C sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak istiyorsanız Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında İSG kursu almanız gerekmektedir. Kursun sonunda ÖSYM tarafından yapılan sınavda başarılı olan adaylar C sınıfı isg uzmanı sertifikası almaya hak kazanırlar. Bugünkü yazımızda C sınıfı uzman olmak için düzenlenen İSG kursları hakkında bilgiler vereceğiz.
İSG Kursları Nerelerde Veriliyor?
Günümüzün en popüler mesleklerinden biri olan iş sağlığı ve güvenliği uzmanı yetiştirmek için Türkiye'nin pek çok yerinde İSG kursları açılmıştır. Bulunduğunuz yerdeki İSG kurslarına müracaat ederek C sınıfı iş güvenliği uzmanı olmak için ilk adımınızı atabilirsiniz. Söz konusu İSG kurslarından bir tanesi de kurumumuz Bulut Akademi'dir. Yılların verdiği tecrübe ve bilgi birikimi ile bugüne kadar yüzlerce iş sağlığı güvenliği uzmanı yetiştirdik. Siz de hedeflerinize ulaşmak istiyorsanız Türkiye'nin en çok referans gösterilen Bulut Akademi eğitim kurumlarını tercih ediniz.
Her ne kadar Türkiye'nin birçok yerinde İSG uzmanlık kursları varsa da bulunduğu yerde İSG kursu olmayan adaylar eğitimlerini online olarak gerçekleştirebilmektedir. İSG kursları devam zorunluluğu olan bir eğitimdir. Ancak tüm dünyayı saran pandemi iş akış koşullarını değiştirdiği gibi İSG kurslarında da bazı değişikliklerin yapılmasına sebep olmuştur. 2020 yılına kadar bazı dersler için devam zorunluluğu aranırken 2020 yılı itibari ile pandemi koşulları sebebiyle tüm dersler online olarak takip edilebilmektedir. Hal böyle olduğundan Türkiye'nin neresinde olursanız olun online eğitimlerimize katılarak C sınıfı iş güvenliği sertifikası alabilirsiniz.
İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu | Kaç Saat?
C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği sertifikası almak isteyen adaylar toplam 220 saat süren bir eğitimden geçmek zorundadır. 220 saat uzmanlık eğitim sürecinin 90 saati uzaktan eğitimdir. Eğer bir bilgisayarınız ve internet bağlantınız varsa uzaktan eğitimleri kolaylıkla takip edebilirsiniz. Kursun diğer 90 saatlik bölümü nü yüz yüze eğitimler oluşturur. Yüz yüze verilen eğitimlerde devamsızlık sınırını aşmamanız gerekir. 6 gün olan devamsızlık hakkınızı aşarsanız eğitiminiz iptal edilir. İSG sertifikası kurslarının kalan 40 saati ise staj eğitiminden oluşmaktadır. Staj eğitiminde sahada öğrendiklerinizi tatbik etme fırsatı bulursunuz.
İş sağlığı ve güvenliği sertifikası alarak uzman olmak isteyen bazı adaylar kursa gitmek zorunda mıyım gibi sorular sormaktadır. Evet, şayet iş güvenliği uzmanı olmak istiyorsanız bu kurslara katılmak zorundasınız. İş güvenliği uzmanı kurslarına katılmayanların C sınıfı uzmanlık sınavına katılma hakkı bulunmuyor. Bunun yanında yalnızca C sınıfı iş güvenliği sertifikası almak için değil aynı zamanda B sınıfından A sınıfına veya C sınıfından B sınıfına geçişlerde de eğitim alma mecburiyetiniz bulunuyor.
İSG Kurslarına Herkes Katılabilir mi?
Çoğu kimse İSG sertifikası kurslarına katılabilmek için hangi şartların istendiği ile ilgili tarafımıza sorular sormakta. Biz de bu başlığımız altında merak edilen bu sorunun yanıtını vermek istedik. Öncelikle şu hususu belirtelim. İş güvenliği uzmanı olmak için üniversitelerin belirli bölümlerinden mezun olmanız gerekiyor. Peki nedir bu bölümler diye soracak olursanız aşağıda belirttik.
Mühendislik Fakültesi
Mimarlık Fakültesi
Fizik, Kimya, Biyoloji Bölümleri
İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü
Teknik Öğretmenler
İş güvenliği uzmanı olabilmek için öncelikle eğitiminizin yukarıdaki bölümlerden birinde yapılmış olması gerekiyor. Bu bölümlerden mezunsanız C sınıfı iş güvenliği mezunu olabilmek için eğitimlerimize katılabilirsiniz. İSG kursu fiyatları yine bizlere en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. Fiyatlar konusunda net bir şey söylemek zor. Kurs fiyatları her sene o yılın şartlarına göre yeniden revize ediliyor. Bizimle irtibata geçerseniz İSG kursu fiyatları konusunda sizleri daha iyi aydınlatabiliriz.
Eğitim sürecinin ardından adayları İSG sınavı beklemektedir. İSG sınavları her yıl 2 defa ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Sınavda başarılı olmak için minimum 70 puan almak gerekiyor. 70 puan alabilmek için toplam 50 sorudan 35 tanesini yapmanız gerekiyor. Her işte olduğu gibi İSG sınavında başarılı olmak için tüm konulara hakim olmanız gerekiyor. Konulara hakim olmak için ise disiplinli bir şekilde çalışmak ve eğitim alacağınız kurumu iyi seçmek gerekli.
Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;
12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,
81 İlde, binlerce referans ile
Gururla eğitimlerine devam eden
Kariyer Enstitüsü A.Ş. İştirakidir.
Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,
Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)
+90 532 238 12 50
+90 532 359 12 50
+90 532 720 68 32
İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06
Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14
Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58
Comments