top of page

Diğer Sağlık Personeli Eğitimine Kimler Katılabilir?


Diğer Sağlık Personeli Eğitimine Kimler Katılabilir?
Diğer Sağlık Personeli Eğitimine Kimler Katılabilir?

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde çıkartılan İşyeri Hekimleri ve Diğer Sağlık Personelinin Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkındaki Yönetmelik'te diğer sağlık personelinin tanımı yapılmış, görev ve sorumlulukları belirtilmiş, diğer sağlık personeli kimler olabilir ve diğer sağlık personeli belgesi nasıl alınır gibi konulara açıklık getirilmiştir. Buna göre; diğer sağlık personelleri iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinde çalıştırılmak üzere Bakanlık tarafından sertifikalandırılmış uzman personeli ifade eder. Diğer sağlık personeli belgesi nasıl alınır sorusuna yanıt verebilmemiz için yönetmeliğin ilgili bölümlerine bakmamız gerekiyor. Çalışma Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre diğer sağlık personeli sertifikası alabilmek için 90 saat süren eğitim programının tamamlanması gerekiyor. Bunun yanında yine yönetmeliğe göre eğitim sonrasında yapılacak olan sınavdan en az 60 puan alma zorunluluğu bulunuyor. Diğer sağlık personeli sertifikası almaya hak kazanan adaylar her türlü tehlike sınıfındaki işyerlerinde çalışabilir ayrıca OSGB'lerde kurucu eleman olarak görev yapabilirler.



 

DSP Eğitimlerine Kimler Katılabilir?



DSP Eğitimlerine Kimler Katılabilir?
DSP Eğitimlerine Kimler Katılabilir?

Yukarıda diğer sağlık personeli kimler olabilir konusunda eğitim ve sınav sürecinden bahsetmiştik. Söz konusu eğitim ve sınav süreçlerini detaylı bir şekilde açıklayalım. Bulut Akademi diğer sağlık personeli eğitim süreci Bakanlıktan onay alınmasını müteakip uzaktan eğitim ile başlamaktadır. Uzaktan eğitimin süresi 45 saattir. 45 saatlik uzaktan eğitim sürecinin ardından yine 45 saat sürecek olan örgün eğitimlerimiz başlamaktadır. Eğitimlerimiz tüm bölümlerinin alınması zorunlu olan ardışık eğitimlerdir. Yani bir bölümü tamamlamayan öğrenci diğer bölüme geçememektedir.


Eğitimin içeriğinde iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili mevzuatlar, genel hukuk ve iş hukuku, risk değerlendirme, iş kazaları, hijyen, ilkyardım, meslek hastalıkları, toksikoloji, sağlık kayıtlarının tutulması gibi konular yer almaktadır.


Diğer sağlık personeli eğitimine kimler katılabilir? Diğer sağlık personeli eğitimlerine katılabilmeniz için aşağıdaki bölümlerden mezun olmanız gerekmektedir.

  • Hemşirelik

  • Sağlık Memurluğu

  • Acil Tıp Teknikeri

  • Çevre Sağlığı Teknikeri

diplomasına sahip kişiler eğitimlere katılıp sınavdan başarılı oldukları takdirde diğer sağlık personeli sertifikası almaya hak kazanırlar.


 

Diğer Sağlık Personeli Eğitimi | Kayıt İçin Gerekli Belgeler



Diğer Sağlık Personeli Eğitimi | Kayıt İçin Gerekli Belgeler
Diğer Sağlık Personeli Eğitimi | Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Bulut Akademi diğer sağlık personeli eğitimlerine katılabilmek için aşağıdaki belgeleri tamamlayarak kurumumuza müracaat etmenizi rica ederiz.

  • Başvuru Dilekçesi ( Kurumumuz tarafından verilmektedir)

  • Nüfus Cüzdanınızın Fotokopisi

  • Diplomanızın Fotokopisi (Evlilik, boşanma veya benzeri nedenlerle ad-soyad değişikliği olanların Nüfus Müdürlüklerinden alacağı değişikliği gösterir belge)


 

Diğer sağlık personeli/İşyeri Hemşireliği Sınavları



Diğer sağlık personeli/İşyeri Hemşireliği Sınavları
Diğer sağlık personeli/İşyeri Hemşireliği Sınavları

Diğer sağlık personeli/İşyeri Hemşireliği sınavları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından görevlendirilen ÖSYM tarafından her yıl 2 dönem halinde yapılan sınavlardır. Sınavlar ÖSYM'nin her yıl açıkladığı sınav takviminde yer alır. Sınav tarihleri belli olduktan sonra eğitim danışmanlarımız sınav başvurusu ile ilgili sizi e-mail aracılığıyla bilgilendirmektedir. Diğer sağlık personeli sınav başvuru işlemleri kursiyer tarafından bizzat yapılacaktır. Katılımcıların sınavda başarılı sayılmaları için minimum 60 puan ve üzeri puan almaları gerekmektedir. Her bir katılımcının Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenen bir sertifika numarası bulunmakta olup sertifika ücretinin yatırılmasını müteakip bu numara İSG-Katip sisteminde aktive edilecektir. Sınavı kazanan katılımcılara basılı bir sertifika verilmemekte ve iş sözleşmeleri sertifika numarası üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilmektedir. Diğer sağlık personeli/İşyeri Hemşiresi sertifikası alanların her 5 yılda bir sertifikalarını yenilemeleri gerekiyor. Sertifika yenileme işlemlerinin nasıl yapılacağına dair kurumumuzdan bilgi alabilirsiniz. Sınavda en çok sağlık konularından soru bulunmakta olup bununla birlikte adayların sınavı kazanabilmeleri içi mevzuat, teknik ve hukuk konularında da bilgi sahibi olmalar gerekmektedir.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comentarios


bottom of page