top of page

Batman İSG Kursu | 2024

2024 Batman İSG Kursu Hakkında Detaylı Bilgi


Batman İSG Kursu eğitim faaliyetlerimiz, 2024 yılında da tüm hızıyla devam ediyor. Bu makalemizde, Batman İSG Kursu eğitimine kimlerin katılabileceği, eğitim süresi, İSG sınavı ve daha fazlası hakkında detaylı bilgiler bulacaksınız. Eğer Batman ilinde ikamet ediyor ve belirtilen lisans/ön lisans bölümlerinden birinden mezunsanız, geleceğin meslekleri arasında gösterilen İş Güvenliği Uzmanlarından biri olabilirsiniz.



Batman İSG Kursu Eğitimlerine Kimler Katılabilir?


6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) kanunu çerçevesinde İş Güvenliği Kursu Eğitimlerine katılabilmek için aşağıdaki Üniversite bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir:


  • Mühendislik fakültesi bölümleri,

  • Mimarlık fakültesi bölümleri,

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü lisans/ön lisans programları,

  • Teknik personel yetiştiren bölümler,

  • Fen Edebiyat fakültesi; fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinden mezun olmanız gerekmektedir.


İş Güvenliği Uzmanı olmak istiyorsanız, yukarıdaki bölümlerden birinden mezun olduktan sonra Batman İSG Kursu eğitim programına katılabilir ve İş Sağlığı ve Güvenliği alanında geniş iş imkanlarına sahip olabilirsiniz.



Batman İSG Kursu Kaç Saattir?


Batman İSG Kursu eğitim programı toplamda 220 saat sürmektedir. Bu süre içinde adaylar, 90 saat Asenkron (offline) Eğitim, 90 saat Yüz yüze (örgün) Eğitim ve 40 saat Uygulamalı (staj) Eğitimi alacaklardır. Yüz yüze eğitim süresi 15 gün olarak belirlenmiş olup, adaylara 6 saatlik devamsızlık hakkı tanınmıştır.

Eğitim sonunda, adaylar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve ÖSYM işbirliği ile gerçekleştirilen İSG sınavına girecek ve başarıyla tamamlayarak İş Güvenliği Uzmanı Sertifikası sahibi olacaklardır.


İSG Sınavı Nedir?


İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimini tamamlayan kişiler, İş Sağlığı ve Güvenliği sınavından 100 üzerinden minimum 70 puan almalıdır. Sınavda 50 soru sorulmakta ve adayların en az 35 soruya doğru cevap vermesi gerekmektedir. Sınavlar her yıl iki defa ÖSYM tarafından çeşitli illerde düzenlenmektedir.

Sınav süresi 75 dakika olup, test grupları A, B ve C sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı, İşyeri Hekimliği ve İşyeri Hemşireliği olarak belirlenmiştir.


Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları


Kariyer Enstitüsü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi veren bir kurumdur. "Türkiye’nin İSG Kursu" sloganıyla 14 yıldır binlerce kişiye İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, İşyeri Hekimliği Eğitimi ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi sunmaktadır.

İSG Sertifikası hakkında daha fazla bilgi almak ve uygun fiyat avantajlarından yararlanmak için İletişim Sayfamızı Ziyaret Edin.



Comments


bottom of page