top of page

İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süreleri | 2024

İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süreleri Hakkında Detaylı Bilgi


İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süreleri, birçok kişi tarafından merak edilen bir konudur. Bu yazıda, İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süreleri başlığı altında, İş Güvenliği Uzmanlarının yetkilerini ve görevlerini detaylı bir şekilde ele alacağız.



İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süreleri


İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süreleri konusu, İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik kapsamında yer almaktadır. Bu doğrultuda:


Az Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşyerlerinde: Çalışan başına ayda en az 10 dakika görev yaparlar.


Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşyerlerinde: Çalışan başına ayda en az 20 dakika görev yaparlar.


Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşyerlerinde: Çalışan başına ayda en az 40 dakika görev yaparlar.


İş Güvenliği Uzmanları, sözleşmede belirtilen süre kadar işyerinde hizmet sunarlar. Birden fazla işyeri ile kısmi süreli iş sözleşmesi yapıldığı takdirde, bu işyerleri arasında geçen süreler haftalık kanuni çalışma süresinden sayılmaz. Ayrıca, İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Süreleri olarak:


Az Tehlikeli Sınıfta Yer Alan, 1000 ve Daha Fazla Çalışanı Olan İşyerlerinde:

Her 1000 çalışan için tam gün çalışacak en az bir İş Güvenliği Uzmanı görevlendirilir.


Tehlikeli Sınıfta Yer Alan, 500 ve Daha Fazla Çalışanı Olan İşyerlerinde:

Her 500 çalışan için tam gün çalışacak en az bir İş Güvenliği Uzmanı görevlendirilir.


Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan, 250 ve Daha Fazla Çalışanı Olan İşyerlerinde:

Her 250 çalışan için tam gün çalışacak en az bir İş Güvenliği Uzmanı görevlendirilir.



İş Güvenliği Uzmanlarının Yetkileri


İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik içerisinde, iş güvenliği uzmanlarının yetkileri şu şekildedir:


  • İşyerinde belirlenen hayati tehlikenin ciddi ve önlenemez olması durumunda, işin durdurulması için işverene başvurmak.

  • İşyerinin bütün bölümlerinde iş sağlığı ve güvenliği konusunda inceleme ve araştırma yapmak, gerekli bilgi ve belgelere ulaşmak ve çalışanlarla görüşmek.

  • Görevin gerektirdiği konularda işverenin bilgisi dahilinde ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmak.


Tam süreli iş sözleşmesi ile görevlendirilen iş güvenliği uzmanları, çalıştıkları işyeri ile ilgili mesleki gelişmelerini sağlamaya yönelik eğitim, seminer ve panel gibi organizasyonlara katılma hakkına sahiptir. Bu organizasyonlarda geçen süreler, bir yıl içerisinde toplam beş iş günü kadarı çalışma süresinden sayılır ve bu süreler sebebiyle iş güvenliği uzmanının ücretinden herhangi bir kesinti yapılamaz.


Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları


Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi vermek üzere yetkilendirilmiştir. "Türkiye’nin İSG Kursu" sloganı ile tam 14 yıldır binlerce kişinin İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, İşyeri Hekimliği Eğitimi ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi almasını sağlamıştır.

Uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha fazla bilgi almak için iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Sizlerin güvenliği ve eğitimi için buradayız!



コメント


bottom of page