Elazığ İSG Kursu 2024 | İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Programı
Elazığ İSG Kursu, 2024'te devam eden eğitim faaliyetleriyle iş güvenliği alanında önemli bir adımı temsil ediyor. Bu yazıda, kimlerin bu kursa katılabileceği, sürenin detayları ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı hakkında detaylı bilgiler bulacaksınız. Elazığ ilinde ikamet ediyor ve ilgili lisans/ön lisans bölümlerinden birinden mezunsanız, geleceğin mesleklerinden biri olan İş Güvenliği Uzmanlarından biri olma şansını yakalayabilirsiniz.
Elazığ İSG Kursu'na Kimler Katılabilir?
6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na göre, İş Güvenliği Kursu'na katılabilmek için aşağıdaki üniversite bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir:
Mühendislik ve Mimarlık fakülteleri,
İş Sağlığı ve Güvenliği lisans/ön lisans programları,
Teknik eğitim veren bölümler,
Fen Edebiyat Fakültesi'nden Fizik, Kimya veya Biyoloji bölümleri.
İş Güvenliği Uzmanı olma yolunda bu bölümlerden birinden mezun olduysanız, Elazığ İSG Kursu'na katılabilir ve geniş iş imkanları sunan İş Sağlığı ve Güvenliği alanında başarı elde edebilirsiniz.
Elazığ İSG Kursu Eğitim Süresi
Elazığ İSG Kursu, toplamda 220 saatlik bir eğitimi kapsar:
81 saat asenkron (offline) eğitim
9 saat senkron (canlı) eğitim
90 saat yüz yüze (örgün) eğitim
40 saat uygulamalı (staj) eğitim
Online İSG Eğitimi sürecinde devamsızlık hakkı bulunmamakla birlikte, yüz yüze eğitimlerde 6 saatlik devamsızlık hakkı mevcuttur. Yüz yüze eğitim süresi genellikle 15 gündür ve bu süre içinde devamsızlık hakkını aşmamak önemlidir.
220 saatlik eğitim sürecinin ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ÖSYM işbirliğiyle yapılan İSG sınavına girmeye hak kazanırsınız. İş Güvenliği Uzmanı olabilmek için belirlenen bu süreçte, eğitimi almalı ve her yıl düzenlenen İSG sınavına katılmalısınız.
İSG Sınavı
İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimini başarıyla tamamlayan adaylar, İş Sağlığı ve Güvenliği sınavından minimum 70 puan alarak sertifika sahibi olabilirler. Sınavda 50 soru bulunmakta ve adayların en az 35 soruya doğru cevap vermesi gerekmektedir. ÖSYM tarafından yılda iki kez çeşitli illerde yapılan İSG sınavları, A, B ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı, İşyeri Hekimliği ve İşyeri Hemşireliği için düzenlenmektedir. A, B ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Konu Dağılımı şu şekildedir;
Genel İSG konuları (%15)
Mevzuat (%30)
Teknik (%40)
Hukuk (%5)
Sağlık (%10)
Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları
Kariyer Enstitüsü, “Türkiye’nin İSG Kursu” sloganıyla 14 yıldır İş Güvenliği Uzmanlığı, İşyeri Hekimliği ve İşyeri Hemşireliği eğitimlerini başarıyla sunmaktadır. Siz de uygun fiyatlar ve detaylı bilgi için iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Comments