top of page

İş Güvenliği Kursunda Staj Yapılacak Yeri Kim Belirler?

İş sağlığı ve güvenliği bölümünü bitiren kişiler staj yeri hakkında sürecin nasıl işlediğini merak eder. İş sağlığı ve güvenliği alanında staj yapmak oldukça önemli konulardan bir tanesidir. Mesleğin tehlikeli olması ve çalışanların sağlığını korumayı hedef alması, staj sürecinin ciddiyetle işlenmesi gerektiğinin temel nedenleri arasında yer alır. Staj esnasında mesleğe dair birçok detay öğrenilir. İSG uzmanı olmaya aday olan kişi sektörde güvenli ve sağlıklı ortamın nasıl olması gerektiği başta olmak üzere birçok detaya hakim olur. Bu yazımızda iş güvenliği kursunda staj yapılacak yeri kim belirler sorusunun cevabını aktaracağız.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Staj Yeri

İş Güvenliği Kursunda Staj Yapılacak Yeri Kim Belirler?

Ülkemizde birçok meslekte çalışmak için staj yapmak zorunlu tutulur. İş sağlığı ve güvenliği staj süreci çalışılmak istenen mesleğe göre değişiklik gösterir. Meslekte görev almak isteyen kişiler stajı “zorunluluk” olarak görmemelidir. Aksine, mesleği tanımak ve öğrenmek için büyük bir “fırsat” olarak değerlendirilmelidir. İş sağlığı ve güvenliği staj yapmak isteyen kişilere geniş imkanlar tanır. Uzmanlık mertebesini tanımak için birçok firmada görev alarak, mesleki uygulamalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.


İş güvenliği staj yeri kayıt olduğunuz eğitim kurumu tarafından belirlenir. Eğer, üniversite eğitimi esnasında staj yapacaksanız kendiniz de staj yerini belirleyebilirsiniz. Bunun için OSGB, belediye, kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere çeşitli yerlere başvuru yapabilirsiniz. Kendinizi geliştirmek adına yoğun çalışma temposunun olduğu bir işyerini seçmeniz önerilir.

 

İş Sağlığı Güvenliği Stajı Yapmak Zorunlu mudur?


İş güvenliği kursunda staj yapılacak yeri kim belirler sorusu kadar staj yapmak zorunlu mu konusunda merak edilir. İSG bölümünden mezun olan kişilerin yakından ilgilendiği konular arasında yer alan staj, zorunlu bir süreçtir. Staj yapılarak mesleğin tanınması ve mesleğe dair yapılması gerekenlerin öğrenilmesi temel hedeftir. Bu ve daha birçok nedenden dolayı iş güvenliği uzmanı staj yapmak zorundadır.

İSG eğitimi teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleşir. Uygulamalı eğitim staj sürecine verilen isimdir.

 

İSG Staj Yeri Nasıl Bulunur?


İSG alanında çalışmak isteyen kişiler staj yeri bulmak konusunda sıkıntı yaşayabileceğini düşünür. Her ne kadar uzman adaylarının staj yeri bulmaya ihtiyacı olsa da, firmaların da stajyere ihtiyacı vardır. Staj yeri bulmak için internet sitelerini kullanabilirsiniz. Birçok firma, stajyer aradığını iş arama formları üzerinden belirtir.

İkinci bir yol ise; birebir CV’niz ile birlikte firmaya giderek görüşmenizdir. İSG alanında çalşmalar yapan firmalara giderek görüşebilir, staj yapmaya ihtiyacınız olduğunu belirtebilirsiniz. Özellikle firmanın İSG uzmanı ile görüşerek yapılması gerekenleri öğrenebilirsiniz.

Eğer iş sağlığı ve güvenliği bölümü öğrencisiyseniz üniversitedeki eğitmenlerden de yardım talep edebilirsiniz. Genellikle üniversite hocaları bu konuda ihtiyacınız olan kurumu bulmanıza yardımcı olur.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Maaş Aralıkları


İş güvenliği uzmanı olmaya hak kazanan ya da meslekte çalışmayı planlayan kişiler, maaş aralıkları hakkında araştırma yapar. İş güvenliği uzmanı maaş aralıkları değişiklik gösterir. Maaşların değişiklik göstermesinin en temel nedeni çalışılan tehlike sınıfıdır. İş güvenliği uzmanlığının tehlike sınıfları A, B ve C şeklindedir. A sınıfı İSG uzmanı meslekte en kıdemlisi olmakla beraber maaş aralıklarının da en yüksek olduğu gruptur. C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ise mesleğe yeni başlayan kişilerin kazandığı unvandır. C sınıfı sertifika ile işe başlayan kişilerin maaş aralıkları 3000- 4500 TL arasında değişiklik gösterir. Bu noktada çalışılmak istenen firma da önemlidir.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 


Comments


bottom of page