top of page

Antalya İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu | BULUT AKADEMİ


Antalya İş Güvenliği Kursu | Bulut Akademi™

İşyerinde sağlık ve güvenliği ortaya konabilmesi son derece önemlidir. Çalışanların sağlığının korunması, meslek hastalıklarının önüne geçilmesi ve güvenli çalışma ortamının sağlanabilmesi için iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarına ihtiyaç duyulur. İSG uzmanlığı her geçen gün daha fazla önemi artan bir meslek dalıdır. Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliğine verilen önem mesleğin ilgi çekici olmasını sağlayan faktörler arasında yer alır. İSG uzmanı olabilmek için üniversite eğitiminin ardından Bakanlıkça yetkilendirilen eğitim kurumlarının yaptığı kursa katılmak gerekir. Kurs; Antalya, İstanbul, İzmir, Konya başta olmak üzere birçok şehirde verilir. Bu yazımızda Antalya iş sağlığı ve güvenliği kursu hakkında bilgi vereceğiz.

 

Antalya İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimine Kimler Katılabilir?


İlk olarak iş sağlığı ve güvenliği sertifikası nasıl alınır sorusuna cevap vermek istiyoruz. İSG sertifikası alan kişiler uzman olarak işe başlayabilir. İş sağlığı ve güvenliği uzmanı olabilmek için mühendislik, mimarlık ve fen edebiyat fakültesi mezunu olmak gerekir. Bu fakültelerin yanı sıra teknik personeller ve iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunları da uzman olma hakkına sahiptir.

Üniversite eğitiminin ardından iş güvenliği uzmanlığı eğitimi almak gerekir. Uzmanlık eğitimi Türkiye’nin birçok yerinde verilir. Eğitim sürecinin ardından İSG sınavına girmek ve başarılı olmak gerekir. İş sağlığı ve güvenliği sınavı ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yapılır. Sınavda 50 soru sorulur. 50 soru üzerinden 35 ve üzeri soruyu doğru yapan kişiler uzman olma hakkı elde eder.

 

Antalya İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Kaç Saatten Oluşur?


Antalya İSG kursu 220 saatten oluşur. Eğitimler 90 + 90 + 40 saat şeklinde verilir. Teorik, uzaktan ve staj şeklinde gerçekleşen eğitimlere düzenli olarak katılım sağlamak gerekir. Eğitimlere devamsızlık yapan kişiler yeniden kursa katılana kadar sınava girme hakkını kaybeder. Antalya iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri son yıllarda yaşanan pandemi nedeniyle tamamen online şekle geldi. Online yapılan eğitimler sayesinde Türkiye’nin her yerinden katılma şansı ortaya çıkar. Geçtiğimiz yıllarda eğitimlere yüz yüze katılım zorunluluğu bulunurdu. Ancak yüz yüze gerçekleşen eğitimlere herkes katılamamaktaydı. Özellikle çalışan ya da bulunduğu şehirde uzmanlık eğitimi olmayan kişiler için bu durum son derece can sıkıcıydı. İlerleyen yıllarda eğitimler yeniden eski şekline dönebilir. Bu nedenle eğitimlere geç kalmadan kaydolmanız önerilir.

 

İSG Uzmanlık Sınıfları


İSG uzmanlık sınıfları ise C, B, A şeklindedir. C sınıfı az tehlikeli, B sınıfı hem tehlikeli hem de az tehlikeli, A sınıfı ise tüm tehlike sınıflarında görev alma hakkına sahiptir. Mesleğe yeni başlayan kişiler genellikle C sınıfı sertifika ile görev alır. C sınıfı belge ile 3 yıl görev alan, eğitimlere katılan ve sınavdan başarı elde eden kişiler B sınıfı uzmanlık sınıfına yükselebilir. Ayrıca, İSG alanında yüksek lisans yapan kişiler de B sınıfı ile göreve başlar. A sınıfı İSG uzmanı olabilmek için ise 4 yıl görev almak, eğitime katılmak ve sınavdan başarı elde etmek şartı aranır.

 

Antalya İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Ücreti


Antalya iş sağlığı ve güvenliği eğitim ücreti her sene farklı fiyat aralıklarına sahiptir. Eğitimlerin işleniş şekli ve kurumun verdiği materyaller fiyatlara etki eden faktörler arasında yer alır. Bulut Akademi uzaktan eğitim sürecinde başarı ortaya koyması ile adından söz ettirir. Bu sayede eğitim alan katılımcılar sınavda başarılı olma şansı elde eder. İş sağlığı ve güvenliği sınavından başarılı olabilmek için en az %50 oranında etkili olan eğitim kurumu, katılımcıları sadece sınav hayatına değil meslek hayatına da hazırlar. Bulut Akademi Antalya eğitimleri sayesinde hayallerinizdeki kariyer fırsatını yakalayabilirsiniz. İş sağlığı ve güvenliği iş ilanları konusunda da geniş fırsatlara sahiptir. Türkiye'nin birçok yerinde İSG uzmanlarına ihtiyaç duyulur.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comments


bottom of page