top of page

İş Güvenliği Kursu | BULUT AKADEMi

Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliğine büyük önem verilir. Bu doğrultuda birçok işyerinde İSG uzmanı çalışması şartı aranır. Herhangi bir kurumun İSG uzmanı çalıştırması gerektiği halde çalıştırmadığı tespit edilirse cezai işlem uygulanır. Bu doğrultuda İSG uzmanlarına geniş iş fırsatları doğar. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak için kursa gitmek en önemli şartlar arasında yer alır. Kurs, Bakanlık tarafından yetkilendirilen eğitim kurumlarında verilir. Kurs bitiminde sınava giren ve başarı elde eden kişiler iş güvenliği uzmanı olmaya hak kazanır. Bu yazımızda iş güvenliği kursu, eğitim saati, kimlerin eğitim alması gerektiği konularında bilgi vereceğiz.

 

Kimler İş Güvenliği Kursu Alabilir?


Kimler iş güvenliği eğitimi alabilir sorusu sıklıkla araştırılır. İSG konusunda çeşitli kafa karışıklıklarının olması muhtemeldir. Bu doğrultuda, İSG uzmanı olmak isteyen adayların tüm detaylar hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak isteyen üniversite mezunları eğitimlere katılmak zorundadır. Aşağıdaki bölüm ve fakülte mezunları İSG kursuna katılma hakkına sahiptir:

  • Mühendislik / Mimarlık Fakültesi mezunları

  • Fen - Edebiyat Fakültesi: Fizik, Kimya ve Biyoloji mezunları

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü mezunları

  • Teknik Öğretmenlik bölümleri.

 

İş Güvenliği Kursu Kaç Saatten Oluşur?

İş Güvenliği Kursu | BULUT AKADEMi

İş güvenliği kursu İzmir, İstanbul, Ankara başta olmak üzere birçok şehirde verilir. Eğitimlerin işleyişi online, yüz yüze ve staj şeklinde gerçekleşir. Buna göre:

  • 90 saat uzaktan

  • 90 saat yüz yüze

  • 40 saat staj şeklinde yapılır.

Toplamda 220 saat süren sürecin titizlikle takip edilmesi, devamsızlık hakkının aşılmaması şarttır. Aksi takdirde eğitim geçersiz sayılır. Bu noktada eğitimlerin işleyişi ile ilgili bir değişiklik olduğunu da belirtelim. 2020 yılında yaşanan pandemi İSG eğitimlerinin uzaktan yapılmasını sağlamıştır. Teorik (yüz yüze) gerçekleşen eğitimler yerine uzaktan şekilde yapılan eğitimler, Türkiye’nin her yerinden katılımın artmasını sağlar. İş güvenliği kursu uzaktan eğitim sürecinde de ders saatlerine uyum sağlanması şarttır. Aksi takdirde eğitim geçersiz sayılır. Eğitimlerin işleyişi ilerleyen süreçte Bakanlık gerekli gördüğü takdirde yeniden eski formata geçebilir. Bu durumda yeniden bilgi vereceğiz.


 

 

Mühendislik Mezunları İş Güvenliği Kursu Almalı mı?


Sıklıkla merak edilen konulardan bir tanesi de mühendislik mezunlarının da iş sağlığı ve güvenliği eğitimi almak zorunda olup olmadığıdır. Mühendislik mezunlarının da İSG uzmanı olabilmesi için eğitime katılması zorunludur. Sadece iş sağlığı ve güvenliği alanında yüksek lisans yapan mühendislik mezunları İSG eğitimi almak zorunda değildir. Mühendislik mezunları iş sağlığı ve güvenliği yüksek lisans eğitiminin ardından İSG- Katip’e belge yüklemelidir. Mühendislik mezunları İSG- Katip’e belge yüklenmediği takdirde ÖSYM tarafından yapılan sınava giriş hakkını kaybeder. Daha önce iş güvenliği kursu alan kişilerin belge yüklemesine gerek yoktur. Bahsedilen kişilerin belgesini eğitim kurumu yükler.

 

İş Güvenliği Sertifika Sınavı Kaç Sorudan Oluşur?


İSG sınavı yılda 2 ya da 3 defa gerçekleşir. Sınavlarda 50 soru sorulur. İSG uzmanı olmak isteyen kişilerin 50 soru üzerinden en az 35 soruyu doğru yapması gerekir. Eğer uzman adayı sınava girmesine rağmen başarı elde edemediyse bir sonraki sınavlara girebilir. Katılımcılara tanınan sınav giriş hakkı sınırsızdır. Ayrıca uzman adayı, iş sağlığı ve güvenliği sınavına girmek suretiyle ücret ödemesi yaptıysa fakat sınava girmediyse ücret iadesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Son olarak iş güvenliği kursu fiyatları hakkında bilgi verelim. İş güvenliği kurs ücretleri her sene belirli hususlar doğrultusunda değişiklik gösterir. Fiyatların farklı olmasında; eğitim kadrosu ve kurumun verdiği kaynaklar büyük bir etkendir. Eğitim kurumunun başarı oranını değerlendirerek kayıt olmanız önerilir.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Commentaires


bottom of page