulut Akademi eğitim kurumlarına gelerek hayallerinizi gerçeğe dönüştürün. İşyerleri Bakanlıkça A, B ve C sınıfı olarak düzenlenmiştir. İsg kursu işyeri sınıflarına göre verilir. İsg eğitimlerini hangi kurumların verdiğini öğrenmek için Bakanlık sayfasından bilgi alabilirsiniz.

İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimine Katılmasam Olur mu?


İş Güvenliği Eğitimi Katılım Zorunluluğu

Bizlerle irtibata geçen ve isg uzmanı olmak isteyen adaylarımızın en çok sorduğu sorulardan biri de eğitimlere katılım ile ilgili sorular oluyor. İş sağlığı güvenliği doğrudan çalışanların hayatıyla ilgilidir. Bu nedenle titizlikle üzerinde durulması ve eğitimlerin aksatmadan devam edilmesi gereken bir branştır. Bir isg uzmanı sahada mesleğini icra etmeye başlamadan önce hem teorik hem de pratik olarak mesleğin tüm inceliklerine vakıf olmalıdır. İşte bu nedenle İsg eğitimlerine katılmak zorunludur. Öğrencilerin devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Ancak dikkat edin devamsızlık hakkını aşarsanız. İsg uzmanı şansını kaybedersiniz.


 

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Devamsızlık Hakkı


Türkiye'nin İSG Kursu BULUT AKADEMİ İSG EĞİTİM KURUMLARI
Türkiye'nin İSG Kursu

İş güvenliği sertifikası eğitimlerinin toplamda 220 saat olduğunu söylemiştik. Şimdi dilerseniz bu 220 saatin açılımını yapalım. 220 saati şu şekilde ayırıyoruz; 90 saat uzaktan eğitim, 90 saat yüz yüze eğitim, 40 saat ise uygulamalı eğitimdir. Uzaktan eğitimlerde devamsızlık yapamazsınız. Yüz yüze yapılan eğitimlerde ise 6 saat devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Uzaktan yapılan eğitimlerde katılımcılar herhangi bir zorluk çekmemektedir. İsg sınavı online olarak yapıldığı için kursiyerler istedikleri saatte giriş yapıp sınavlarını tamamlayabilmektedir. Bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyoruz. Yüz yüze eğitimlerde devam zorunluluğu bulunmaktadır. Bütün emeklerinizi heba etmek istemiyorsanız devamsızlık sınırına çok dikkat etmelisiniz.

 

Kimler İş Güvenliği Uzmanı Olabilir?

Kimler İş Güvenliği Uzmanı Olabilir? BULUT AKADEMİ
Kimler İş Güvenliği Uzmanı Olabilir?

İş güvenliği uzmanı olmak için üniversite mezuniyeti şart. Ancak iş üniversiteden mezun olmakla bitmiyor. Üniversite mezuniyeti kadar hangi bölümden mezun olunduğu da çok önemli. İsg sertifikası almak için yalnızca sınırlı sayıdaki bölümlere hak tanınmaktadır. Peki hangi bölümlerden mezun olanlar iş sağlığı güvenliği uzmanı olabiliyorlar?

  • Fizik, kimya ve Biyoloji bölümlerinden mezun olanlar

  • Mühendislik fakültesinin tüm bölümleri

  • Mimarlık bölümlerinin tüm bölümleri

  • Teknik personeller

  • İş sağlığı ve güvenliği bölümünden mezun olanlar

Uzman olabilmenin en son aşaması açılan isg sınavında başarılı olmaktır. İsg sınavı ÖSYM tarafından yapılan bir sınavdır. Bu sınavı başarıyla tamamlayanlar sertifika almaya hak kazanırlar. Sınavda başarılı olmak için 70 puan almak yeterlidir. 70 puan almak için ise 50 sorudan 35 tanesini doğru yapmanız gerekiyor.



 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 369 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 












Comments


bottom of page