top of page

İş Güvenliği Sertifikası Başvuru

İş sağlığı ve güvenliği mesleği, çalışma ortamında sağlık ve güvenlik unsurlarının yerine getirilmesi için çeşitli çalışmalar yapar. İSG uzmanı olarak çalışabilmek için eğitim ve sınav süreci başarıyla tamamlanmalıdır. İş güvenliği belgesi süreci üniversite eğitimi ile başlar. Üniversite eğitiminin ardından Bakanlık tarafından yetkili kuruma kayıt olmak ve sınavdan başarı elde etmek gerekir. Bu yazımızda iş güvenliği sertifikası başvuru süreci, İSG sertifikası nasıl alınır? Kimler İSG uzmanı olabilir? konuları hakkında bilgi vereceğiz.

Siz de merak ettiğiniz konuların cevabını Bulut Akademi üzerinden iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

 

Kimler İş Güvenliği Uzmanı Olabilir? Şartları Nelerdir?

İş Güvenliği Uzmanı

En sık merak edilen konular arasında hangi meslek gruplarının İSG sertifikası alabileceği yer alır. C sınıfı iş güvenliği sertifikası alabilmek için aşağıdaki mesleklerden mezun olmak gerekir:

  • Mühendislik fakültesi bölümleri

  • Mimarlık fakültesi bölümleri

  • İş sağlığı ve güvenliği bölümü

  • Fen - edebiyat fakültesi bölümleri

  • Teknik öğretmenlik bölümleri.

Yukarıda bahsi geçen bölümleri bitiren kişiler iş güvenliği sertifikası alma sürecini başlatmak üzere eğitim programına kayıt olmak zorundadır. İş güvenliği sertifikası Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere birçok şehirde verilen eğitimlerin sonunda sınavdan başarı elde eden kişilere verilir.

 

İş Güvenliği Sertifikası Nasıl Alınır 2021?

A, B ve C iş güvenliği sertifikası almaya hak kazanan kişileri tebrik ediyoruz. İş sağlığı ve güvenliği sertifikasını almak için ilk olarak Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat Programı aracılığıyla İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Kurumsal Tahsilat Hesabı üzerinden ödeme yapmanız gerekir. Ödeme işlemini internet bankacılığı aracılığı ile yapabilirsiniz. Sertifika ücretini ödedikten sonra İSG - Katip’ten işlemleri başlatabilirsiniz. İş güvenliği sertifikası C sınıfı geçerlilik süresi alındığı tarihten itibaren başlar ve 5 yıl sürer. 5 yılın sonunda İSG sertifikasına vize işlemi yaptırılmalıdır. Vize işlemi yapılmadan iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak çalışmak yasaktır. Aynı zamanda işveren için de bu durum yasaktır.

 

İSG C Sınıfı Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?

İş sağlığı ve güvenliği sınavı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleşir. Her sene 1 ya da 2 defa yapılan sınav, 100 puan üzerinden değerlendirilir. 100 puan üzerinden 70 ve üzeri alan kişiler başarı elde ederek İSG uzmanı olmaya hak kazanır.

İş sağlığı ve güvenliği sınavı başvuru işlemleri için ÖSYM’nin sitesine bireysel olarak giriş yapmanız gerekir. Buraya tıklayarak başvuru sayfasına erişim sağlayabilirsiniz. Açılan sayfadan gireceğiniz sınav türünü, girmek istediğiniz şehri ve diğer istenen bilgileri girerek işlemleri başlatabilirsiniz. Ayrıca sınava giriş yapabilmek için HES kodu almanız gerekir. HES kodu olmayan kişilerin başvuru yapması mümkün değildir. Başvuru işleminin tamamlanması için sınav ücretini yatırmanız gerekir. Tüm işlemleri tamamlayan kişiler sınava giriş hakkını kullanabilir. Sınav tek oturumda gerçekleşir ve çoktan seçmeli sorular sorulur. Sınavda yanlışların doğruyu götürmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu nedenle adayların bilmediği soruları boş bırakmaması önerilir.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Ücreti

En çok araştırma yapılan konular arasında iş sağlığı ve güvenliği sertifikasının ücreti yer alır. İş güvenliği sertifikası ücreti her sene makam olurunca belirlenir. 2021 yılı için belirlenen İSG sertifikası ücreti 649 TL’dir.

Sertifika ücretleri C. B ve A sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanları için aynıdır. Sadece diğer sağlık personeli için belirlenen sertifikası ücreti 162,25 TL’dir.

Siz de kariyerinize iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak devam etmek için Bulut Akademi’yi tercih edebilir, kaliteli eğitimin farkını hissedebilirsiniz.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 



12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32


İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS+90 850 550 58 06

Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:306520 | Çankaya | ANKARA+90 312 911 94 14

Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd.Bilim Tower 30/75 Kat:1034775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58




Comments


bottom of page