top of page

İş Güvenliği Eğitimi | BULUT AKADEMi

Ülkemizde iş güvenliği eğitimlerine büyük önem verilir Bu doğrultuda işverenler İSG uzmanı çalıştırmakla yükümlüdür. Çalışma hayatını sağlıklı, güvenli ve düzenli hale getiren iş sağlığı ve güvenliği yasal bir zorunluluktur. Bu doğrultuda birçok detaya dikkat edilmesi ve İSG uzmanı çalıştırılması gerekir. İSG uzmanlığı ülkemizde en çok önem kazanan meslek dalları arasında yer alır. İSG uzmanı olabilmek için ise iş güvenliği eğitimi almak gerekir. İSG eğitimi C, B ve A sınıfı uzmanlık sınıfları için alınması gereken zorunlu bir süreçtir.

 

İş Güvenliği Nedir?

İş Güvenliği Eğitimi | BULUT AKADEMi

İş güvenliği çalışma ortamını yasal yükümlülükler doğrultusunda düzenli hale getirir. Bu doğrultuda çalışanların sağlığını korumayı, meslek hastalıklarının önüne geçmeyi, iş kazalarını engellemeyi ve güvenli üretimi sürekli hale getirmeyi hedef edinir. Çalışma ortamının güvenli hale gelebilmesi için çalışanlara iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilmesi gerekir. Çalışanlara verilen eğitimlerden sorumlu olan kişilerden bir tanesi de İSG uzmanıdır. İSG uzmanı olmak isteyen kişiler de belirli bir süre eğitim sürecine tabi tutulur. Uzman olabilmek için iş güvenliği eğitimi veren kurumlar tarafından yapılan kurs sürecine katılmak gerekir. C sınıfı iş güvenliği eğitimi Ankara, İstanbul, Bursa, Konya ve Antalya olmak üzere birçok şehirde verilir.

 

Kimler İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Olabilir?


İş güvenliği eğitimi C sınıfı, B sınıfı ve A sınıfı olmak üzere 3 kategoride verilir. Mesleğe yeni başlayan kişiler genellikle C sınıfı sertifika ile az tehlikeli sınıfta görev alır. C sınıfı iş güvenliği eğitimi Bakanlık tarafından yetkilendirilen kurumlarda verilir. Eğitimlere katılabilecek bölümler şunlardır:

  • Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bölümleri

  • Fen ve Edebiyat Fakültesi; Fizik, Kimya ve Biyoloji Bölümleri

  • Teknik Personellik Bölümleri

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü.

Bu noktada İş güvenliği eğitimi kaç saat olmalı?sorusuna cevap vermek istiyoruz. İSG eğitimleri 220 saatlik bir süreçtir. Eğitimlerin 40 saati staj, 90 saati uzaktan eğitim, 90 saati ise teorik eğitim şeklinde yapılır. Online gerçekleşen iş güvenliği eğitimi Ankara, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehrinde verilir. Özellikle eğitimlerin son yıllarda online olarak gerçekleşmesi eğitimlere katılım sağlamayı daha kolay hale getirir.

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Kapsamı Nedir?


İş güvenliği eğitim başlıkları oldukça kapsamlıdır. Uzman adayının hem sınav hayatına hem de çalışma hayatına hazırlanması temel hedefler arasında yer alır. Uzmanlık eğitimlerine katılan kişiler mevzuat konularına hakim olmalıdır. Bir iş güvenliği uzmanı mevzuat hükümlerini öğrenerek mesleğini icra ederken yasal yükümlülükleri yerine getirmelidir. İş güvenliği uzmanlarının hakim olması gereken önemli konulardan bir tanesi de teknik konulardır. Özellikle sınav sürecinde önemli olan teknik konular sınavın önemli bir kısmını oluşturur. Bunların yanı sıra katılımcılara hukuk ve sağlık başta olmak üzere çeşitli eğitim başlıklarından dersler verilir.

 

İş Güvenliği Eğitimi Ücreti Ne Kadardır?


İş sağlığı ve güvenliği eğitimlerine katılmak uzman olmak isteyen kişiler için zorunludur. Aynı zamanda C sınıfından B sınıfına, B sınıfından da A sınıfına geçiş yapmak için yetkili eğitim kurumlarının açmış olduğu kursa katılmak gerekir. C sınıfı iş güvenliği eğitimi ücreti her sene değişiklik gösterir. Eğitim fiyatlarının değişiklik göstermesinin en önemli nedenleri arasında kurumun başarı oranı ve kurumun katılımcılara temin ettiği materyaller rol oynar. Bununla birlikte kurumun eğitmenleri de fiyatların değişiklik göstermesinin temel nedenleri arasında yer alır. İSG uzmanı olmak isteyen kişilerin doğru eğitim kurumuna kayıt olması gerekir. Bulut Akademi hayallerinize giden yolda en büyük yol arkadaşınızdır. Siz de kursa katılarak İSG uzmanı olma şansı elde edebilirsiniz.

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comments


bottom of page