top of page

Bulut Akademi Şikayet Var mı?

Kurumumuz hakkında "şikayet var mı?" "güvenilir mi?" sorusuna cevap aradığınıza göre, önce bizi tanımaya hakkınız var elbette :)

2009 yılında mesleki eğitim hizmetleri sunmak üzere, 1.250 m2 kapalı alanda, 20 derslik ve 500 kişilik kapasite ile T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Özel Öğretim Kurumu ruhsatı alarak Eğitim Hayatına başladık.

Bulut Akademi Şikayet Var mı? Bulut Akademi Güvenilir mi? Öğrencileri Bulut Akademi'den memnun mu?

2012 yılında mevcut eğitim faaliyetlerimizin yanı sıra, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çerçevesinde "Yetkili İSG Eğitim Kurumu" şartlarını sağlayarak, bugünkü ünvanı ile TC. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı' ndan Türkiye’de ilk Yetkili İSG Eğitim Kurumu ruhsatı alan firmaları arasına girdik.







Geçtiğimiz her yıl yüzlerce bireyin yeni mesleğine giden yolda onlara destek olduk.

Geriye dönüp baktığımızda 7.869 öğrencimizin bizi tercih ettiğini görmek, bizi gururlandırıyor.

İşimizi her zaman sevgiyle ve dikkatle yapmaya çalıştık; takdiri her zaman öğrencimize bıraktık.

2020 yılında Bulut Akademi'yi tercih ederek yeni kayıt olan öğrencilerimizin %72'sinin, bize eski bir öğrencimizin referansı ile gelmesi, doğru yolda olduğumuzun en büyük göstergesi :)

Heraklitos'un da değindiği gibi, Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Biz de bu anlayışla kendimizi sürekli geliştirmeye çalışıyoruz. Pandemi süreci başlamadan iki yıl önce, kendi Uzaktan Eğitim Sistemimizi hazırlamış ve kullanıyor idik. Ayrıca Kuzey İrlanda'da bulunan Stamford Quality International Kalite Derecelendirme Kuruluşunun Türkiye Temsilciliğini de 2020 yılında aldık.


Gençlerimizin kariyerine artı katma ideali ile çıktığımız bu yolda, tanıtım süreci ile başlayan ve bireyin aldığı eğitimler - sertifikalar vesilesi ile Ülkemize sosyal ve ekonomik fayda sağlayacağı aşamaya kadar, her öğrencimizin özel olduğu inancını tüm ekip arkadaşlarımıza aşıladık. Neticesinde %51 Eğitim Kurumu - %49 Ticari İşletme olduğumuzu, 81 ilden eğitim verme fırsatı bulduğumuz binlerce öğrencimize hissettirdik. T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, T.C. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Eğitim Kurumlarımıza verilen yetkileri, gençlerimizin geleceğine ışık tutan birer vesile haline getirdik.


2020 yılı itibariyle de Kariyer Enstitüsü A.Ş. çatısı altına girdik.

 

Gelelim asıl mevzuya :)


Bulut Akademi Şikayet Memnuniyet Oranları


Literatüre göre, hizmet sektöründe genel kabul görmüş memnuniyet oranı %82'dir. Yani 5000 kişiye hizmet verdi iseniz ve bunlardan 4100 kişiyi memnun edebildi ise başarılı sayılırsınız.


Oysa, Bulut Akademi Eğitim Kurumları olarak, telefonla ve web üzerinden yaptığımız anket sonuçlarına göre son beş yılda bizim öğrenci memnuniyet oranımız %99,7'dir.

%100 memnun edemediğimiz Binde Üç öğrencimizin de, memnun olmadığı konular, yasal çerçevede esneklik gösteremeyeceğimiz konulardan oluşmaktadır.

 

Örnek vermek gerekir ise, 2019 yılında C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Temel Eğitim programımıza kayıt olan bir öğrencimiz, kendisine devam konusunda yardımcı olacağımızı beyan ettiğimizi ve buna rağmen hak kaybına uğradığını şikayet olarak dile getirmiştir;


Gerçekteki durum ise; yüz yüze eğitim takvimi kendisine tebliğ edilmiş olan öğrencimizin, ilk denetimde derslere katılmadığı ve eğitim programından devamsızlık dolayısıyla kaydının silindiği, akabinde tarafımızdan Öğrenci Memnuniyeti amacıyla iki kez daha ücretsiz olarak C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı Temel Eğitim Programına dahil edilmesi ve ücretsiz olarak eklendiği eğitim programlarında da eğitim tarihleri ile denetim olduğu kendisine haber verilmesine rağmen hiç bir şekilde derslere katılmaması sonucunda hak kaybına uğraması söz konusu olmuştur.

Bulut Akademi İSG Eğitim Kurumları, ilgili dönemde de T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı bir Yetkilendirilmiş Eğitim Kurumu olması hasebiyle ilgili kanun ve yönetmeliklere uygun hareket etmek zorundadır.


29.12.2012 tarihinde 28512 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk Ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik"

Madde 23 - Eğitim Programı başlığının 5.nci bendinde

  • Adaylar, teorik eğitimde mazeretli veya mazeretsiz en fazla altı ders saati devamsızlık hakkına sahiptir. Ancak uygulamalı eğitimin tamamına katılım zorunludur. Katılım zorunluluğuna aykırılığın tespiti halinde kişi hakkında belge düzenlenmiş olsa dahi 32 nci maddenin ikinci fıkrası hükümleri gereğince belgeleri iptal edilir.

ifadesi yer almaktadır. Buna rağmen iki kez daha ücretsiz eğitime dahil edilen öğrencimiz, konuyu Tüketici Hakem Heyetine taşımıştır.


Biz de, THH'ne sunduğumuz yazıda,
  • Öğrencimize ilgili mevzuata uygun şekilde eğitim tarihlerini tebliğ ettiğimizi,

  • Verdiğimiz eğitimin, yukarıda değindiğimiz yasal çerçevede sunulduğunu,

  • İyi niyet / öğrenci memnuniyeti amacıyla, ilave iki kez daha, her hangi bir ücret talep etmeden İSG-Katip sistemi üzerinden öğrencimizi eğitime dahil ettiğimizi bildirdik.

Ve sonuç olarak, Tüketici Hakem Heyeti, şikayet ile ilgili olarak görevsizlik kararı almıştır.


Ayrıca, öğrencimiz olamayan kişiler eliyle, kötü niyetli bir kurum tarafından yazıldığı tespit edilen iki adet değerlendirme de, T.C. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kararı ile kaldırılmış ve İlgili kişilere 5237 Sayılı Türk Ceza Kanununun “Bilişim Alanında İşlenen Suçlar” çerçevesinde ceza uygulanmıştır.


Biz Bulut Akademi ailesi olarak, her zaman en iyi bildiğimiz iş olan "Eğitim Kurumu" işletmeciliğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. İşimiz yaparken hatalarımız olur ise bunlardan ders çıkarıp daha iyisini yapmaya devam edeceğiz.


Bu çerçevede

 
Velhasılı kelam; Siz de
  • Eğitim alacağım kurum, yasalara ve etik kaidelere uygun hareket etsin,

  • Her aradığımda, beni ismimle karşılayıp birebir ilgi göstersin,

  • Aradan yıllar geçse de ulaşabileceğim bir yapıda olsun,

  • Beni en baştan, doğru ve tarafsız şekilde bilgilendirsin,

  • Eğitimim bitse de sorularıma cevap versin,

  • Tek derdi benim paramı almak olmasın,

Diyorsanız, Doğru Yerdesiniz...
 

Yazdıklarımızla birlikte, hakkımızda daha fazla bilgi sahibi olmak ve Bizi daha yakından tanımak için, istediğiniz zaman bir kahvemizi içmeye gelebilir yada telefonla ulaşabilirsiniz :)


Saygılarımızla.



  • Bulut Akademi Eğitim Kurumları Genel Müdürü

  • Akredite Eğitmen

  • Akademisyen

  • Hukuk Bilirkişisi

 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

ความคิดเห็น


bottom of page