İş sağlığı ve güvenliği sertifikası alabilmek için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olma şartı aranır. Buna göre sertifika alabilecek bölümler: Mühendislik ve mimarlık fakültesi bölümleri, iş sağlığı ve güvenliği bölümü, fen - edebiyat fakültelerinin; fizik, kimya ve biyoloji bölümleri, teknik personellik bölümleridir. Bahsedilen bölümlerden mezun olan kişiler yetkili bir kurs programına kayıt olmalıdır. İş sağlığı ve güvenliği belgesi alabilmek için kayıt olduğunuz kurumun yetkisinin olup olmadığını mutlaka kontrol etmeniz gerekir. Eğer eğitim kurumunun iş güvenliği uzmanı eğitimi vermeye yetkisi yoksa maddi manevi kayıplar ortaya çıkar. Bulut Akademi yetkili bir eğitim kurumu olmasının yanı sıra, tecrübesiyle de adından söz ettirir. Bulut Akademi sayesinde hem sınavda hem de kariyer hayatınızda başarı elde edebilirsiniz. Eğitim sürecini de tamamlayan kişiler ÖSYM tarafından gerçekleşen sınava girerek başarı elde etmelidir. İş güvenliği sınavı 50 sorudan oluşur ve minimum 35 sorunun doğru yapılması gerekir. 35 sorunun doğru şekilde yapılması 70 puan almaya tekabül eder.
İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır?
Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları büyük öneme sahiptir. Bu doğrultuda birçok işveren İSG uzmanı çalıştırmakla yükümlüdür. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası almaya hak kazanan kişilerin ücret ödemesi yapması gerekir. İş sağlığı ve güvenliği sertifikasının ücreti her sene makam oluru ile belirlenir. 2021 yılı için belirlenen sertifika ücreti tüm tehlike sınıfları için 649 TL’dir. Sınavdan başarı elde eden adaylar ücreti T.C. Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat Programı aracılığıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Kurumsal Tahsilat Hesabına ödemelidir. Ödeme işlemini yaparken T.C. kimlik numaranızı girmeniz gerekir. Ödeme işleminin ardından İSG - Katip sistemi üzerinden süreci başlatabilirsiniz. Bunun için:
İSG- Katip üzerinden giriş yapın
“Sorgulama - Başvuru” bölümüne tıklayın
Açılan sayfadan sertifika sınıfını seçin ve yeniden “sorgulama - başvuru” bölümüne tıklayın
Sol tarafta “sertifika başvurusu” ve “yeni sertifika başvuru” bölümlerine tıklayarak sertifika süreci ile ilgili işlemleri tamamlayabilirsiniz.
İş sağlığı ve güvenliği eğitim, sınav ve sertifika süreci hakkında tüm merak ettiğiniz konuları bizimle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.
İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Ne İşe Yarar?
Son yılların en çok tercih edilen meslek dalları arasında iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı yer alır. İş sağlığı ve güvenliği alanında kariyer yapmak isteyen birçok kişi vardır. Bu durumun en önemli sebepleri arasında mesleğin saygınlığı ve yüksek gelir imkanı yer alır. İş sağlığı ve güvenliği C sınıfı, B sınıfı ve A sınıfı uzmanları birçok işyerinde kolaylıkla iş bulma şansına sahiptir.
İş güvenliği sertifikası olan kişiler çalışma ortamının güvenli hale gelmesi için çalışmalar yapar. Bu sayede iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önüne geçilerek çalışma ortamının güvenli olması sağlanır. İş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi çalışanların can güvenliğini sağlamak açısından önemlidir. Ancak can güvenliğinin yanı sıra; üretimin sürekli ve güvenli hale gelmesi de sağlanır.
Bu doğrultuda iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarına birçok önemli sorumluluk düşer. İSG uzmanı çalışanlara eğitim vermekle yükümlüdür. Verilen eğitimler çalışanların makine ve ekipmanları doğru kullanması, kişisel koruyucu donanımları işlevine uygun olarak kullanması, hak ve özgürlüklerini bilmesi gibi önemli amaçlar içerir. İSG uzmanı çalışanlara teorik ve pratik eğitimler vererek sürecin verimli hale geçmesini sağlar. Ayrıca iş güvenliği uzmanlarının ilgili birimlerle işbirliği içinde çalışması, risk değerlendirmesi yapması, ve çalışma ortamını gözetlemesi önemli detaylar arasında yer alır.
Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;
12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,
81 İlde, binlerce referans ile
Gururla eğitimlerine devam eden
Kariyer Enstitüsü A.Ş. İştirakidir.
Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,
Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)
+90 532 238 12 50
+90 532 359 12 50
+90 532 720 68 32
İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06
Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14
Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58
Comments