top of page

Diğer Sağlık Personeli Belgesi Nasıl Alınır?


Diğer Sağlık Personeli Belgesi Nasıl Alınır?
Diğer Sağlık Personeli Belgesi Nasıl Alınır?

İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin yürütülmesi amacıyla iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimlerinin yanı sıra görevlendirilen bir başka grup da diğer sağlık personelleridir. Diğer sağlık personelinin iş güvenliği uygulamalarında büyük payı vardır. Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan ve diğer sağlık personeli olmak isteyen adaylar diğer sağlık personeli belgesi nasıl alınır konusunda bilgi almak istemektedir. Bu bağlamda biz de bu içeriğimizi diğer sağlık personellerine ayırdık. Diğer sağlık personellerini öncelikle bir nevi destek personeli olarak tanımlayabiliriz. Diğer sağlık personeli yani (DSP) işyerlerinde çalışan iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimlerinin görevlerine yardımcı olur. Özellikle dokümantasyon konusunda oldukça başarılıdırlar. Sağlık kayıtlarını tutar ve periyodik muayene tarihlerini takip ederler.



 

Kimler Diğer Sağlık Personeli (DSP) Olabilir?


Diğer sağlık personeli belgesi nasıl alınır konusunda adayların mezun oldukları okullar önemlidir. Diğer sağlık personeli olabilmek için belirtilen okullardan ön lisans veya lisans diplomasına sahip olmak gerekiyor. Peki nedir bu okullar? DSP olabilmek için üniversitelerin sağlık teknikerliği, acil tıp teknisyenliği ve sağlık memurluğu gibi bölümlerinden ön lisans veya hemşirelik bölümlerinden lisans diplomasına sahip olmak gerekiyor. Eğer siz de söz konusu bölümlerden mezunsanız Bulut Akademi diğer sağlık personeli eğitimlerine katılarak mesleğe ilk adımınızı atabilirsiniz.


Kimler Diğer Sağlık Personeli Olabilir?
Kimler Diğer Sağlık Personeli Olabilir?

Bulut Akademi DSP eğitimlerini başarıyla tamamlayan adaylar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açmış olduğu sınava katılmakta ve 100 puan üzerinden minimum 60 puan alan adaylar diğer sağlık personeli belgesi almaya hak kazanmaktadırlar. İstenilen niteliklere sahip bir DSP olmak istiyorsanız eğitimlerde devamsızlık yapmamalı ve uzman eğitmenlerimizi dikkatli bir şekilde dinlemelisiniz. Bunun sizi ileriki meslek hayatınızda başarıya götüreceğini unutmamalısınız.


Diğer sağlık personeli işyerlerinde uygulanan İSG hizmetlerinin eksiksiz bir şekilde yürütülebilmesi için mutlaka olması gereken bir meslek grubudur. DSP'ler iş güvenliği uzmanları ve işyeri hekimleri ile birlikte ortak bir amaç için mücadele ederler.


 

Diğer Sağlık Personeli Belgesi Eğitimleri


Diğer Sağlık Personeli Belgesi Eğitimleri
Diğer Sağlık Personeli Belgesi Eğitimleri

Diğer sağlık personeli olabilmek için Bulut Akademi vb. eğitim kurumlarında içeriği Bakanlıkça belirlenen DSP eğitim programını tamamlamak gerekiyor. Toplamda 90 saat süren eğitimin tamamı teorik eğitim şeklindedir. Teorik eğitimlerin 45 saati yüz yüze 45 saati de uzaktan eğitim şeklinde gerçekleştirilmektedir. DSP eğitimlerinde devam zorunludur. Devamsızlık yapan kişilerin eğitim ile ilişiği kesilir. DSP eğitimlerimize katılacak olan kursiyerlerin eğitimleri akademik bir kadro tarafından verilecektir. Sertifika almak için zorunlu olan DSP sınavına katılabilmek için Diğer sağlık personeli eğitimine mutlaka katılmanız gerekmektedir. Eğitime katılmayan isteklilerin sınava katılma hakkı bulunmamaktadır. Diğer sağlık personeli belgesi nasıl alınır konusunda araştırma yapan adaylar aynı zamanda eğitimlerde hangi konuların verildiğini de merak etmektedir. aşağıda DSP eğitimlerinde akademik kadromuz tarafından verilen DSP eğitim konu başlıklarını bulabilirsiniz. Hepinize şimdiden başarılar diliyoruz.

  1. Kursiyerlerle tanışma, programın tanıtılması ve ön test uygulaması,

  2. Ülkemizde ve dünyada iş sağlığı ve güvenliğinin tarihçesi

  3. İş sağlığı ve güvenliği kültürü

  4. Temel hukuk

  5. İş hukuku

  6. İş sağlığı ve güvenliği kanunları

  7. İşyeri tehlike sınıfları hakkında bilgilendirme

  8. İSG-Katip

  9. İşyerlerinde uygulanan sağlık gözetimleri

  10. Risk değerlendirme çalışmaları

  11. Fiziksel, kimyasal ve biyolojik riskler

  12. Ergonomi

  13. Hijyen

  14. Çalışma sahalarının gözetimi

  15. İSG yönetim sistemleri

  16. Kişiye ve ortama yönelik korunma yöntemleri

  17. İş kazaları

  18. İlkyardım

  19. Toksikoloji

  20. Meslek hastalıkları

  21. İşyerlerinde özel durumu olan çalışanlar

  22. İşyerinde verilecek olan sağlık eğitimleri

  23. Araştırma yöntemleri

  24. Sağlık kayıtlarının tutulması

  25. İş Etiği

  26. Deneme sınavı


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comments


bottom of page