top of page

İş Güvenliği Sertifikası E-Devlet

İş güvenliği sertifika almaya hak kazanan kişileri tebrik ediyoruz. İş sağlığı ve güvenliği son yıllarda en çok önem kazanan meslek dalları arasında yer alır. İş sağlığı ve güvenliğinin zorunlu bi süreç olması İSG uzmanı olarak çalışmak isteyen kişilere geniş iş imkanları doğurur. İş güvenliği sertifikası e-devlet üzerinden gerekli işlemler yapılarak alınır. Bu yazımızda iş güvenliği sertifikası nasıl alınır? Kimler İSG sertifikası alabilir ve iş güvenliği sertifikası ücretleri hakkında bilgi vereceğiz.

 

İSG Sınavını Kazandım Ne Yapmalıyım 2021?

İş Güvenliği Sertifikası E-Devlet | BULUT AKADEMi

İş sağlığı ve güvenliği belgesi almaya hak kazanan kişiler işlemleri başlatabilir. İşlemler ödeme yapılması ile başlar. İş güvenliği sertifikası ücreti Ziraat Bankası’na yatırılır. Sertifika ücreti her sene belirli hususlar doğrultusunda değişiklik gösterir. İş güvenliği sertifikası ücreti 2021 yılında 649 TL olarak belirlenmiştir. 649 TL’lik ücreti kimlik bilgilerinizi girerek online bankacılık ya da ATM üzerinden yatırabilirsiniz. Ücret ödeme işleminin ardından İSG-Katip üzerinden işlemleri başlatabilirsiniz. Genellikle İSG-Katip’e 1 hafta içinde erişim sağlanır. İş sağlığı ve güvenliği belgesi e devlet üzerinden kontrol edilerek öğrenilebilir. İş güvenliği sertifikası elektronik ortamda düzenlenir. Gereken işlemleri online olacak şekilde yapabilirsiniz.


 

Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesi Alabilir?


İş güvenliği sertifikası nasıl alınır sorusu kadar kimler belge alabilir konusu da sıklıkla merak edilir. İş güvenliği sertifikası alabilmek için ilgili üniversite bölümlerinden mezun olmak ilk şarttır. Buna göre iş güvenliği sertifikası hangi bölümler alabilir sorusunun cevapları şu şekildedir:

  • Mühendislik fakültesi bölümleri (Hepsi için geçerli)

  • Mimarlık fakültesi bölümleri (Hepsi için geçerli)

  • Teknik personel yetiştiren bölümler (Teknik öğretmenlik)

  • İş sağlığı ve güvenliği bölümü önlisans / lisans

  • İş sağlığı ve güvenliği alanında yüksek lisans yapanlar

  • Fen - edebiyat fakültesi; fizik, kimya ve biyoloji bölümü.

İlgili bölümlerde okuyan kişilerin iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alması ve sınavdan başarı elde etmesi gerekir. İş sağlığı ve güvenliği eğitimi Bakanlık tarafından yetkilendirilen kurumlarda verilir.

 

İSG-Katip Girişi Nasıl Sağlanır?


İş güvenliği sertifikası sorgulama ve yenileme işlemleri başta olmak üzere birçok işinizi İSG-Katip üzerinden yapabilirsiniz. İSG-Katip iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının çalışmaları için önemli bir sistemdir. İSG-Katip’e girebilmek için e-devlet üzerinden giriş yapmanız gerekir. Bu nedenle e-devlet şifrenizi bilmeniz, bilmiyorsanız da PTT üzerinden almanız önemli detaylar arasında yer alır. İSG-Katip’e giriş yaptıktan sonra “Sorgulama & Başvuru” bölümü üzerinden işlemlerinizi yapabilirsiniz. Sorgulama & Başvuru bölümüne tıkladıktan sonra “İş Güvenliği Uzmanlığı İşlemleri” bölümüne tıklayarak kayıtlı kullanıcı girişi yapabilirsiniz. İSG-Katip üzerinden sertifika başvurusu ve sınav başvurusu işlemlerini de yerine getirebilirsiniz. Bu noktada iş güvenliği sertifikası kaç yıl geçerli sorusuna da cevap vermek istiyoruz. İş sağlığı ve güvenliği sertifikasının geçerlilik süresi 5 yıldır. 5 yıllık kullanım süresinin sonuna gelindiğinde yenilemeniz gerekir. Aksi takdirde İSG uzmanı olarak çalışamazsınız.

 

Ziraat Bankası İSG Sertifika Ücreti Nasıl Yatırılır?


İş güvenliği sertifikası alabilmek için ücret yatırılması gerektiğini belirtmiştik. İş sağlığı ve güvenliği sertifika işlemlerini Ziraat Bankası üzerinden ödeme yaparak başlatabilirsiniz. Belge ücretini yatırmak için T.C. Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat Programı üzerinden, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Kurumsal Tahsilat Hesabı kullanılır. Burada ödeme yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasının girilmesi gerekir. Eğer ödemeyi döner sermaye hesabına IBAN numarası ile yatırırsanız bu geçersiz sayılır. Sertifikanın geçerlilik süresi belgeyi aldığınız andan itibaren başlar. Belge bedeli her sene makam oluru ile belirlenir.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 


Comments


bottom of page