top of page

2021 İSG Harç Bedelleri


2021 İSG Harç Bedelleri
2021 İSG Harç Bedelleri

İsg uzmanı olmak isteyen kişiler bu emellerine ulaşmak için önce eğitim görmeli ardından da sınava girmelidir. Sınavda başarılı olan adaylar sertifikalarını alarak iş güvenliği uzmanı olma hakkı edinir. İSG uzmanı olmak isteyen adaylar sınava katılabilmek için belirli bir ücret öderler. Sınav ücretleri ve isg uzmanlığı ile ilgili diğer bilgiler bugünkü yazımızın konusunu oluşturuyor.



 

Kimler İş Güvenliği Sınavına Katılabilir?
Kimler İş Güvenliği Sınavına Katılabilir?

İş sağlığı ve güvenliğinde işyerlerinin tehlike durumuna göre 3 sınıf bulunur. Bunlar C, B ve A sınıfı işyerleridir. İş sağlığı ve güvenliği sertifikası da bu 3 sınıfa göre belirlenmiştir. C sınıfı sertifika az tehlikeli işletmelerde, B sınıfı sertifika tehlikeli işyerlerinde, A sınıfı isg sertifikası ise çok tehlikeli işyerleri için düzenlenmiş sertifikalardır. İsg uzmanları almış oldukları sertifikaya göre yukarıda saymış olduğumuz işyerlerinde çalışabilirler. Son yıllarda mesleğe olan ilgi arttığından birçok kişi isg uzmanı olmak için hangi koşulları taşımak gerektiğini araştırmaktadır. Bizler de herkesin merak ettiği bu konuyu yazımıza dahil etmeyi uygun bulduk. Bu bağlamda öncelikle söyleyeceğimiz isg uzmanı olmak için üniversite mezunu olmak gerektiğidir. Yalnız burada bir açıklama yapma gereği duyuyoruz. Her üniversite mezununa iş güvenliği uzmanı olma hakkı verilmemiştir. Yalnızca belirli bazı bölümlerden mezun olan kişiler eğitimlere katılarak sınavda başarılı olmak kaydıyla iş güvenliği sertifikası alabilmektedir. O halde iş sağlığı güvenliği uzmanı olmak için hangi bölümlerden mezun olmak gerekiyor?

  • Mühendislik Fakülteleri

  • Mimarlık Fakülteleri

  • Teknik Personel Yetiştiren Bölümler

  • Fizik, Kimya, Biyoloji Bölümleri

  • İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü

Yukarıda sıralamış olduğumuz bölümler Bulut Akademi gibi yetkili bir eğitim kurumunda görecekleri isg kursu sonucunda sınava girerek iş güvenliği uzmanı olabilirler. İSG kursu yüz yüze ve online eğitimlerin yapıldığı bir kurstur. Ancak 2020 yılından bu yana pandemi sebebiyle tüm dersler online olarak gerçekleştirilmektedir. Eğitimde devam zorunluluğu bulunmaktadır. Adayların bu konuya dikkat etmeleri ve 6 gün olan devamsızlık süresini aşmamaları önemlidir.

 

İSG Sınavında Hangi Konulardan Sorumluyuz?


İSG Sınavında Hangi Konulardan Sorumluyuz?
İSG Sınavında Hangi Konulardan Sorumluyuz?

İş sağlığı ve güvenliği alanında kariyer yapmayı hedefleyen kişilerin kurumumuz Bulut Akademi gibi tecrübeli bir eğitim kurumuna kaydolmaları ve eğitim sürecini çok iyi değerlendirerek bu meslek dalıyla ilgili kendilerine aktarılan her türlü bilgiye hakim olmaları şarttır. İş güvenliği sertifikası almak için sınava girilmesi gerektiğine göre sınavda hangi konuların geldiği ve bunların dağılımlarını bilmek önemlidir. İSG sınavında genel, teknik, sağlık, mevzuat ve hukuk alanında sorular sorulmaktadır. Sınavda başarılı olmak için tüm bu konularda çok iyi bilgi sahibi olmanız gerekiyor. Bunu başarabilmek içinse eğitim süresince eğitmenlerinizi çok iyi dinlemeli ve hiçbir konuyu kaçırmamalısınız. Gelelim sınavda sorulan soruların konu dağılımlarına;

  • Genel Konular: % 15

  • Teknik Konular% 5

  • Sağlık Konuları:% 50

  • Mevzuat % 25

  • Hukuk % 5

 

İSG Sınavında Kaç Soru Var? | İSG Sınavı Ne Zaman?


İSG Sınavında Kaç Soru Var? | İSG Sınavı Ne Zaman?
İSG Sınavında Kaç Soru Var? | İSG Sınavı Ne Zaman?

İSG uzmanı olmak isteyen adayların Bakanlıkça yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında eğitimlerini aldıktan sonra ÖSYM tarafından düzenlenen sınava katılmaları gerekiyor. İsg sınavlarında 50 soru bulunmaktadır. Adayların başarılı olmaları için minimum 70 puan almaları gerekiyor. 70 puan ve üzeri alan adaylar iş sağlığı ve güvenliği sertifikası almaya hak kazanır. Sınavdan 70 puan alabilmeniz için ise 35 soruya doğru yanıt vermeniz gerekiyor. Görüldüğü üzere isg sınavı kolay bir sınav değildir. Sistemli çalışmayı gerektirir. 2021 yılı sınav takvimi ise şu şekilde belirlenmiştir.

  • İş Güvenliği Uzmanlığı, İşyeri Hekimliği: 1. Sınav: 9 Mayıs 2021, 2. Sınav: 12 Aralık 2021

 

İş Sağlığı ve Güvenliği Sınav Ücreti


İş Sağlığı ve Güvenliği Sınav Ücreti
İş Sağlığı ve Güvenliği Sınav Ücreti

İş sağlığı ve güvenliği sınavı ÖSYM tarafından yapılan bir sınavdır. Sınava girecek adaylar başvuru işlemlerini ÖSYM başvuru merkezlerinden veya https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM'nin mobil uygulamasından yapabiliyorlar. Sınava başvuru işlemleri esnasında adaylardan HES kodu istenmektedir. Bu yüzden başvuru işlemlerine başlamadan mutlaka HES kodunu edinmeniz gerekiyor. İSG sınavı için ÖSYM tarafından 2021 yılı için belirlenen ücret 290 TL' dir. Başvuru ücretini ÖSYM'nin belirlediği banklara yatırabileceğiniz gibi kartlı ödeme sistemi odeme.osym.gov.tr internet adresinden de gerçekleştirebilirsiniz.


 

Güncel İş Güvenliği Eğitimi Haberlerini Takip Edebilmek Abone Olun;

 
 
 

 

12 Yıllık Eğitim Tecrübesi,

81 İlde, binlerce referans ile

Gururla eğitimlerine devam eden

 

Ücretsiz Danışma Hatlarımızı aramadan,

Önce Diğerlerini Arayın; Farkı Farkedin :)

+90 532 238 12 50

+90 532 359 12 50

+90 532 720 68 32

 

İç Anadolu Bölge Müdürlüğü Gültepe Mh. 3. Toptancılar Sk. MAQAM Office B Blok No:505 58080 | Merkez | SİVAS +90 850 550 58 06


Genel Müdürlük Ehlibeyt Mh. Tekstilciler Cd. Türeli İş Merkezi No:14/6 Kat:3 06520 | Çankaya | ANKARA +90 312 911 94 14


Marmara Bölge Müdürlüğü Y. Dudullu Mh. Bayrak Cd. Bilim Tower 30/75 Kat:10 34775 | Ümraniye | İSTANBUL +90 216 606 17 58

 

Comments


bottom of page