top of page

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası

Türkiye’de iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları her geçen gün daha da büyük önem kazanır. İşveren çalışma ortamının sağlıklı ve güvenli olması için birçok çalışma yapar. Bu nedenle İSG uzmanlarına ihtiyaç giderek artış gösterir. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olabilmek için iş güvenliği sertifikası almak gerekir. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası C, B ve A sınıfları için olmak üzere düzenlenir. C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği sertifikası az tehlikeli, B sınıfı tehlikeli ve az tehlikeli, A sınıfı ise tüm tehlike sınıflarında çalışma hakkına sahiptir. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekir. Bu şartlar; ilgili üniversite bölümlerinden mezun olmak, yetkili kurumlardan kurs almak ve sınavdan başarı elde etmektir. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan kişiler iş sağlığı ve güvenliği sertifikası almaya hak kazanır. İSG sertifikası alan kişiler C ya da B sınıfı ile göreve başlar. Meslekte kazanılan kıdem ve sınavlardan elde edilen başarı neticesinde C sınıfından B’ye, B sınıfından da A’ya geçiş hakkı bulunur.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Fiyatları

İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası

İş sağlığı ve güvenliği belgesi almak için üniversitelerin: Mühendislik, mimarlık, iş sağlığı ve güvenliği, fizik, kimya, biyoloji ve teknik personellik bölümlerinin birinden mezun olmak gerekir. Üniversite mezuniyetinin ardından Bakanlık tarafından yetkilendirilen eğitim kurumlarına kayıt olmak ve İSG kursu sürecine katılım sağlamak gerekir. İş sağlığı ve güvenliği kursu Türkiye’nin birçok şehrinde verilir. Eğitimler teorik, uzaktan ve staj olmak üzere 3 aşamada gerçekleşir. Eğitim sürecine katılım zorunludur. Yapılan eğitimlerin ardından yılda 2 defa iş sağlığı ve güvenliği sınavı yapılır. ÖSYM tarafından gerçekleşen iş sağlığı ve güvenliği soruları eğitim sürecinde anlatılan konulardan oluşur. Sınavdan başarı elde etmek isteyen kişilerin 50 soru üzerinden minimum 35 soruyu doğru şekilde yapması gerekir. İş sağlığı ve güvenliği sınavında yanlışların doğruları götürmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

İş sağlığı ve güvenliği sertifikası fiyatları ise her sene değişiklik gösterir. 2021 yılı için belirlenen İSG sertifikası ücreti 649 TL’dir. Sınavdan başarılı olan adaylar sertifika ücretini ödeyerek işlemleri başlatma hakkına sahiptir.



 


İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası Geçerlilik Süresi

İlk olarak iş sağlığı ve güvenliği sertifikası başvuru işlemlerini anlatalım. Sertifika ücretini ödedikten aşağıdaki aşamaları takip edebilirsiniz:

  • İSG- Katip’e giriş yapın

  • Açılan bölümden “sorgulama - başvuru” bölümüne tıklayın

  • Hangi sınıf için İSG sertifikası almak istiyorsanız açılan menüden onu seçin ve “sorgulama başvuru” bölümüne tıklayın

  • Sol tarafta açılan bölümden “Sertifika başvurusu” ve “Yeni Sertifika Başvuru” bölümüne basın

  • Gereken belgeleri ve dosyaları yükleyin.

Tüm aşamaları tamamladıktan sonra bir süre beklemeniz gerekir. Kısa sürede başvurunuz sonuçlanır. Başvuru sonucunu incelemek için de aynı sayfadan takip edebilirsiniz.

İş sağlığı ve güvenliği sertifikası C sınıfı, B sınıfı ve A sınıfı için 5 yıl süre ile geçerlidir. İş güvenliği uzmanlarının İSG-Katip üzerinden işlemleri takip etmesi gerekir. Buna göre İSG belgesi 5 yılda 1 vize yaptırılmalıdır. Vize yaptırmayan kişilerin iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak çalışmaya devam etmesi mümkün değildir. İş sağlığı ve güvenliği sertifikasının geçerlilik süresi geçtiyse ve vize işlemi yapılmadıysa belge askıya alınır. Bu nedenle belirlenen sürenin kesinlikle aşılmaması gerekir.

Siz de iş sağlığı ve güvenliği eğitimi almak için Bulut Akademi’yi tercih edebilirsiniz. Bulut Akademi sayesinde kaliteli ve donanımlı eğitimin farkını görebilir, kariyerinize İSG uzmanı olarak devam edebilirsiniz.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 


Comments


bottom of page