top of page

İş Güvenliği Eğitimi Ne Kadar Sürüyor?


İş Güvenliği Eğitimi Ne Kadar Sürüyor? BULUT AKADEMİ
İş Güvenliği Eğitimi Ne Kadar Sürüyor?

Avrupa Birliği Uyum Yasaları ve akabinde değiştirilen yasa ve yönetmeliklere istinaden gerek kamu kuruluşları gerekse de özel işletmelerde zorunlu hale getirilen iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri artık çalışma hayatının ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Konuyla ilgilenenler bu eğitimlerin ne kadar sürdüğünü merak ediyorlar. İş güvenliği uzmanı olabilmek için isg kursu almak, bu eğitimleri başarıyla geçmek ve sonrasında ÖSYM tarafından yapılan isg sınavı 70 puan almak kaydıyla iş sağlığı ve güvenliği sertifikası sahibi olmak gereklidir. İSG uzmanı olmak isteyenlerin yanında bir de çalışanlara verilen isg eğitimleri var. Çalışanlara verilen eğitimlerin ise 3 yılda bir yenilenmesi gerekiyor.


 

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Süreleri


İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Süreleri Nelerdir? Bulut Akademi
İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Süreleri

İSG uzmanı olabilmek için belirli bir saat eğitimden geçmek ve sınav sonucunda başarılı olarak iş güvenliği sertifikası almak gerekli. Toplamda 220 saat eğitim alan iş güvenliği uzmanı adayları bunun 180 saatini teorik 40 saatini ise uygulama eğitimi olarak görüyorlar. Belirtmiş olduğumuz süreler minimum süreler olup Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından iş sağlığı güvenliği eğitimlerinin verilmesi için yetkilendirilen eğitim kurumları bu süreleri isterlerse artırabilirler. Yetkili eğitim kurumlarından biri olarak yıllardır isg kursu veren Bulut Akademi geçen sürede iş sağlığı ve güvenliği sertifikası almaya hak kazanan yüzlerce İSG uzmanı yetiştirmiştir.


180 saat olan teorik eğitimler ile öğrencilere hem bir temel hem de bir bilinç kazandırılmaktadır. Teorik eğitimler aynı zamanda uygulamalı eğitimler için bir altyapı sağlamaktadır. Günde 6 saat olarak planlanan bir ders programını düşündüğümüzde 30 günde 180 saat olan teorik eğitimler tamamlanabilmektedir. Teorik eğitimlerin ardından 40 saat sürecek olan uygulama eğitimleri gelmektedir. Uygulama eğitimleri sahada gerçekleştirilen eğitimlerdir. Bu eğitim ile öğrenciler sahada başlarına gelebilecek olayları yerinde gözlemlemekte ve isg sertifikası için güzel bir tecrübe elde etmektedirler. Uygulama eğitimlerini de başarıyla bitiren uzman adayları için artık isg sınavı süreci bulunur.



 

İş Sağlığı ve Güvenliği | Uzaktan Eğitim Modeli

İş Sağlığı ve Güvenliği | Uzaktan Eğitim Modeli Bulut Akademi
İş Sağlığı ve Güvenliği | Uzaktan Eğitim Modeli

Özellikle pandemi dönemiyle birlikte daha sık konuşmaya başladığımız uzaktan eğitim modeli iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinde de kullanılmaktadır. İSG sertifikası için teorik eğitimler uzaktan eğitim yoluyla verilebilmektedir. Yüz yüze verilecek olan eğitimler öncesinde Türkiye'nin değişik yerlerinde bulunan öğrencilerin teorik eğitimleri uzaktan verilmekte daha sonra yüz yüze eğitimlere geçilmektedir.


İş sağlığı güvenliği eğitimleri eğitim kurumlarının kendi başına belirlediği bir durum değildir. Bulut Akademi ve diğer eğitim kurumlarının hepsi Çalışma Bakanlığı'na bağlıdır. İş sağlığı güvenliği eğitimlerine katılan uzman adaylarının iş güvenliği sertifikası eğitim programları Çalışma Bakanlığı'nca belirlenir. Modül modül olarak oluşturulan eğitim programlarının hepsinden başarılı olarak sınavda 70 puan alıp İSG uzmanı olabilirsiniz.


 

Kimler İSG Eğitimi Verebilir?

Kimler İSG Eğitimi Verebilir? Bulut Akademi
Kimler İSG Eğitimi Verebilir?

İSG eğitimlerinin yanında bu eğitimi kimlerin verebileceği de önemli bir konudur. Temel İSG eğitimlerinde model olarak sunum tekniği kullanılmaktadır. Tüm çalışanların anlayacağı şekilde düzenlenen eğitimler video ve resim gibi görsellerle zenginleştirilmektedir. Bu eğitimleri vermeye yetkili kişiler ise şunlardır;


  • Sertifikalı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları

  • İşyerine bağlı olarak çalışan işyeri hekimleri

  • İşveren

  • Kamuda görevli kimseler

  • Kamu kuruluşlarınca kurulan eğitim vakıfları

  • Üniversiteler

  • Ortak güvenlik ve sağlık üniteleri

  • Kamu kurumu niteliğinde olan meslek kuruluşları

  • Bakanlıkça yetkilendirilen eğitim kurumları


 

Neden İSG Eğitimi?

Öncelikle yasalar gereği çalışma hayatının içinde olan herkes İSG eğitimi almakla yükümlüdür. Yasaları da bir kenara koyarsak güvenli ve sağlıklı bir çalışma hayatı için isg eğitimleri şarttır. Çalışanlar iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri sayesinde çalıştıkları ortamda bulunan olası risk ve tehlikelerin farkına varırlar. Ayrıca herhangi bir kaza veya meslek hastalığına yakalanılması durumunda kendi hak ve sorumluluklarının neler olduğunu öğrenirler. İş güvenliği eğitimlerinin nihai amacı çalışanların sağlığını korumak, kazaların ve meslek hastalıklarının önüne geçmek, güvenli bir üretim gerçekleştirmek ve bu sürecin devamını sağlamaktır.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 369 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comentários


bottom of page