top of page

Iğdır İSG Kursu | 2024

Iğdır İSG Kursu | 2024 İş Güvenliği Uzmanlığına Giden Yol


Iğdır İSG Kursu eğitim faaliyetlerimiz, 2024 yılında da devam etmektedir. Bu yazımızda, Iğdır İSG Kursu eğitimine kimlerin katılabileceğinden, kurs süresinden ve İş Güvenliği Uzmanlığı (İSG) Sınavı'ndan bahsedeceğiz. Eğer Iğdır'da ikamet ediyor ve belirtilen lisans/ön lisans bölümlerinden birinden mezunsanız, geleceğin mesleklerinden biri olan İş Güvenliği Uzmanı olma şansını kaçırmamalısınız.



Iğdır İSG Kursu Eğitimlerine Kimler Katılabilir?


6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) kanunu, İş Güvenliği Kursu Eğitimlerine katılabilecek kişileri belirlemektedir. Bu kapsamda, aşağıdaki Üniversite bölümlerinden mezun olanlar kursa katılabilir:


  • Mühendislik fakültesi bölümleri,

  • Mimarlık fakültesi bölümleri,

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü lisans/ön lisans programları,

  • Teknik personel yetiştiren bölümler,

  • Fen Edebiyat fakültesi; fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinden mezun olanlar.


Bu bölümlerden birinden mezun olduysanız, artık İş Güvenliği Kursu eğitim programımıza katılarak uzmanlık alanınızı genişletebilirsiniz.



Iğdır İSG Kursu Kaç Saattir?


Iğdır İSG Kursu eğitim programı toplamda 220 saat sürmektedir. Bu sürenin detayları şu şekildedir:


  • 90 saati Asenkron (offline),

  • 90 saati Yüz yüze (örgün),

  • 40 saati Uygulamalı (staj) Eğitim.


Online İSG Eğitimi'nde devamsızlık hakkı bulunmazken, yüz yüze eğitimlerde 6 saatlik devamsızlık hakkı verilmektedir. Yüz yüze eğitim süresi 15 gündür ve bu süre içinde adaylar devamsızlık hakkını aşmamalıdır.


İSG Sınavı Nedir?


Eğitimi başarıyla tamamlayan adaylar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ÖSYM işbirliği ile düzenlenen İSG sınavına girmeye hak kazanmaktadırlar. İSG sınavı, İş Sağlığı ve Güvenliği sınavından en az 70 puan almayı gerektirir. Sınavda toplam 50 soru bulunmakta olup, adaylar 35 soruya doğru cevap vermelidir. İSG sınavları yılda iki kez ÖSYM tarafından çeşitli illerde düzenlenmektedir.


Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları


Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ve Türkiye'nin İSG Kursu sloganı ile 14 yıldır binlerce kişiye İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, İşyeri Hekimliği Eğitimi ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi sunmaktadır.

Bu yazımız umarız Iğdır İSG Kursu hakkında size yeterince bilgi vermiştir. Ancak, konuyla ilgili ya da başka konularda aklınıza takılan sorularınız varsa, uzmanlarımız size yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaktır.

Siz de en uygun fiyat avantajlarından yararlanmak ve İSG Sertifikası hakkında daha fazla bilgi edinmek için hemen iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.



Comments


bottom of page