top of page

İş Güvenliği Sertifika Ücretleri


İş Güvenliği Sertifika Ücretleri
İş Güvenliği Sertifika Ücretleri

İş sağlığı ve güvenliği son yıllarda hem dünyada hem de ülkemizde üzerinde titizlikle durulan bir konu. Hal böyle olunca iş güvenliği uzmanlığı çalışma olanakları artan bir meslek dalı haline geldi. Piyasada yetişmiş ve donanımlı iş sağlığı güvenliği uzmanlarına çok büyük ihtiyaç duyuluyor. Peki iş güvenliği uzmanı nasıl olunur? İş sağlığı güvenliği uzmanı olabilmek için bir yetki belgesine ihtiyacınız bulunuyor. Biz buna kısaca sertifika diyoruz. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası alan kişiler isg uzmanı olarak çeşitli işyerlerinde çalışma imkanı bulabiliyor. Sertifika almak için ise bazı koşulları yerine getirmeniz gerekiyor. Bunlardan birisi üniversitede mezun olduğunuz bölümün istenilen bölümlerden birisi olması diğeri ise eğitim almanızdır. Bu iki şartı yerine getiren adaylar yapılacak olan sınavda başarılı olarak iş güvenliği uzmanı sertifikası alabilmektedir. Sizler de belirtmiş olduğumuz şartları yerine getirerek bu son dönemin en popüler mesleklerinden biri olan iş güvenliği uzmanlığına adımınızı atabilirsiniz.


Uzmanlık sertifikanızı alabilmeniz için alacağınız isg kursu çok önemlidir. Konusunda yetkin ve deneyim sahibi kurumlardan eğitim almadığınız takdirde başarıya ulaşmanız zordur. Bu yazımızı iş güvenliği sertifika ücretleri ve sertifika sürecinin nasıl işlediği konusuna ayırdık. Kurumumuz Bulut Akademi Bakanlıkça onaylı deneyimli bir isg kursu olarak her konuda sizlere destek olmaya hazırdır. Bu bağlamda iletişim adreslerimizi kullanarak bizlerle iletişime geçebilir ve aklınıza takılan soruların cevaplarını bulabilirsiniz.




 

İş Güvenliği Sertifika Süreçleri


İş Güvenliği Sertifika Süreçleri
İş Güvenliği Sertifika Süreçleri

İSG uzmanı olmak isteyen adayların Bulut Akademi ile irtibata geçerek sormuş oldukları soruların en başında iş güvenliği sertifikası alma aşamasında neler yapıldığı gelmektedir. Gelin iş güvenliği sertifika süreçleri nasıl yürütülüyor beraberce bir göz atalım. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası alarak uzman olmaya karar verdiniz. O halde ilk önce yapacağınız iş Bakanlık tarafından yetkili bir eğitim kurumuna kayıt olarak iş güvenliği eğitimlerine katılmak olacaktır. Eğitim süreciniz tamamlandığında ÖSYM tarafından yapılan İSG sınavına girmeli ve sınavdan en az 70 puan almalısınız. 50 soru üzerinden en az 35 soruya doğru yanıt vererek 70 ve üzeri puan alan adaylar isg uzmanı olmaya hak kazanırlar. Yazımızın bu kısmında olmazsa olmaz bir konuya değinerek sizleri bilgilendirmek istiyoruz. İş sağlığı güvenliği sertifikası alarak eğitimlere katılmak için üniversitelerin belirli bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. Bu bölümlerin dışında kalanlardan mezun olanların iş güvenliği sertifikası alma hakları yok. Nedir bu bölümler? Mühendislik, Mimarlık fakülteleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü, Teknik Personel Yetiştiren Bölümler, Fizik, Kimya, Biyoloji Bölümleri. Saymış olduğumuz bölümlerden mezun olanlar eğitimlere katılabilmekte ve isg uzmanı olmaktadırlar. Eğitimlerini tamamlayarak isg sınavı başarılı olan adaylar C sınıfı isg uzmanı olarak mesleğe atılırlar.

 

İş Güvenliği Sertifikaları Kaça Ayrılır?



İş Güvenliği Sertifikaları Kaça Ayrılır?
İş Güvenliği Sertifikaları Kaça Ayrılır?

Bu yazımızın konusu olan sertifika ücretlerinden bahsetmeden önce yine bilmeniz gereken bir konu olan iş güvenliği sertifika sınıflarından söz edeceğiz. İş güvenliği uzmanlığı tehlike sınıflarına göre çalışan bir meslek gurubudur. Bu da demektir ki her uzman her işyerinde çalışamaz. Uzmanlar ancak almış oldukları sertifikanın tehlike sınıfına uygun olan işyerlerinde çalışabilirler. İş sağlığı ve güvenliği uzmanlık dalında 3 tehlike sınıfı bulunmaktadır. Tehlike sınıfları A, B ve C olarak belirlenmiştir. Hangi sınıf sertifika hangi işyerlerinde çalışabilmektedir dilerseniz şimdi de ona bakalım.

  • A sınıfı sertifika en kıdemli sertifikadır. A sınıfı sertifikaya sahip uzmanlar her türlü işyerinde çalışma olanağı bulmaktadır.

  • B sınıfı sertifika sahibi olan uzmanlar ise tehlikeli ve az tehlikeli diye nitelendirdiğimiz işletmelerde çalışabilmektedir.

  • C sınıfı sertifika sahipleri az tehlikeli işyerlerinde çalışabilirler. Yeni mesleğe atılan uzmanlar C sınıfı isg sertifikası ile çalışmaya başlamaktadır.

 

İş Güvenliği Sertifika Ücretleri


İş güvenliği sertifika ücretleri her yıl Bakanlıkça yeniden belirlenir. İSG sınavı başarılı olan öğrenciler sertifikalarını alabilmek için Ziraat Bankası Kurumsal Tahsilat Hesabı yoluyla sertifika ücretini bankaya yatırmalıdır. Sertifika ücreti bankaya yatırıldıktan sonra İSG-Katip sistemi kullanılarak diğer işlemlere geçilir. 2021 yılı için konuşacak olursak bu yıl A, B ve C sınıfı sertifika ücretleri 649 TL olarak güncellenmiştir. Bunun haricinde Diğer Sağlık Personeli sertifika ücreti ise 162,25 TL olarak belirlenmiştir.

 

İş Güvenliği Sertifikası Vize Yenileme Ücretleri



İş Güvenliği Sertifikası Vize Yenileme Ücretleri
İş Güvenliği Sertifikası Vize Yenileme Ücretleri

Genelde her belgenin olduğu gibi iş güvenliği sertifikasının da belirli bir geçerlilik süresi vardır. Belge geçerlilik süresi sonunda vize yenileme işlemlerinin yapılarak isg sertifikası süresinin uzatılması gerekir. İş güvenliği sertifikalarının geçerlilik süresi 5 yıl olmaktadır. 5 yılın sonunda vize yenileme işlemleri yapılmazsa iş güvenliği uzmanı olarak çalışamazsınız. 2021 yılında vize yenileme ücreti 162,25 TL olarak belirlenmiştir. İş güvenliği uzmanları diğer işlemlerde olduğu gibi vize yenileme işlemlerinin tüm aşamalarını İSG-Katip üzerinden takip edebilirler.


Konumuzu toparlayacak olursak iş güvenliği sertifika ücretleri her yıl değişmektedir. Sınavda başarılı olan adaylar sertifika ücretini yatırarak 5 yıl boyunca isg uzmanı olarak çalışmaya hak kazanırlar. 5 yılın sonunda vize yenileme ücreti yatırılmalı ve sertifika süreleri yenilenmelidir. Vize yenileme işlemlerini yapmayanların sertifikaları iptal edilmekte ve iş güvenliği uzmanlığı hakkı elinden alınmaktadır.





 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comments


bottom of page