İş sağlığı ve güvenliği dalında kariyer yapmak isteyen kişilerin sürecin en önemli basamaklarından biri olan İSG sınavı hakkında önceden bilgi sahibi olmaları önemlidir. Bu düşünceden yola çıkarak yazımızı 2021 yılı iş güvenliği uzmanlığı sınavına ayırdık. Sınavda kaç soru var, konu dağılımları nelerdir, isg sınavı kaç dakika sürüyor vb. tüm sorularınızın yanıtlarını içeriğimizi okuyarak bulabilirsiniz. 2021 yılı İSG sınavları hakkında bilmeniz gerekenleri öğrenmek için buyurun konumuza geçelim.
C Sınıfı İSG Uzmanlığı | Hangi Konulardan Sorumluyuz?
İSG uzmanlığı sınavında başarılı olabilmek için öncelikle genel bir çerçeve çizmemiz gerekiyor. Sınav ile ilgili genel bir çerçeve çizebilmemiz için ise konu dağılımlarını bilmek çok önemli. C sınıfı sertifika almak isteyen adaylar en çok soru gelen konuların hangileri olduğunu bilmelidir. İSG sınavları ağırlıklı olarak teknik konuların sorulduğu bir sınavdır. Genellikle sahada çalışacak olan iş güvenliği uzmanı adaylarının teknik konulara hakim olması gerekir. Teknik konuların ardından sınavda en fazla sorulan sorular mevzuat bilgisini ölçmeye yönelik olan sorulardır.
İSG sertifikası sahibi bir uzman teknik konular kadar mevzuatı da iyi bilmek zorundadır. Mevzuatı bilerek hareket eden uzmanlar sorunsuz bir meslek hayatı geçirirler. Mevzuat konusunda şu hatırlatmayı yapabiliriz. İş güvenliği son derece dinamik bir disiplindir. Buna bağlı olarak konuyla ilgili yapılan düzenlemeler kısa aralıklarla revize edilebilmektedir. Bu nedenle mevzuat bilginizi mutlaka güncel tutmaya çalışın. Bu hem isg sınavı hem de ileriki meslek hayatınızda başarılı olmanızı sağlayacaktır. İSG sınavında sorumlu olduğunuz konulardan bir tanesi de Genel İSG konularıdır. Bulut Akademi vb. eğitim kurumlarında alacağınız eğitimlerde verilen genel isg konuları düzenli tekrar ettiğiniz takdirde kolaylıkla yapabileceğiniz sorulardır. Bunların haricinde iş güvenliği sertifikası sınavında sağlık ve hukuk konularından da soru gelmektedir.
2021 İSG Sınavına Nasıl Hazırlanılır?
Her sınavda olduğu gibi iş güvenliği sınavlarında da nasıl çalışacağınızı bilmek çok önemlidir. Bildiğiniz üzere bazı üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği bölümleri bulunuyor. Bu bölümden mezun olan kişilerin diğer adaylara oranla daha şanslı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun nedeni diğer adaylara göre daha fazla saat ders görmüş olmalarıdır. İş güvenliği uzmanı sınavlarına nasıl hazırlanmanız gerektiği sorusuna gelince şunları söyleyebiliriz. Kaliteli bir eğitim kurumundan isg kursu almak, sistemli çalışmak, ders tekrarı yapmak, devamsızlık yapmamak, mümkün olduğunca fazla soru çözmek, denemelere iştirak etmek başarıya giden yoldaki anahtarlarınızdır. Bu hususlara dikkat ettiğiniz takdirde taze bilgilerinizle girecek olduğunuz ilk sınavda başarılı olarak sertifikanızı alabilirsiniz.
Sınavlara hazırlanırken interneti etkin bir biçimde kullanmalısınız. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çok sayıda sayfa ve bu sayfalarda sınavlara girecek adaylar için çok sayıda soru kitapçığı bulunuyor. Bunun yanında sosyal medya platformları üzerinde de İSG ile ilgili sayfalar mevcut. Çalışmalarınızı daha verimli hale getirebilmek için internet ve sosyal medyanın gücünden bu şekilde yararlanabilirsiniz.
2021 İSG Sınavı Kaç Soru?
2021 yılı C sınıfı iş güvenliği sertifikası sınavına girecek olanların en çok merak ettiği konulardan biri sınavda kaç soru olduğu ile alakalı. Hemen açıklayalım. Sınavda 50 soru bulunuyor. 50 sorunun içinden 35 soruya doğru yanıt veren minimum geçme barajı olan 70 puanı alarak İSG sertifikası almaya hak kazanıyor. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası eğitimi vermek için Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından biri olan Bulut Akademi veya üniversitelerin İSG bölümlerinden mezun olanların disiplinli bir çalışmayla sınavı rahatlıkla geçeceğine inanıyoruz.
2021 İSG Sınav Süresi
C sınıfı iş güvenliği uzmanlığı sertifika sınavının
süresi 75 dakikadır. Peki sınav saat kaçta başlıyor? İSG sertifikası sınavı saat 10:15' te başlar. Adaylar sınav salonuna saat 10:00'dan sonra alınmamaktadır. Bu nedenle 10:00'dan önce sınava gireceğiniz yerde hazır bulunmanız gerekmektedir. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası almak için vermiş olduğunuz onca emeğin heba olmasını istemiyorsanız sınav saatine çok çok dikkat etmelisiniz. Sınav esnasında süreyi doğru kullanmalı, bilmediğiniz soru üzerinde oyalanarak vakit kaybetmemelisiniz. Sınavda zaman yönetimi ile ilgili sorun yaşıyorsanız isg kursu eğitmenlerimizden yardım alabilirsiniz. İSG sınavlarının temelini teknik bilgilerin oluşturduğunu söylemiştik. Bu bağlamda düşündüğümüzde yorumdan çok bilginizi ölçmeye dayalı bir sınavdır. Soruları yorumunuza değil bilginize dayalı olarak çözmeniz sınav ile ilgili önemli hususlar arasındadır.
Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;
12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,
81 İlde, binlerce referans ile
Gururla eğitimlerine devam eden
Kariyer Enstitüsü A.Ş. İştirakidir.
Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,
Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)
+90 532 238 12 50
+90 532 359 12 50
+90 532 720 68 32
İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06
Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14
Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58
Comments