top of page

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? | 2024

2024 | A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur? Adım Adım İlerlemenin Yollarını


Merhaba, değerli okuyucularımız! Bugün sizlere A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olma yollarını aktaracağız. Aynı zamanda yazımızda A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nedir? A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Olma Şartları Nelerdir? ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Maaşı Ne Kadar? sorularına da cevaplar bulacaksınız.



A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nedir?


A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı, çok tehlikeli sınıfta bulunan işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği politikalarını yürüten kişidir. Çalışma ortamında işverenin ve çalışanın sağlığını olumsuz etkileyen hususları tespit ederek önlem alınması için çaba harcar.



A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Olma Şartları Nelerdir?


A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olmak isteyen kişilerin şu şartları yerine getirmesi gerekmektedir:


  • B sınıfı iş güvenliği uzmanı olarak en az 4 yıl görev yapmalı.

  • A sınıfı iş sağlığı ve güvenliği eğitimine katılarak İSG sınavını başarılı bir şekilde geçmelidir.


A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?


A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olma süreci şu adımları içermektedir:


  • B sınıfı iş güvenliği uzmanı sertifikasını alarak 4 yıl görev yapma.

  • 4 yıl eğitimin ardından ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavı başarılı bir şekilde geçme.


Mühendislik ve mimarlık fakültelerinden mezuniyet belgesi bulunan teknik elemanlar, iş güvenliği veya iş sağlığı ve güvenliği alanında doktora yapmış olanlar eğitim almadan A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı sertifikasını alabilirler. Ayrıca, iş sağlığı güvenliği alanında 10 yıl müfettiş yardımcılığı görevinde bulunan mühendis, mimar ve teknik elemanlar ile İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü'nde en az 10 yıl görev yapmış uzmanlar da direkt olarak sertifikayı alabilirler.


A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Maaşı Ne Kadar?


A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı, çalıştığı çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerinden dolayı aylık olarak daha yüksek bir ücret almaktadır. 2024 yılı itibariyle, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı maaşı 19.830 ila 53.520 arasında değişiklik göstermektedir. Bu ücret, kişinin çalışma süresi ve yabancı dil yeteneği gibi faktörlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.


Umarız, "A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?" sorusu ve diğer konular hakkındaki bilgilerimiz sizler için faydalı olmuştur. Sorularınız için canlı destek veya iletişim formumuzdan bize ulaşabilirsiniz.

Kariyer Enstitüsü İSG Eğitim Kurumları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş olup, Türkiye'nin İSG Kursu olarak 14 yıldır binlerce kişiye İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimi, İşyeri Hekimliği Eğitimi ve İşyeri Hemşireliği Eğitimi sunmaktadır. Detaylı bilgi ve uygun fiyatlar için iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.



Comments


bottom of page