top of page

İş Güvenliği Uzmanı Kurs Fiyatları

Yönetmelikte usul ve esasları belirlenmiş, Bakanlık tarafından iş sağlığı ve güvenliği alanında çalışmak üzere yetkilendirilmiş, İSG belgesi olan, bakanlık veya ilgili kuruluşlarında müfettiş olarak görev yapanlar ile teknik eleman yetiştiren bölümlerden, mühendislik ve mimarlık fakültelerinden, fen-edebiyat fakültesi fizik, kimya, biyoloji bölümü ve iş sağlığı ve güvenliği bölümlerinden mezun olanlar çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşlarında İSG uzmanı olarak görev alabilmektedir.



 

İSG Uzmanları Hangi Niteliklere Sahip Olmalıdır?


Her meslekte olduğu gibi iş sağlığı güvenliği alanında kariyer yapmak isteyen adayların bazı niteliklere sahip olması gerekiyor. Bir İSG uzmanında olması gereken özellikleri sıralayacak olursak;


İSG Uzmanları Hangi Niteliklere Sahip Olmalıdır?
İSG Uzmanları Hangi Niteliklere Sahip Olmalıdır?
  • Karşılan problemler karşısında sonuç odaklı çözümler üretebilen,

  • İş tanımında belirtilen görevleri öncelik sıralamasına göre yerine getirebilen,

  • Ekip çalışmasına yatkın,

  • Detayları atlamayan,

  • Stres yönetimi konusunda bilgili,

  • MS Office programlarını yetkin bir şekilde kullanabilen kişiler bu mesleği başarılı bir şekilde icra edebilmektedir.

İSG uzmanı olarak görev yapacak kişilerin iş güvenliği sertifikasına sahip olması gerekir. C sınıfı belge sahibi olanlar az tehlike sınıfında yer alan işyerlerinde, B sınıfı sertifikaya sahip olanlar tehlikeli ve az tehlikeli sınıfta bulunan işyerlerinde, A sınıfı belge sahibi olanlar ise çok tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler başta olmak üzere tüm tehlike sınıflarında görev alabilmektedir. Özetleyecek olursak; neden-sonuç ilişkilerini doğru biçimde yorumlayabilen, problem çözme yeteneği gelişmiş, takım ile birlikte hareket edebilen, sorun odaklı değil çözüm odaklı olan, mevzuata hakim, takip ve dokümantasyon becerisi yüksek, her türlü yenilik ve gelişmeden haberdar, insan ilişkilerinde başarılı kişiler iş sağlığı güvenliği alanında aranılan kişiler olmaktadır.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri


İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri
İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri

İş sağlığı ve güvenliği sertifikası eğitimleri Bakanlık onayının ardından uzaktan online olarak verilen eğitimler ile başlar. Uzaktan eğitimler yaklaşık olarak 15 gün ve 90 saat sürmektedir. Uzaktan eğitimi tamamlayan adaylar için yine 90 saat sürecek olan örgün eğitimler başlamaktadır. Pandemi koşulları sebebiyle örgün eğitimler de online olarak yapılmaya başlanmıştır. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası eğitimlerinin son aşamasını staj eğitimi oluşturmaktadır. Staj eğitimleri deneyimli bir İSG uzmanının nezaretinde gerçekleştirilmektedir. Türkiye'nin en çok tercih edilen İSG eğitim kurumlarından biri olan Bulut Akademi eğitimleri ardışık olarak yapılmaktadır. Bir başka deyişle eğitimin tüm bölümleri zorunludur. Örneğin örgün eğitimlerini tamamlamayan bir öğrenci uygulama eğitimine geçemez. Bulut Akademi İSG eğitimlerine kayıt olabilmeniz için;

  • Başvuru dilekçesi,

  • Diploma fotokopisi,

  • Kimlik fotokopisini kurumumuza teslim etmeniz gerekmektedir. Söz konusu belgeleri kurumumuza ibraz eden adayların kayıtları ilk açılacak İSG belgesi eğitimlerine yapılmaktadır.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavları


İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavları
İş Sağlığı ve Güvenliği Sınavları

Her yıl ÖSYM tarafından yapılan İSG sınavı iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli olmak isteyenlerin hazırlanmış olduğu bir sınavdır. Sınavlar Mayıs ve Aralık ayları içinde yapılmakta sonuçlar ise Haziran ve Ocak ayları içerisinde açıklanmaktadır. Önümüzdeki ilk İSG sınavı herhangi bir değişiklik yapılmazsa 12 Aralık 2021 tarihinde yapılacak olup başvurular 22 Ekim-1 Kasım 2021 tarihlerinde alınacaktır. Geç başvuru tarihi ise bu yıl 11 Kasım 2021 olarak belirlenmiştir. Sonuçların 6 Ocak 2022 tarihinde açıklanması beklenmektedir. Sınavda adaylar Hukuk, Genel İSG konuları, Mevzuat, Sağlık ve Teknik konulardan sorumludur. İSG sınavlarına hazırlanırken en çok ağırlık vermeniz gereken konular mevzuat ile ilgili konular olmalıdır. Kanun, tüzük ve yönetmeliklere hakim olan adaylar sınavı rahatlıkla geçebilmektedir. Çalışmalarınızı geçmiş yıllarda çıkan sorular ve buna benzer soru örnekleriyle pekiştirmeniz önemlidir.

 

İSG Kursu Fiyatları Ne kadar?


Bulut Akademi ailesi olarak Türkiye'nin çeşitli illerinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili eğitimler veren bir kurumuz. İSG belgesi almaya yönelik olarak verilen eğitimlerimiz Bakanlık tarafından onaylanmış olan eğitimlerdir. Eğitimler kendi alanında son derece deneyimli olan uzman eğitmenlerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Kurumumuza kayıt olan öğrencilerimize 169 TL değerinde sınava hazırlık kitabı, 350 TL değerinde birebir soru ve cevap imkanı bulabileceğiniz kazandıran sınav kampı hediye olarak verilmektedir.


İSG Kursu Fiyatları Ne kadar?
İSG Kursu Fiyatları Ne kadar?


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İSG kanun, tüzük ve yönetmeliklerce belirlenmiş olan standartlara rağmen İSG kursu fiyatları kurumdan kuruma farklılıklar göstermektedir. İSG kursu fiyatları konusunda en belirleyici etmenlerden birisi verilen eğitimlerin kalitesidir. Kalite yükseldikçe doğal olarak kurs fiyatları da artmaktadır. Bu bağlamda düşündüğümüzde zaman ve maddi kayıpların önüne geçebilmek için eğitim kurumu seçimlerinde son derece dikkatli olmak gerekiyor. Eğitim materyallerindeki çeşitlilik ve öğrencilere sunulan ekstra hizmetler kurs fiyatlarının belirlenmesinde önemli bir etmen olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle adaylara tavsiyemiz fiyat alırken aynı zamanda eğitim esnasında ne gibi kaynakların öğrencilere sunulduğu hakkında da detaylı bilgi alınması olacaktır.


Bulut Akademi olarak bizler piyasadaki en uygun fiyatlar ile öğrencilerimize hizmet verirken tecrübeli kadromuz tarafından verilen eğitimlerden azami ölçüde faydalanabilmeniz için her türlü kaynak desteğini sizlere sağlamaktayız. kontenjan durumumuzu öğrenmek ve fiyatlar konusunda bilgi almak için lütfen bizi arayınız.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comments


bottom of page